Publikationer fra DTU Fødevareinstituttet

2024

     

Del-notat: Lightdrikke: Sammenhæng med kostkvalitet og drikkevaner i Danmark

Rapport: The 9th EURL-AR proficiency test - Selective isolation of E. Coli with presumptive ESBL, AMPC or carbapenemase phenotypes from meat or caecal samples 2023

Notat: Helhedssyn på lightdrikke

Faktaark: Helhedssyn på lightdrikke

Rapport: Brug af plantebaserede alternativer til kød og mejeriprodukter

Notat: Indtag af plantebaserede alternativer blandt voksne danskere fra 18-80 år

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 2. kvartal 2024

Rapport: 8th EQAsia External Quality Assessment Trial 2024

Rapport: Nutrient content in pork

E-artikel: Danmark bevarer nationale grænseværdier for nitrit

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 1. kvartal 2024 

Rapport: Sammensætningen af takeaway-måltider i Danmark

Rapport: Opdatering af det faglige grundlag for De officielle  Kostråd i forhold til Nordiske Næringsstofanbefalinger 2023

Rapport: Public health impact and greenhouse gas emissions (GHG) of current and alternative scenarios of consumption and scenarios of reformulation of various bread types in the Danish population

2023

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2023  

Rapport: Pesticidrester i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 4. kvartal 2023

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 3. kvartal 2023

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 2. kvartal 2023

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 1. kvartal 2023

Rapport: Næringsstofindhold i bælgfrugter

Rapport: Næringsstofindhold i frosne frugter og grøntsager

Rapport: Næringsstofindhold i frugter

Fokusanalyse: Plantebaseret Seafood Tang og mikroalger som kilde til omega-3 fedtsyrer, protein og vitaminer i fremtidens fødevarer

Notat: Fagligt grundlag for definition og gruppering af grøntsager og bælgfrugter

Notat: Indhold af PFAS i fiskemel og via indhold i økologisk foder i økologiske æg

Rapport: Næringsstofindhold i plantedrikke

E-artikel: Mere bæredygtighed i hverdagen? Det går langsomt med at købe mere grønt og mindre kød og mælk

Rapport: Næringsstofindhold i drikkevarer

Rapport: Proficiency Test on pesticide residue wheat kernels

 

2022

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2022 (Den elektroniske version af rapporten er ændret 18. juli 2023, da der er fundet et par få mindre fejl i den trykte udgave, der blev publiceret 21. juni 2023).

Rapport: Proficiency test on pesticide residues in barley kernels

Notat: Fagligt grundlag for udvikling af en visuel helkostmodel til kommunikation af De officielle Kostråd 

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2022, Resultater fra den danske pesticidkontrol 

Notat: Scientific background for updating the recommendation for whole-grain intake 

Rapport: Carbon footprint of different dietary patterns in Denmark 

Rapport: Bæredygtige offentlige fødevareindkøb – status og perspektiver 

Rapport: Næringsstofindhold i kødudskæringer af okse- og kalvekød på det danske marked 

Notat: Fagligt grundlag for kostråd til måltider – i daginstitutioner, skoler, uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser 

2021

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2021 (Den elektroniske version af rapporten er ændret, da der er fundet et par få mindre fejl i den trykte udgave, der blev publiceret 29. juni 2022. Den elektroniske version er opdateret den 1. august 2022. Fejlen eksisterer stadig i den trykte udgave).

Notat: Fagligt grundlag for at rådgive vegetarer om et sundere fødevareindtag 

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 4. kvartal 2021 

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 3. kvartal 2021

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 1. og 2. kvartal 2021 

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2021, Resultater fra den danske pesticidkontrol 

Rapport: Projekt ’Er du for sød?’ De kreative processer bag udviklingen af indsatskomponenter til en familieintervention 

Appendiks: Projekt ’Er du for sød?’ De kreative processer bag udviklingen af indsatskomponenter til en familieintervention - Bilagspublikation 

Appendix: Trends and sources in human salmonellosis 2021 smittekilderegnskab 

Rapport: Næringsstofindholdet i fedtstoffer 

Rapport: Næringsstofindholdet i mejeriprodukter 2010-2012 

E-artikel: Risikovurderinger i DTU Fødevareinstituttet 

Rapport: Råderummet til tomme kalorier - og en ernæringsprofileringsmodel til at klassificere næringsfattige og energitætte fødevarer 

E-artikel: Nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke

Faktaark: Fakta om nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke

E-artikel: Danskerne er verdensmestre i slikindkøb

Rapport: Indtag af mejeriprodukter og udvikling af hjerte-kar-sygdomme, type 2 diabetes og metabolisk syndrom

Rapport: Proficiency Test on pesticide residues in rapeseed cake 

 

2020

E-artikel: Voksne danskeres kost- og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2020

Faktaark: Fakta om danskernes kost- og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19-nedlukning i foråret 2020

Appendiks: Til e-artiklen ”Voksne danskeres kost-og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2020”

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2020

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2020 - Resultater fra den danske pesticidkontrol 

Notat: Bæredygtig og sund kost til raske voksne i alderen 65+ 

Notat: Bæredygtig kost til 2-5-årige samt gravide, ammende og kvinder i den fertile alder

Rapport: Næringsstofindhold i grøntsager indsamlet i perioden 2013-2019

E-artikel: Bag om danskernes kost og fysiske aktivitet i 2020-2021

E-artikel: Danskere spiser mest usundt lørdag og er mindst fysisk aktive søndag

Appendiks: Trends and sources in human salmonellosis 2020

E-artikel: De videnskabelige grunde til at anbefale børn at indtage færre søde sager og søde drikke

Notat: Ernæringsfaglig vurdering af Nutri-Score

Rapport: Råd om bæredygtig sund kost. Fagligt grundlag for et supplement til De officielle Kostråd 

E-artikel: Danes have most unhealthy eating habits on Saturdays and are least active on Sundays

E-artikel: Udviklingen i danskernes indtag af saltholdige fødevarer 

Rapport: MIraculiX - Strengthened risk assessment of chemicals

Rapport: Asterix - Analytical methodology for chemical screening and analyses in food surveillance

Rapport: Metrix - Risk-assessment of foods

Rapport: Proficiency Test on pesticide residues in rice kernels

2019

Hæfte: 60 års jubilæumsskrift (pdf)

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2019 – Resultater fra den danske pesticidkontrol

Rapport: Dietary patterns, meat intake and health og Erratum 

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2019 

Notat: Saltindhold i færdigpakkede pålægssalater der sælges i danske dagligvarebutikker

Notat: Saltindhold i færdigpakkede kartoffelprodukter der sælges i danske dagligvarebutikker

Notat: Saltindhold i færdigpakkede charcuteriprodukter, der sælges i danske dagligvarebutikker 

Notat: Saltindhold i færdigpakkede saltede hele kødstykker (skinke, hamburgerryg, pulled kød) og middagspølser, der sælges i danske dagligvarebutikker

Rapport: Næringsstofindhold i fisk og fiskeprodukter – med ekstra fokus på opdrætslaks 

Rapport: Mad på plejecentre – sammenhæng mellem brug af økologiske produkter og den ernæringsmæssige kvalitet af maden samt forarbejdningsgrad ved indkøb 

Rapport: Potentiel ernæringsmæssig effekt af at spise Nøglehulsmærkede produkter – baseret på Nøglehulskriterier fra 2015 og produkter på markedet i 2017

Rapport: Pesticide Residues in Food on the Danish Market – Results from the period 2012-2017 (En mindre fejl er fundet i den version af rapporten, som blev publiceret den 2. maj 2019. Denne version er opdateret den 10. maj).

Notat: Sikkerheden for gravide ved indtag af ingefærshots fremstillet af roden fra ægte ingefær (Zingiber officinale Roscoe)

Rapport: Danske børns fiskeindtag

Rapport: One Health Integration in Surveillance – Inspiration and ideas

E-artikel: På vej mod en sundere og mere bæredygtig kost 

Rapport: Report on Collaborative Trial: Animal Feedingstuffs – Determination of inorganic arsenic in animal feed by anion-exchange HPLC-ICPMS

Notat: Fareprofil for substrater til insektopdræt (hazard identification)

Rapport: Proficiency Test on pesticide residues in rye kernels

2018

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark in 2018 (Et par mindre fejl er fundet i den version af rapporten, som blev publiceret den 7. oktober 2019. Denne version er opdateret den 10. august 2020).

