Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2016
Photo: Colourbox
03 NOV

Diplomingeniøruddannelse i fødevaresikkerhed og -kvalitet

DTU’s diplomingeniøruddannelse indenfor fødevareområdet har skiftet navn til Diplomingeniøruddannelse i fødevaresikkerhed og -kvalitet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
2015
Tiltrædelsesforelæsning
18 FEB

Invitation til professor Jeffrey Hoorfars tiltrædelsesforelæsning

Tilmeld dig venligst igen til professor Jeffrey Hoorfars tiltrædelsesforelæsning fredag den 13. marts 2015, da der desværre har været tekniske problemer...

Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
Foto: DTU Fødevareinstituttet
12 FEB

Ph.d.-forsvar om følelsen af tilfredsstillelse ved indtag af fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Barbara Vad Andersens ph.d.-forsvar om forbrugeres følelse af tilfredsstillelse ved indtag af fødevarer. Forsvaret...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet
2014
Photo: Colourbox.com
06 NOV

Mindre nitrit i kødprodukter mindsker niveauet af nitrosaminer

Jo mindre nitrit, der bliver tilsat forarbejdede kødprodukter, jo lavere niveauer af potentielt kræftfremkaldende nitrosaminer bliver dannet i produkterne...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
03 NOV

Hygiejnisk design i fremtiden

Hygiejnisk design af lokaler og bygninger giver optimale hygiejniske forhold. Men branchen er udfordret af, at rengøring typisk er udliciteret. DTU Center for Hygiejnisk...

Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet
Tiltrædelsesforelæsning
13 OKT

Invitation til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning fredag den 31. oktober 2014. Egon Bech Hansen vil tale om baggrund...

Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
01 OKT

Workshop om detektion og kvantificering af proteinmodifikationer

Ikke-enzymatiske modifikationer af proteiner påvirker deres funktion og struktur. Sådanne modifikationer i fødevarer har konsekvenser for fødevarens...

Enzymer og proteiner Biologiske systemer Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
17 SEP

Forskning skal skabe vækst i ingredienser

Nationalt IngrediensCenter, NIC, skal medvirke til at skabe ny vækst i ingredienser til fødevarer. Bag NIC står en række virksomheder, universiteter...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
16 SEP

Nyt Nationalt IngrediensCenter, NIC

Et stærkt samarbejde indenfor ingrediensområdet har til formål at styrke området og synliggøre alle de initiativer, der allerede er i gang...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
04 SEP

Laks indeholder sundhedsfremmende bioaktive peptider

Biprodukter fra lakseproduktion indeholder bioaktive peptider som blandt andet vil kunne have en positiv effekt på forhøjet blodtryk, type-2 diabetes og oxidativt...

Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Enzymer og proteiner Fødevarekvalitet
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
27 AUG

Forskere opfordrer til stop for unødig brug af fluorerede stoffer

En række fremtrædende internationale forskere blandt andet fra DTU Fødevareinstituttet opfordrer til kun at bruge fluorerede stoffer, hvor de er absolut...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
07 AUG

Seminar om produktion af fremtidens fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til seminar om produktion af fremtidens fødevarer med fokus på, hvordan hygiejnisk design, sensorisk kvalitet, nye...

Fermentering Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Innovation og produktudvikling Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
04 AUG

Derfor er nogle æg svære at pille

Har du nogensinde tænkt over, hvorfor skallen let glider af nogle æg, mens andre er næsten umulige at pille? Det forklarer DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
21 JUL

Invitation til konference om produktion af kvalitetsfødevarer

inSPIRe og Innovationsfondens programkomite for sundhed, fødevarer og velfærd inviterer til konference om, hvordan kvalitetsfødevarer kan produceres...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
14 JUL

Invitation til grundkursus i hygiejnisk design

Få grundlæggende viden om hygiejnisk design og udnyt den i fremstillingen af udstyr, til at undgå fejlinvesteringer og sikre optimal rengøring...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Innovation og produktudvikling
Photo: Colourbox.com
07 JUL

Så længe holder mad i fryseren

Hvor længe må en svinekotelet egentlig ligge i fryseren, før den bliver til aftensmad? Og hvad kan man gøre for, at frosten ikke forringer madens...

Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
21 MAJ

God fødevarehygiejne starter ved designet

Mange steder i en produktionsproces kan det gå galt med rengøringen. DTU Center for Hygiejnisk Design, som er placeret i DTU Fødevareinstituttet, tester...

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
Ph.d.-forsvar om bioaktive peptider
19 MAJ

Ph.d.-forsvar om bioaktive peptider

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Susan Skanderup Falkenbergs ph.d.-forsvar om at finde og karakterisere hidtil ukendte bioaktive peptider fra marine sekund...

Fødevarekvalitet Sundhedsfremmende stoffer Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
10 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet