Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Photo: Colourbox.com
25 FEB

EFSA: Melorme er for mennesker sikre at spise

Melorme er sikre at bruge som ingrediens i fødevarer, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. Det er første gang EFSA har...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Fiskeolieemulsion. Billede: DTU Fødevareinstituttet
24 FEB

Online prisoverrækkelse for forskning i fedtstoffers harskning

Vær med, når professor Charlotte Jacobsen den 4. marts fortæller om og modtager en pris for sin forskning i måder at forhindre, at fedtstoffer i...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevareteknologi
Blæretang. Foto: Colourbox.dk
16 FEB

Temasite om bæredygtig udvikling af fødevarer

Se nyt temasite om de mange måder DTU Fødevareinstituttet arbejder på at skabe bæredygtige teknologiske løsninger indenfor fødevareomr...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Mælk
11 FEB

Det kan gavne dit hjerte at holde igen med sødmælk

Data peger på, at indtag af sødmælk er forbundet med en højere risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme, mens indtag af ost er forbundet med...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Jordnødder. Foto: Colourbox.dk
04 FEB

Første danske tal for sygdomsbyrden ved peanutallergi

Forskere ved DTU har for første gang udregnet sygdomsbyrden ved peanutallergi. Data om sygdomsbyrde kan bl.a. bruges til at prioritere sundhedsvæsenets indsatser...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.dk
28 JAN

Gratis onlinekursus om fødevareinnovation og iværksætteri

Bliv klogere på innovation og entreprenørskab i den europæiske fødevaresektor ved at tage et gratis e-læringskursus, som DTU og fem andre...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
25 JAN

Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2020

I alt 488 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2020. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at pesticidresterne...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image supplied
21 JAN

Nyt datomærkningsværktøj skal hjælpe i kampen mod madspild

Et værktøj fra EFSA skal hjælpe producenter med at datomærke deres fødevareprodukter korrekt og på den måde hjælpe med...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet
Sædcelle trænger ind i æg. Foto: Colourbox.dk
14 JAN

På vej mod at erstatte dyreforsøg med nye testmetoder

En ny alternativ tilgang, der – uden brug af dyreforsøg – kan identificere kemikalier, som påvirker reproduktiv sundhed i mænd, er udviklet...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
12 JAN

Fødevarer i Danmark overholder generelt pesticidreglerne

Af de 2.055 fødevareprøver, som er undersøgt i den danske pesticidkontrol 2019, er ti overskridelser af de gældende grænseværdier...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Plantebaseret varm ret.
07 JAN

Brug kostrådene til at spise sundt og klimavenligt

Danmark har fået nye officielle kostråd, som danskerne kan bruge til at spise sundt og klimavenligt. DTU Fødevareinstituttet har udarbejdet kostrå...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2020
Foto: Joachim Rode
11 DEC

Spildevand giver vigtig viden om resistens

Analyser af spildevand kan afsløre udbredelsen af resistente bakterier, og de kan derfor bruges til global overvågning af problemet.

Bioteknologi og biokemi Medicin og medicoteknik
Professor Tine Rask Licht med det Ridderkors, hun modtog i efteråret 2020. Foto: Jesper Scheel
02 DEC

Ridderkors for professors tarmbakterieforskning

Professor Tine Rask Licht er blevet belønnet med Ridderkorset af H.M. Dronningen for sin årelange forskning i samspillet mellem kost, tarmbakterier og sundhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Kim Birnie-Gauvin med en 83 cm stor havørred – klar til at blive genudsat i Villestrup Å efter at være blevet mærket. Foto Jessica Desforges.
30 NOV

Årets ph.d. har vist værdien af at fjerne spærringer i vandløb

Ved den årlige ph.d.-reception modtog Kim Birnie-Gauvin fra DTU Aqua prisen for årets ph.d.-afhandling. Samtidig blev seks andre ph.d.-kandidater og å...

Pandestegt kylling. Foto: Colourbox.dk
30 NOV

Kortlægning af danskernes kost- og aktivitetsvaner er i gang

DTU Fødevareinstituttet har skudt den næste nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet i gang. Forskere og myndigheder vil bruge...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Planter der vokser i et robotiseret GrowBot mini-drivhus. Foto: Daniel Vorting
25 NOV

Flere skoleelever skal dyrke grønt via computeren

Skoleelever overalt i Danmark vil få mulighed for at dyrke afgrøder som basilikum og salat i en såkaldt GrowBot ved hjælp af en computer i et nyt...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevareteknologi
Sojabønner. Foto: Colourbox.dk
19 NOV

Højt sojaindtag en mulig sundhedsmæssig risiko for børn

En sundhedsmæssig risiko kan ikke udelukkes, hvis kød- og mælkeprodukter i 4-10-årige børns kost udskiftes med sojabaserede alternativer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Grønt proteinpulver fra lucerne. Foto: DTU Fødevareinstituttet
10 NOV

Grønt protein kan nu produceres uden bismag af kostald

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fundet teknikken og indkøbt udstyr til i pilotskala at kunne producere bæredygtigt grønt protein uden...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Coronavirus. Image: Colourbox.dk
05 NOV

Ny metode til at beregne sygdomsbyrden for COVID-19

Et europæisk forskningsnetværk, som DTU Fødevareinstituttet indgår i, har udarbejdet en metode til at beregne sygdomsbyrden for COVID-19.

Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
Foto: iStock
04 NOV

Ny podcastserie fra DTU åbner døren til forskernes verden

Nogle af landets bedste forskere fortæller om deres faglige fascination og arbejde i podcastserien ’TECHfolk’, der netop har udgivet de første...

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder
3 MARTS 2021