Rapport: DANMAP 2018 Use of antimicrobial agents and occurrence of antimicrobial resistance in bacteria from food animals, food and humans in Denmark (pdf) og Web Annex (pdf) og Erratum 2018 

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2018 – Resultater fra den danske pesticidkontrol 

Rapport: Madudbud i dagsinstitutioner 2018

E-artikel: Hvor meget kød spiser danskerne? – data fra statistikker og kostundersøgelser 

Rapport: Indtag af sportsernæringsprodukter blandt 15-55-årige danskere 

Notat: Saltindhold i frosne pizzaer der sælges i danske dagligvarebutikker

Notat: Saltindhold i færdigpakkede supper der sælges i danske dagligvarebutikker 

Notat: Saltindhold i færdigpakket ost der sælges i danske dagligvarebutikker

Notat: Saltindhold i fiskekonserves, skaldyrkonserves og sildekonserves der sælges i danske dagligvarebutikker 

E-artikel: Ernæringsfaglig baggrund for guide til sundere mad i daginstitutionen

E-artikel: Hvad er på menuen i børnehaver med økologisk mad?

E-artikel: Risikovurdering af rabarberblade som menneskeføde

Rapport: PFAs in paper and board for food contact. Options for risk management in poly- and perfluorinated substances

Rapport: Vurdering af metode til bestemmelse af total organisk fluor (TOF) i fødevarekontaktmaterialer og bestemmelse af baggrundsniveau for TOF i pap og papir

Rapport: Overvægt blandt 55-75-årige danskere – potentialer for at fremme sund kost og sundhedsadfærd

Faktaark: Fakta om overvægt blandt 55-75-årige danskere – potentialer for at fremme sund kost og sundhedsadfærd

Håndbog: Håndbog i opklaring af fødevare- eller vandbårne sygdomsudbrud

Rapport: Proficiency Test on pesticide residues in hay flour

2017

Rapport:  Source attribution of Campylobacter infections in Denmark

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2017

Rapport: DANMAP 2017 - Use of antimicrobial agents and occurrence of antimicrobial resistance in bacteria from food animals, food and humans in Denmark

Rapport: Madudbud på arbejdspladser, ungdomsuddannelser, skoler og fritidsordninger 2017

Rapport: The External Quality Assurance System of the WHO Global Foodborne Infections Network, 2017

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2017 – Resultater fra den danske pesticidkontrol

E-artikel: Risikovurdering af bog (frugten fra bøgetræet) som fødevare

Rapport: DANMAP 2016 - Use of antimicrobial agents and occurrence of antimicrobial resistance in bacteria from food animals, food and humans in Denmark

E-artikel: Bag om Måltidsmærket: Udvikling og afprøvning af mærkets principper for sund kantinemad 

Rapport: Kostvaner, sundhedsadfærd og vægtstatus blandt 55-64-årige og 65-75-årige danskere

E-artikel: Kostens betydning for børn og unges sundhed og overvægt: 2000-2013 

Faktaark: Børn og unges kost fra 2000-2013

Rapport:  Næringsindhold i kødudskæringer - danske grise

Rapport: Report on collaborative trial. Animal feedingstuffs - Determination of iodine in animal feed by ICPMS

Notat: Modelberegninger bag kostråd til ældre over 65 år

Faktaark: Public health country profile Nordic region

Faktaark: Public health country profile Denmark

Faktaark: Public health country profile Finland

Faktaark: Public health country profile Iceland

Faktaark: Public health country profile Norway 

Faktaark: Public health country profile Sweden

Rapport: The Nordic Monitoring System 2011-2014

Rapport: Food at Work around the Clock – The Nordic Model

E-artikel: Flere grøntsager og fuldkornsprodukter i skolemad

Rapport: Proficiency Test on pesticide residues in oat flour 

2016

Rapport: The External Quality Assurance System of the WHO Global Foodborne Infections Network, 2016 

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2016

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2016 – Resultater fra den danske pesticidkontrol

Rapport: The 2nd EURL-AR proficiency test on selective isolation of E. coli with presumptive ESBL or AMPC phenotypes from meat or caecal samples 2016 

