Kemikaliepåvirkninger

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
15 OKT

Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2019

I alt 551 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at ingen af prøverne udgør en sundhedsmæssig...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
28 AUG

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2019

I alt 524 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 1. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet én prøve til at udgøre en sundhedsmæssig...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
04 JUL

Det ufødte barn skal beskyttes bedre mod kemikaliecocktails

Selv små doser af et kemisk stof kan skade, når det optræder sammen med andre stoffer. Viden om cocktaileffekten er helt central, når lovgivere sætter grænseværdier for...

Sundhed og sygdomme
02 MAJ

Ingen sundhedsmæssig risiko fra pesticider i danskernes mad

Pesticidindholdet i danskernes fødevarer udgør ikke en sundhedsmæssig risiko, vurderer DTU Fødevareinstituttet på baggrund af seks års data fra den danske pesticidkontrol...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
24 APR

Huller i danskeres viden om kemikalieblandinger

Hver anden dansker ved ikke, at der kan være kombinationseffekter ved eksponering for flere kemikalier på én gang, ifølge en undersøgelse af europæeres viden om kemikalieblandinger...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
09 APR

Harmoniseret tilgang til risikovurdering af kemikalieblandinger

EFSA’s risikovurderinger skal via en harmoneret tilgang tage højde for de potentielle risici for kombinationseffekter, som mennesker og dyr kan være udsat for, når de...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
14 MAR

Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2018

Ingen af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet for i fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2018, er af DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
26 FEB

Beskytter risikovurdering af hormonforstyrrende stoffer nok?

Risikovurderinger af hormonforstyrrende stoffer bør tage bedre højde for usikkerheder omkring skadelige effekter, så risikoen ikke undervurderes.

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
29 JAN

Fuld brug af restprodukter til insektproduktion kræver ny viden

Der er brug for mere viden, før flere restprodukter kan godkendes som foder til opdræt af insekter, så insekterne er sikre at spise for dyr og mennesker, viser undersøgelse...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
2018
19 DEC

Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2018

Fem af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet for i 534 fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2018, er af DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
https://www.food.dtu.dk/nyheder/kemikaliepaavirkninger
21 OKTOBER 2019