Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
20 SEP

Deltag i konferencen: Fremtidens sunde, sikre og bæredygtige fødevarer

Programmet er nu klar til konferencen om fremtidens bæredygtige, sunde og sikre fødevarer, som DTU Fødevareinstituttet afholder den 13. oktober 2022. Kom og få indsigt...

Fødevarer, fisk og landbrug
Yoghurt på ske
15 SEP

Ny mælkesyrebakterie kan skabe naturlig sødme i yoghurt

Forskere på DTU har udviklet en ny mælkesyrebakterie, som naturligt, billigt og bæredygtigt kan spalte mælkesukker i yoghurt. Dermed bliver det muligt at skabe naturlig...

Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Sushi
13 SEP

Klimaforandringer kan bringe flere parasitter til Danmark

Parasitter kan gemme sig i vores mad, og fremtidige klimaforandringer kan ændre hvilke små snyltere, vi skal holde øje med. Det skriver forsker fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevaresikkerhed
08 SEP

Kom til konference om risikovurderinger og deres betydning

Programmet er nu klar til konferencen om risikovurderinger og deres betydning, som DTU Fødevareinstituttet afholder den 23. september 2022 med støtte fra Uddannelses...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image: Human DNA. Philippe Plailly, Science Photo Library, Scanpix
05 SEP

Tanzania får adgang til livreddende udstyr

Sundhedspersonale i Tanzania har via DTU-projekt fået et nyt våben: Avanceret udstyr som selv under de mest primitive forhold kan bruges til at afsløre, hvorfor folk bliver...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Havreeng
30 AUG

Ny mælkesyrebakterie giver plantebaserede fødevarer bedre smag

En ny type mælkesyrebakterie, udviklet på DTU, danner naturlig smøraroma, når den vokser i plantebaserede drikke som soya- og havredrik.

Fødevarer, fisk og landbrug
Tre reagensglas med bælgfrugter
29 AUG

Metoder til at analysere nye fødevarer på kemikonference

Forskning i analysemetoder, som kan gavne eller skade menneskers sundhed, vil blive præsenteret af forskere fra DTU Fødevareinstituttet på en af verdens største konferencer...

Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Coronavirus
24 AUG

Covid-19 kostede danskere 30.000 sunde leveår i pandemiens første år

Hver dansker, der døde af covid-19 i 2020, mistede i gennemsnit 13 sunde leveår, viser nye tal fra DTU og Statens Serum Institut, hvor forskere har beregnet sygdommens...

Photo: Colourbox.com
19 AUG

Seminar om antibiotikaforbrug og –resistens 18. november

Kom og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut den 18. november 2022 holder seminar i anledning af den...

Fødevaresikkerhed
Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk
11 AUG

Åben for tilmelding: master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion

Til september begynder næste semester af DTU og KU’s fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Kurserne kan tages enkeltvis, og du kan stadig nå...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed

Abonnér