Nationale databaser og værktøjer om fødevarer, kost og sundhed
Nationale fødevare- og kostundersøgelsesdatabaser udgør en væsentlig forskningsressource og en hjørnesten i instituttets forskningsbaserede rådgivning. De databaser, som DTU Fødevareinstituttet vedligeholder, består af flere unikke datasæt baseret på langvarig overvågning og metodisk konsistens.
De centrale databaser omfatter:
- DANSDA –danskernes kostindtag (dansda.food.dtu.dk)
- FRIDA –næringsstofindhold i fødevarer (frida.fooddata.dk)
- Data om kemiske forureninger i fødevarer
- QSAR-forudsigelser af sundheds- og miljøeffekter for kemiske stoffer (qsar.food.dtu.dk)
- Vurderinger af planter og svampe (eller dele heraf) i kosttilskud og urteteer
- Nationale og internationale undersøgelser af zoonotiske bakterier og virus samt antibiotikaresistens (AMR)
- Informatic External Quality Assessment (EQA) data-rapporteringssystem for kemikalier, bakteriediagnostik og AMR
- Platform til prædiktiv mikrobiologi, som simulerer vækst af fødevarebårne patogener under givne betingelser
Mange datasæt, værktøjer og dokumentation er offentligt tilgængelige.
Kontakt
Tine Rask Licht Institutdirektør, professor Telefon: 35887186 Mobil: 24896119 trli@food.dtu.dk
Martin Iain Bahl Viceinstitutdirektør Mobil: 93511643 mbah@food.dtu.dk