DTU Food Pilot Plant
DTU Food Pilot Plant er et væksthus for innovation med fokus på at skabe værdi af sidestrømme i fødevaresektoren. Ved at minimere ressourceforbruget i produktionen understøtter forsøgshallen udviklingen af bæredygtige processer og produkter.
Med udstyr af industriel standard muliggør faciliteterne praktiske forsøg gennem hele værdikæden – fra råvarer til færdige produkter. Anlægget opererer fra laboratorieskala og op til 1.000 liter, hvilket sikrer, at projekterne er både relevante og skalerbare til industriel anvendelse.
Placeringen på et universitet giver frihed til at undersøge grundlæggende principper i udnyttelsen af sidestrømmene, som kan være kommercielt risikable, eller som endnu ikke er økonomisk rentable for industrien.
Faciliteterne rummer også et sensoriklaboratorium med tilhørende faciliteter til et sensorisk panel, et fødevarelaboratorium og køkken samt DTU Bryghus – et non-profit bryggeri, der kan brygge øl fra laboratorieskala til pilotskala med volumener op til 250 liter.
DTU Food Pilot Plant samarbejder med små og store virksomheder i hele verden i alle brancher inden for fødevareindustrien.
Kontakt
Peter Reimer Stubbe Civilingeniør Telefon: 45257514 prst@food.dtu.dk