Mere information
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har lavet tre korte videoer om kemiske forueringer.:
- Se hvorfor kemiske forureninger forekommer i fødevarer og hvordan eksperter vurderer den samlede sundhedsmæssige effekt af både skadelige og gavnlige stoffer i bestemte fødevarer, der kan indeholde kemisk forurening (video).
- Se hvordan eksperter sætter den acceptable grænse for, hvor meget af forskellige både naturligt forekommende og menneskeskabte kemikalier der må være til stede i fødevarer (video).
- Se hvordan genotoksiske stoffer kan skade menneskers DNA og hvordan videnskaben bruges til at holde stofferne ude af vores mad (video).
Se også en infografik EFSA, der viser hvilke typer af kemisk forurening, der findes i fødevarer og giver et overblik over, hvad der på europæisk plan gøres for at indsamle mere sammenlignelige data i de enkelte lande om niveauet af kemiske forureninger i fødevarer, som kan bruges til bedre at beskytte Europas forbrugere.