Startdato
Slutdato
I alt 549 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2020. For syv af prøverne har DTU Fødevareinstituttet vurderet...
I alt 488 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2020. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at pesticidresterne...
En ny alternativ tilgang, der – uden brug af dyreforsøg – kan identificere kemikalier, som påvirker reproduktiv sundhed i mænd, er udviklet...
Af de 2.055 fødevareprøver, som er undersøgt i den danske pesticidkontrol 2019, er ti overskridelser af de gældende grænseværdier...
Blandt de undersøgte fødevareprøver i den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2020 er der ikke fundet indhold af pesticidrester, som DTU Fø...
Mange europæere overskrider den grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer med kendte sundhedsskadelige virkninger, som den Europæiske...
En europæisk vejledning, som er udviklet til at identificere hormonforstyrrende pesticider, kan ifølge forskere fra DTU Fødevareinstituttet og Rigshospitalet...
I alt 332 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 1. kvartal 2020. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at tre prøver...
En ny europæisk metode til at analysere indholdet af uorganisk arsen i dyrefoder er udviklet på DTU Fødevareinstituttet. Uorganisk arsen er et kræ...
I Danmark er pap, mad- og bagepapir med tilsatte fluorerede stoffer blevet forbudt fra 1. juli 2020. Forbuddet er blevet til bl.a. på baggrund af DTU Fødevareinstituttets...
Myndigheder i fem europæiske lande har sammen publiceret en slags masterliste over kemikalier, der har hormonforstyrrende effekter. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet...
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, vurderer, at de europæiske forbrugere er beskyttet mod pesticidblandingers mulige skadelige effekter...
Hver anden af de mere end 91.000 fødevareprøver, som EU’s medlemslande har udtaget til pesticidkontrol i 2018, er helt fri for sporbare sprøjterester...
I alt 382 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at for 10 af prø...
Forskning fra DTU Fødevareinstituttet vil gøre det nemmere, hurtigere og billigere at generere data om problematiske stoffer i fødevarer.
Sommerskole i Danmark giver kursister fra hele verden mulighed for at lære, hvordan One Health konceptet kan løse problemer, der har betydning for mennesker...
I alt 542 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at 12 prøver...
Et online-værktøj udviklet på DTU kan vurdere risikoen for, at der opstår en cocktaileffekt, hvis mennesker bliver udsat for flere kemikalier med...
Se programmet til seminaret om kemi i fødevarer den 15. januar, som sætter fokus på ny viden og nye metoder, der kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed...
EFSA vurderer, at europæere gennem kosten ikke bliver udsat for problematiske mængder af fem plastblødgørere.