Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Vingummibamser.
15 JUL

Gratis redskaber til at gøre hverdagen mindre sød

Sundhedsplejersker i Hvidovre Kommune har afprøvet og fundet nyudviklede redskaber til at gøre hverdagen mindre sød for småbørnsfamilier...

Rugbrød. Foto: Colourbox.dk
13 JUL

Saltreduceret brød falder i god smag

Forbrugere spiser gerne saltreduceret brød, uden de kompenserer ved f.eks. at spise større mængder saltholdigt pålæg eller andre saltholdige...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.dk
08 JUL

Social ulighed i forekomsten af overvægt hos danske børn

Forekomsten af børneovervægt stiger, jo lavere familiens indkomst er. Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik, som DTU Fødevareinstituttet har...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Tiltrædelsesforelæsning
05 JUL

Invitation til professor Jens Jørgen Sloths tiltrædelsesforelæsning

Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør, hvordan forskning kan forbedre metoder til at undersøge madvarer for kemiske stoffer, som kan gavne eller...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Stueflue. Foto: Andrei Shupilo, Colourbox.dk
30 JUN

Bred overvågning af zoonoser i Danmark

Risikoen for, at fluer kan sprede MRSA og mink kan smitte mennesker med coronavirus, viser nødvendigheden af en robust zoonoseovervågning, der også genererer...

Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Mikkel Adsbøl
30 JUN

Coronarestriktioner udløser færre fødevarebårne sygdomstilfælde

Langt færre danskere fik konstateret en fødevareoverført sygdom i 2020. Det skyldes især den kraftigt reducerede rejseaktivitet under coronaepidemien...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Rottetestikler fra clotrimazolestudie. Foto: DTU Fødevareinstituttet
16 JUN

Håndkøbsmedicin mod svamp kan forstyrre hormonerne

Den aktive ingrediens i et populært præparat til behandling af svamp kan forstyrre kønshormonerne, viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet...

Sundhed og sygdomme Medicin og medicoteknik
Tang fra Grønland. Foto: Katharina Johanna Kreissig, DTU Fødevareinstituttet
10 JUN

Grønlandsk tang, et bæredygtigt alternativ til importeret grønt

Den tang, der gror i Grønland, er en sund, sikker og bæredygtig fødevarekilde, som vil kunne erstatte op mod 20% af landets import af grøntsager...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Photo: Mikkel Adsbøl
03 JUN

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 30. juni 2021, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten...

Stenbiderrogn. Foto: Jørgen Flemming. Colourbox.dk
27 MAJ

Matematisk model skal forhindre sygdom med botulisme

Med en matematisk model udviklet af forskere fra DTU Fødevareinstituttet kan fødevareproducenter sikre, at deres produkter ikke gør forbrugere syge...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion

Abonnér