Rapport: The 20th EURL-AR proficiency test - Enterococci, Staphylococci and E. coli 2016

Rapport: The 21st EURL-AR Proficiency Test Salmonella, Campylobacter and genotypic characterisation 2016

E-artikel: Saltindhold i brød og morgenmadscerealier

Rapport: Pesticidrester i frugt og grøntsager 2010-2014  - Kostens pesticidbelastning fra frugt og grøntsager

Supplement til rapporten Pesticider i frugt og grøntsager 2010-2014. Rangordning af frugt og grøntsage

Ph.d.-afhandling: Authenticity of aroma components - Enantiomeric separation and compound specific stable isotope analysis

Ph.d.-afhandling: Extraction, characterization and application of antioxidants from the Nordic brown alga Fucus vesiculosus

Rapport: Plantebaserede kosttilskud – et kvalitativt studie af årsager, motiver og viden

Rapport: Mechanisms behind cancer risks associated with consumption of red and processed meat

Ph.d.-afhandling: Developmental toxicity effects in rats after mixed exposure to environmentally relevant endocrine disrupting chemicals, with focus on effects in females

E-artikel: Vitaminer i 100 år 

Ph.d.-afhandling: Recipient Determinants Affecting Conjugational Promiscuity in Enterobacteriaceae 

Rapport: Madlavning, måltider og sammenhæng med kostens ernæringsmæssige kvalitet 

Pjece: Cøliaki og mad uden gluten

Rapport: Effekten af stegetid og -temperatur på kvaliteten af spiseolier 

E-artikel: De fleste får nok vitaminer og mineraler fra kosten alene

Rapport: Køds rolle i kosten 

Rapport: Omlægning til økologi - hvad koster det?

E-artikel: Danske kvinder er blevet mindre fysisk aktive

Rapport: Human risiko ved spredning af svine-MRSA fra staldmiljøet

Rapport: Human risiko for infektioner med E. coli ESBL og CPE fra fødevarer

Rapport: Clostridium difficile – A possible zoonotic link

2015

Rapport: DANMAP 2015 - Use of antimicrobial agents and occurrence of antimicrobial resistance in bacteria from food animals, food and humans in Denmark og Web Annex og DDAD Description og Erratum

Rapport: The External Quality Assurance System of the WHO Global Foodborne Infections Network, 2015

Rapport: The 1st EURL-AR Proficiency Test on selective isolation of E. coli with presumptive ESBL or AmpC phenotypes from meat or caecal samples, 2015 

Rapport: The 18th Proficiency Testing – Enterococci, staphylococci and E. coli, 2015

Rapport: The 19th Proficiency Testing – Salmonella, Campylobacter and genotypic characterisation, 2015

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2015 – Resultater fra den danske pesticidkontrol

Rapport: Report Proficiency Test on pesticide residues in maize flour

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2015 

Ph.d.-afhandling: Gene-gene and gene-environment interactions in prostate, breast and colorectal cancer

Ph.d.-afhandling: Chemical identification of contaminants in paper and board food contact materials

Ph.d.-afhandling: Common genetic variations in the CYP2R1 and GC genes are determinants of vitamin D status in Danes 

Rapport: Næringsdeklarationer og tolerancer - undersøgelse af udvalgte færdigpakkede fødevarer

Rapport:  Nøglehulsmærkets betydning for produktudvikling

Rapport: Chemical contaminants 2012-2013

Rapport: DANMAP 2014 - Use of antimicrobial agents and occurrence of antimicrobial resistance in bacteria from food animals, food and humans in Denmark og Web Annex og DDAD Description

E-artikel: Flere overvægtige danske kvinder

Ph.d.-afhandling: Molecular Diagnostics of Foodborne Pathogens

Rapport: Report on Collaborative Trial: FoodStuffs - Determination of Inorganic Arsenic in Food of Marine and Plant Origin

Notat: Forslag til grænseværdi for indhold af totalt organisk fluor i papir og pap fødevareemballage 

E-artikel: Populære retter til danskernes aftensmad

Rapport: Pilotprojekt for udvikling af fiskeri af strandkrabber til foderproduktion

Ph.d.-afhandling: Integrative Systems Biology Applied to Toxicology

Ph.d.-afhandling: Early life microbiota, neonatal immune maturation and hematopoiesis

Notat: Mænds måltidsvaner, viden om og holdninger til at spise sundt i forhold til uddannelse 2011-2013 

Rapport: Helhedssyn på nødder – en risk-benefit vurdering

Rapport: Ernæringsmæssig kvalitet af mad i skolefritidsordninger

Rapport: Salt og sundhed

Pjece: Cocktail: Danmarks største forskningsprojekt om cocktaileffekter i fødevarer  

Rapport: Potentiel effekt af at spise Nøglehulsmærkede produkter – fokus på indtag af næringsstoffer og fuldkorn

Rapport: Evaluation of EFSA’s new Scientific Opinion on Bisphenol A 

Rapport: Risikorangering af sygdomsfremkaldende mikroorganismer i frisk frugt og grønt

2014

Rapport: The procifiency test (pilot) report of the Global Microbial Identifier (GMI) initiative, year 2014

 

Rapport: The 16th EURL-AR Proficiency Test - Enterococci, Staphylococci and E. coli 2014

Rapport: The 17th EURL-AR Proficiency Test Salmonella, Campylobacter and genotypic characterisation 2014 

Rapport: Analysis of primary aromatic amines (PAA) in black nylon kitchenware 2014

 

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2014 

Rapport: Pesticidkontrol af fødevarer, 1.-4. kvartal 2014: Pesticider i kosten (pdf) 

Rapport: Kantinemåltider 2014 – Ernæringsmæssig kvalitet (pdf)

Rapport: The External Quality Assurance System of the WHO Global Foodborne Infections Network, 2014 (pdf)

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2014 – Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf) 

Rapport: Ringtest for identifikation og resistensbestemmelse af mastitispatogener 2014 (pdf) 

Ph.d.-afhandling: Effect of gut microbiota on intestinal integrity (pdf) 

Ph.d.-afhandling: Whole Genome Epidemiological Typing of Salmonella (pdf)

Ph.d.-afhandling: Elucidating Flux Regulation of the Fermentation Modes of Lactococcus lactis: A Multilevel Study (pdf) 

Ph.d.-afhandling: Formulation and validation of applied engineering equations for heat transfer processes in the food industry (pdf) 

E-artiklen: Mange børn og unge får for meget koffein fra energidrikke (pdf)

Rapport: Proficiency Test on incurred and spiked pesticides in wheat (pdf)

Rapport: Energidrikke i Danmark. Undersøgelse af indtaget blandt 10-35-årige (pdf)

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2013 – Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf)

Rapport: DANMAP 2013 - Use of antimicrobial agents and occurrence of antimicrobial resistance in bacteria from food animals, food and humans in Denmark (pdf)

Ph.d.-afhandling: Discovery and characterization of novel bioactive peptides from manrine secondary products(pdf)

Ph.d.-afhandling: N-nitrosamines in processed meat products – analysis, occurrence, formation, mitigation and exposure(pdf)

E-artikel: Nøglehullet på spisesteder – erfaringer fra certificerede spisesteder (pdf)

Ph.d.-afhandling: Characterization of methicillin-resistant Staphylococcus aureus Sequence Type 398(pdf)

Ph.d.-afhandling: A multi-country approach for attributing human salmonellosis to animal reservoirs: Global perspectives and application of surveillance data from the European Union(pdf)

Rapport: Pesticider i frugt og grøntsager 2008-2012. Rangordning af frugt og grøntsager (pdf)

Rapport: Supplement til rapporten Pesticider i frugt og grøntsager 2008-2012. Rangordning af frugt og grøntsager (pdf)

Rapport: Report of the 5th External Quality Assurance System on Identification and Typing of Methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA), 2013 (pdf)

Rapport: The 14th EURL-AR Proficiency Test – enterococci, staphylococci and E. coli 2013 (pdf)

Rapport: The 15th EURL-AR Proficiency Test - SalmonellaCampylobacter and genotypic characterization 2013 (pdf)

Lovgivning: Commission implementing decision of November 2013, on the monitoring and reporting of antimicrobial resistance in zoonotic and commensal bacteria (pdf)

Rapport: Madspild i forbindelse med økologiomlægning i offentlige køkkener (pdf)

Rapport: Practical Use of Nitrate and Basis for Dosage in the Manufacture of Meat Products (pdf)

E-artikel: Danskernes kost- og aktivitetsvaner under lup (pdf)

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2013 (pdf)

Rapport: Report on Proficiency Test on incurred and spiked pesticides in feed (pdf)

E-artikel: Danskernes fuldkornsindtag 2011-2013 (pdf)

Ph.d.-afhandling: Impact of food environmental factors related to fermented sausages on Salmonella stress and virulence response (pdf)

E-artikel: Danskernes forbrug af kosttilskud (pdf).

E-artikel: Social ulighed i overvægt blandt børn (pdf)

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2012 (pdf)

2013

Ph.d.-afhandling: Accuracy of 11-year-olds selfreported school lunch consumption (pdf)

Rapport: Danskernes kostvaner 2011-2013

Rapport: The External Quality Assurance System of the WHO Global Foodborne Infections Network, 2013

Rapport: The External Quality Assurance System of the WHO Global Foodborne Infections Network, 2013 (pdf). 

Rapport: Pesticide Residues - Results from the period 2004-2011 (pdf)

Rapport: Danskernes kostvaner. Spæd- og småbørn 2006-2007 (pdf)

Rapport: Måltidsvaner for voksne med kort uddannelse 2005-2008 (pdf)

E-artikel: Kundernes adfærd og indtag på en fastfoodrestaurant – resultater fra et eksperimentelt forsøg (pdf)

Rapport: Per and polyfluorinated substances in the Nordic Countries (pdf)

Rapport: Chemical contaminants 2004-2011 (pdf)

Rapport: Fødevareemballager af trykt papir og pap. Udvikling og validering af analysekoncept (pdf)

Artikel: Spar energi med ambient køling inden frysning (pdf)

Rapport: Epichlorhydrin og Bisphenol A i matkontaktmaterialer af epoxylakeret metal og/eller af plast (pdf)

Replik: Tang med omtanke (pdf)

Rapport: Evidensgrundlaget for danske råd om kost og fysisk aktivitet (pdf)

Rapport: Report of the 4th External Quality Assurance System on Isolation, Identification and Typing of Methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA) from Swab Samples, year 2012 (pdf)

Rapport: The 13th EURL-AR Proficiency Test – Salmonella, Campylobacter and genotypic characterization 2012 (pdf)

Rapport: The 12th EURL-AR Proficiency Test – enterococci, staphylococci and E. coli 2012 (pdf)

Rapport: Danmap 2012 (pdf) og webannex (pdf)

E-artikel: Mad på farten - hvad ønsker kunderne? (pdf)

E-artikel: Er det naturlige sundt (pdf)

Ph.d.-afhandling: Physico-chemical properties, oxidative stability and non-enzymatic browning in marine phospholipid emulsions and their use in food applications (pdf)

Rapport: Assessment of the human-health impact of Salmonella in animal feed (pdf)

Rapport: Nutritional evaluation of lowering consumption of meat and meat products in the Nordic context (pdf)

Rapport: Chemical Contaminants 2004-2011 (pdf)

Rapport: Annual report on Zoonoses in Denmark 2012 (pdf) 

E-artikel: Danskernes fuldkornsindtag 2011-2012 (pdf)

Rapport: Sociale forskelle. Børns kostvaner, fysisk aktivitet og overvægt & voksnes kostvaner (pdf)

Ph.d.-afhandling: Bacterial Impact on the Gut Metabolome (pdf)

Ph.d.-afhandling: A study of traceability and quality assurance in fish supply chains (pdf)

Rapport: Mål, vægt og portionsstørrelser på fødevarer (pdf)

Ph.d.-afhandling: Aquaculture application and ecophysiology of marine bacteria from the Roseobacter clade (pdf) 

Rapport: Danskernes faktiske kost og oplevelsen af sunde kostvaner (pdf)

Rapport: Børn og unges måltidsvaner 2005-2008 (pdf)

Notat: Harske fiskeolier – om produktion, kvalitet og anvendelse af fiskeolie (pdf)

E-artikel: Kostens betydning for børns sundhed og overvægt (pdf)

Ph.d.-afhandling: Sensitising Capacity of Peptides from Food Allergens (pdf)