Pressemeddelelser

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Photo: Colourbox.dk
22 NOV

Antibiotikaresistens i dyr og kød ligger generelt stabilt

Forekomsten af antibiotikaresistens i bakterier fra fødevareproducerende dyr og kød i Danmark var stabilt eller faldende i 2021. Et par bemærkelsesværdige fund af kritisk...

Fødevaresikkerhed
Plastikflasker
11 NOV

Vores fødevarer skal ikke kun være sikre eller bæredygtige – men begge dele

Fødevarer og relaterede produkter skal være både bæredygtige og sikre for os at spise og bruge. Men nogle gange kan konflikter opstå mellem de to hensyn. Forskere på DTU...

Fødevaresikkerhed
Bakterier på agarplade
12 OKT

Forskere opbygger et ’Wikipedia’ for resistente bakterier

Antibiotikaresistens er ifølge WHO en af de største trusler mod folkesundheden. DTU-forskere har skabt et nyt værktøj i kampen mod resistente bakterier, der med afsæt...

Fødevaresikkerhed
Havreeng
30 AUG

Ny mælkesyrebakterie giver plantebaserede fødevarer bedre smag

En ny type mælkesyrebakterie, udviklet på DTU, danner naturlig smøraroma, når den vokser i plantebaserede drikke som soya- og havredrik.

Fødevarer, fisk og landbrug
29 JUN

Varmere klima kan føre til nye sygdomme, der smitter mennesker via myg

Ny forskning har kortlagt risikoen fra fem myggebårne sygdomme, der potentielt kan føre til epidemier. Det er ét af de emner, du kan læse om i årets zoonoserapport, der...

Fødevaresikkerhed
Blandet slik. Foto: Colourbox.dk
08 JUN

Ikke så meget skal til at nedsætte forbruget af det søde hos børnefamilier

DTU Fødevareinstituttet har med støtte fra Nordea-fonden udviklet materialer, strategier og budskaber, der kan hjælpe børnefamilier med at nedsætte forbruget af det søde...

Ernæring og kostvaner
Sunde fødevarer
21 APR

Universiteter og virksomheder skaber fremtidens fødevarer

Flere danske universiteter og virksomheder er gået sammen om at skabe en fælles højteknologisk laboratorieplatform - FOODHAY. Gennem ny forskningsinfrastruktur skal FOODHAY...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Grøn plante. Foto: Colourbox | Green plant. Photo: Colourbox
18 MAR

Nyt center samler alle landets universiteter i forskningsfællesskab om fremtidens...

Alle otte universiteter i Danmark er gået sammen om et nyt forskningscenter, der skal skabe tværfagligt samarbejde mellem forskere i Danmark og internationale partnere...

Fødevarer, fisk og landbrug
DK: Testikelvævfra rotte. Foto: DTU Fødevareinstituttet | EN: Testicular tissuefrom rat . Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
06 JAN

Risikovurdering af kemiske stoffers skadelige effekter

For at bestemme, om et kemisk stof er skadeligt for mennesker - f.eks. om tatoveringsfarver er kræftfremkaldende – bruges omfattende data baseret på dyre-, celle- og/eller...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fisk og skaldyr
2021
Photo: Colourbox.dk
07 OKT

Kritisk vigtige antibiotika bruges ikke mere i produktionsdyr

Brugen af 3. og 4 generation cephalosporiner i den danske kvægbranche er ophørt. Dermed bliver stofferne ikke længere brugt i opdræt af danske produktionsdyr. Det viser...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion