Pressemeddelelser

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
29 JUN

Varmere klima kan føre til nye sygdomme, der smitter mennesker via myg

Ny forskning har kortlagt risikoen fra fem myggebårne sygdomme, der potentielt kan føre til epidemier. Det er ét af de emner, du kan læse om i årets zoonoserapport, der...

Fødevaresikkerhed
Blandet slik. Foto: Colourbox.dk
08 JUN

Ikke så meget skal til at nedsætte forbruget af det søde hos børnefamilier

DTU Fødevareinstituttet har med støtte fra Nordea-fonden udviklet materialer, strategier og budskaber, der kan hjælpe børnefamilier med at nedsætte forbruget af det søde...

Ernæring og kostvaner
Sunde fødevarer
21 APR

Universiteter og virksomheder skaber fremtidens fødevarer

Flere danske universiteter og virksomheder er gået sammen om at skabe en fælles højteknologisk laboratorieplatform - FOODHAY. Gennem ny forskningsinfrastruktur skal FOODHAY...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Grøn plante. Foto: Colourbox | Green plant. Photo: Colourbox
18 MAR

Nyt center samler alle landets universiteter i forskningsfællesskab om fremtidens...

Alle otte universiteter i Danmark er gået sammen om et nyt forskningscenter, der skal skabe tværfagligt samarbejde mellem forskere i Danmark og internationale partnere...

Fødevarer, fisk og landbrug
DK: Testikelvævfra rotte. Foto: DTU Fødevareinstituttet | EN: Testicular tissuefrom rat . Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
06 JAN

Risikovurdering af kemiske stoffers skadelige effekter

For at bestemme, om et kemisk stof er skadeligt for mennesker - f.eks. om tatoveringsfarver er kræftfremkaldende – bruges omfattende data baseret på dyre-, celle- og/eller...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fisk og skaldyr
2021
Photo: Colourbox.dk
07 OKT

Kritisk vigtige antibiotika bruges ikke mere i produktionsdyr

Brugen af 3. og 4 generation cephalosporiner i den danske kvægbranche er ophørt. Dermed bliver stofferne ikke længere brugt i opdræt af danske produktionsdyr. Det viser...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Blandet slik. Foto: Colourbox.dk
29 SEP

Langt mere skærm, slik og kage under første nedlukning

Coronanedlukningen i foråret 2020 gav mindre sunde vaner i form af betydelig mere skærmtid og mere sødt, viser ny DTU undersøgelse.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Mikkel Adsbøl
30 JUN

Coronarestriktioner udløser færre fødevarebårne sygdomstilfælde

Langt færre danskere fik konstateret en fødevareoverført sygdom i 2020. Det skyldes især den kraftigt reducerede rejseaktivitet under coronaepidemien, viser årsrapporten...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Tang fra Grønland. Foto: Katharina Johanna Kreissig, DTU Fødevareinstituttet
10 JUN

Grønlandsk tang, et bæredygtigt alternativ til importeret grønt

Den tang, der gror i Grønland, er en sund, sikker og bæredygtig fødevarekilde, som vil kunne erstatte op mod 20% af landets import af grøntsager, viser et studie fra...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Rejerestprodukter. Foto: Launis
12 APR

Restprodukter fra rejeindustrien skal give større værdi

Forskere og industrifolk vil sammen finde en rentabel og miljøvenlig måde at trække værdifulde stoffer som smagsstoffer, calcium og collagen ud af rejeindustriens restprodukter...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion