Startdato
Slutdato
En ny alternativ tilgang, der – uden brug af dyreforsøg – kan identificere kemikalier, som påvirker reproduktiv sundhed i mænd, er udviklet...
Af de 2.055 fødevareprøver, som er undersøgt i den danske pesticidkontrol 2019, er ti overskridelser af de gældende grænseværdier...
Danmark har fået nye officielle kostråd, som danskerne kan bruge til at spise sundt og klimavenligt. DTU Fødevareinstituttet har udarbejdet kostrå...
Analyser af spildevand kan afsløre udbredelsen af resistente bakterier, og de kan derfor bruges til global overvågning af problemet.
Professor Tine Rask Licht er blevet belønnet med Ridderkorset af H.M. Dronningen for sin årelange forskning i samspillet mellem kost, tarmbakterier og sundhed...
Ved den årlige ph.d.-reception modtog Kim Birnie-Gauvin fra DTU Aqua prisen for årets ph.d.-afhandling. Samtidig blev seks andre ph.d.-kandidater og å...
DTU Fødevareinstituttet har skudt den næste nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet i gang. Forskere og myndigheder vil bruge...
Skoleelever overalt i Danmark vil få mulighed for at dyrke afgrøder som basilikum og salat i en såkaldt GrowBot ved hjælp af en computer i et nyt...
En sundhedsmæssig risiko kan ikke udelukkes, hvis kød- og mælkeprodukter i 4-10-årige børns kost udskiftes med sojabaserede alternativer...
Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fundet teknikken og indkøbt udstyr til i pilotskala at kunne producere bæredygtigt grønt protein uden...
Et europæisk forskningsnetværk, som DTU Fødevareinstituttet indgår i, har udarbejdet en metode til at beregne sygdomsbyrden for COVID-19.
Nogle af landets bedste forskere fortæller om deres faglige fascination og arbejde i podcastserien ’TECHfolk’, der netop har udgivet de første...
Vær med og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2020 holder...
Danske fødevarevirksomheder kan benytte et nyt gratis værktøj fra Fødevarestyrelsen til at beregne den rette kombination af tid og temperatur...
Forskere ved DTU har været med til at udvikle opskriften på plantebaserede pølser uden skind. Arbejdet fortsætter nu i laboratoriet, hvor de fors...
I 2019 blev der indført en ny overvågning af antibiotikaresistente carbapenemase-producerende organismer (bakterier af typen CPO) i mennesker. Mens antallet...
Blandt de undersøgte fødevareprøver i den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2020 er der ikke fundet indhold af pesticidrester, som DTU Fø...
Danske svineproducenter har i 2019 nået MRSA-handlingsplanens mål for et mindsket forbrug af antibiotika. Derimod er forbruget til kalve steget betragteligt...
Et DTU-ledet forskningsprojekt har fundet formlen for en frysetørret starterkultur, som afrikanske kamelmælksbønder kan bruge til at lave sikre, syrnede...
DTU Fødevareinstituttets faglige ekspertise inden for antibiotikaresistens er internationalt anerkendt. Senest er instituttet udnævnt som nyt referencecenter...