Fødevareteknologi

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Analytisk væskekromatograf. Foto: DTU Fødevareinstituttet | Analytical Liquid Chromatography. Photo: DTU National Food Institute
09 JUN

FOODHAY-samarbejde om biomarkører og screening

DTU Fødevareinstituttet samarbejder med flere fødevarevirksomheder i det højteknologiske laboratoriecenter FOODHAY, hvor avanceret biomarkør- og screeningsudstyr bl.a...

Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Grøn plante. Foto: Colourbox | Green plant. Photo: Colourbox
07 JUN

Møde i forskningsfællesskabet START

Udvikling af fremtidens løsninger til grøn omstilling indenfor landbrugs- og fødevaresystemer er på dagsordenen på et møde i det tværfaglige forskningsfællesskab START...

Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
Fermentor / Foto: Mikal Schlosser
01 JUN

Fremtidens bæredygtige fødevarer skal give kulinariske oplevelser

Claus Meyer tiltræder som adjungeret professor ved DTU for at bistå igangværende forskning i bæredygtig mad, så den både er sund og velsmagende.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Sunde fødevarer
21 APR

Universiteter og virksomheder skaber fremtidens fødevarer

Flere danske universiteter og virksomheder er gået sammen om at skabe en fælles højteknologisk laboratorieplatform - FOODHAY. Gennem ny forskningsinfrastruktur skal FOODHAY...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Grønt proteinpulver fra lucerne. Foto: DTU Fødevareinstituttet
01 FEB

Konference om reduktion af klimaaftrykket

Kom til konference om arbejdet med at reducere klimaaftrykket i landbrugssektoren og fødevareindustrien den 8. og 9. september 2022 i København. Innovationscenter Seges...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
2021
Grønt proteinpulver fra lucerne. Foto: DTU Fødevareinstituttet
25 NOV

Hør hvordan protein fra grønne planter får plads på tallerkenen

Hør på en konference den 14. december, hvordan innovation og forskning kan bane vejen for at protein fra lucerne, kløver og græs kan bruges i fremtidens fødevarer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
DK: Fiskeolieemulsion. Foto: DTU Fødevareinstituttet | UK: Fish oil emulsion. Photo: National Food Institute.
22 NOV

Pris til DTU forsker for at stoppe harskning af fødevarer

Professor Charlotte Jacobsen har fået DGF Normanprisen for sin årtier lange forskning i at forhindre, at omega-3 fedtsyrer i fødevarer bliver harske.

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion Fødevareteknologi
DK: Svampebaseret kødalternativ. Foto: Tempty Foods | EN: Fungi-based meat alternative. Photo: Tempty Foods
15 SEP

DTU-startup introducerer innovativt kødalternativ

Tre DTU-studerende er klar til at bringe deres innovative kødalternativ på markedet og søger danskernes hjælp til det. Produktet er baseret på den protein- og næringsrige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Hullet ost. Colourbox.dk / Ron Sumners
27 APR

Mælkesyrebakterie kan forlænge fødevarers holdbarhed

DTU-forskere har genereret en mælkesyrebakterie, der kan danne et konserveringsmiddel til brug i fødevareproduktionen, når bakterien bliver dyrket i restproduktet valle...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
DK: Fiskeolieemulsion. Foto: DTU Fødevareinstituttet | UK: Fish oil emulsion. Photo: National Food Institute.
24 FEB

Online prisoverrækkelse for forskning i fedtstoffers harskning

Vær med, når professor Charlotte Jacobsen den 4. marts fortæller om og modtager en pris for sin forskning i måder at forhindre, at fedtstoffer i fødevarer og forbrugerprodukter...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevareteknologi