DTU.dk
Om instituttet
Kontakt
Genveje
Genveje
Telefonbog
Find vej/kort
Presseservice
For leverandører (CVR og EAN)
Kursusbasen
Studieinformation for studerende
DTU Inside (login)
Praktik og Projektbank
Lokaleoversigt
DTU Adgangskursus
Job og Karriere
DTU Alumni
Webshop
DTU Bibliotek
DTU Orbit (Forskningsdatabase)
Information om coronavirus
Telefonbog
English
DTU Fødevareinstituttet
Personer
Publikationer
Projekter
DTU Fødevareinstituttet
Forskning
Innovation
Rådgivning
Uddannelse
Temaer
Publikationer
Nyheder
Forside
Forskning
Forside
Forskning
Del til Facebook
Del til Twitter
Del til LinkedIn
Forskning i DTU Fødevareinstituttet
Bioaktive Stoffer - Analyse og Anvendelse
Skaber viden til at forbedre spisekvaliteten og oxidationsstabilitet af fødevarer og øger befolkningens indtag af sunde fødevarer
Ernæring, Bæredygtighed og Sundhedsfremme
Gennemfører blandt andet undersøgelser af danskernes kost- og aktivitetsvaner og udarbejder evidens bag kostråd og næringsstofanbefalinger
Fødevareallergi
Udvikler og forbedrer strategier til at forebygge, håndtere og behandle fødevareallergi
Fødevaremikrobiologi og Hygiejne
Udvikler metoder til at spore, typebestemme og beregne mængden af fødevare- og vandbårne mikroorganismer og smitsomme vira
Fødevareproduktionsteknologi
Udvikler ny, banebrydende viden om principper for industriel fødevareproduktion og etablerer ny teknologi på området
Genetisk Epidemiologi
Forsker i at forudse og forhindre smitsomme sygdomme blandt mennesker og dyr og understøtter global overvågning og kontrol særligt af antibiotikaresistens
Global Kapacitetsopbygning
Arbejder på at opbygge kapaciteten af den globale overvågning af antibiotikaresistens og højne kvaliteten af overvågningsdata.
Helhedsvurdering
Forskergruppen udvikler metoder og modeller til at lave helhedsvurderinger af fødevarer eller kosttyper, rangordne forskellige risici og beregne sygdomsbyrde
Kemisk Fødevareanalyse
Udvikler løsninger til fremtidens kemiske fødevarekontrol, som kan afsløre risici, dokumentere kvalitet og afdække svindel i fødevarer, fødevareproduktionen og nye ingredienser
Mikrobiel Bioteknologi og Bioraffinering
Forbedrer effektivitet og kvalitet i bryggeri- og mejeriprocesser og udnytter sidestrømme i produktion af fødevare- og foderingredienser, biokemikalier og biobrændstof
Molekylær og Reproduktionstoksikologi
Forsker i, hvordan menneskers udsættelse for kemiske stoffer fra fødevarer og miljø kan påvirke reproduktionssystemets udvikling
Tarmbakterier og Sundhed
Forsker i, hvordan kost, fødevareingredienser og -forureninger påvirker sammensætningen og aktiviteten af tarmens bakterier og deres effekter på immunsystem og sundhed
Opdateret af
Nikolaj Korsgaard
Opdateret af
Nikolaj Korsgaard