Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Grønt proteinpulver fra lucerne. Foto: DTU Fødevareinstituttet
25 NOV

Hør hvordan protein fra grønne planter får plads på tallerkenen

Hør på en konference den 14. december, hvordan innovation og forskning kan bane vejen for at protein fra lucerne, kløver og græs kan bruges i...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
DK: Fiskeolieemulsion. Foto: DTU Fødevareinstituttet | UK: Fish oil emulsion. Photo: National Food Institute.
22 NOV

Pris til DTU forsker for at stoppe harskning af fødevarer

Professor Charlotte Jacobsen har fået DGF Normanprisen for sin årtier lange forskning i at forhindre, at omega-3 fedtsyrer i fødevarer bliver harske.

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Photo: Colourbox.com
17 NOV

DTU-professor vinder 3R-prisen 2021

Professor Anne Marie Vingaard fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget 3R-prisen 2021 for sit arbejde for at anvende forsøgsdyrfri celle- og computermodeller...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
DK: Æg i bakke. Foto: Colourbox.dk | UK: Eggs in carton. Photo: Colourbox.dk
11 NOV

Salmonellaudbrud fra danske æg stoppet

Den samme type salmonella er fundet i både prøver fra en dansk æggeproducent og prøver fra patienter i et aktuelt salmonellaudbrud. Æggene...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner. Colourbox.dk
09 NOV

Pejlemærker viser vejen mod sunde og klimavenlige måltider

Forskere fra DTU har udarbejdet det faglige grundlag for at indfri en ambition om at reducere klimaaftrykket fra Københavns Kommunes madtilbud.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
03 NOV

Pesticidrester i kosten første halvår 2021

I alt 805 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol i første halvår 2021. For 16 prøver har DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
DK: Drikkevand i glas. Foto: Colourbox.dk | UK: Drinking water in glass. Colourbox.dk
02 NOV

Ny viden på vej om kemikalieblandingers skadelige effekter

Et nyt EU projekt koordineret af DTU vil skabe bedre viden om, hvilke stoffer i kemikalieblandinger er sundhedsskadelige - uden brug af dyreforsøg.

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
DK: Lucernemark. Foto: Colourbox.dk | UK: Alfalfa field. Photo: Colourbox.dk
01 NOV

Deltag i Uni Food Day om udvikling af sunde fødevarer

Deltag i årets Uni Food Day den 9. november, hvor forskere og forretningsfolk går sammen for at finde måder at udvikle sunde, sikre og bæredygtige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
DK: Bifidobacterium longum subspecies infantis. Foto: DTU Fødevareinstituttet | UK: Bifidobacterium longum subspecies infantis. Photo: National Food Institute
23 OKT

Ny forståelse af ammede børns styrkede immunforsvar

Danske forskere viser, hvordan tarmbakterier, der fremmes af amning, kan gavne børns immunforsvar.

Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk
20 OKT

Bliv master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion

Tilmeld dig og kom på det første hold af Københavns Universitet og DTU’s fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion

Abonnér