Startdato
Slutdato
På et online seminar den 22. april kan du blive klogere på, om elev-inddragende madundervisning kan være med til at udvikle bl.a. madkompetence og madlavningsgl...
DTU Fødevareinstituttet har regnet på, hvilke mad- og drikkevarer der indgår i råderummet til ’tomme kalorier’, og hvor mange af dem...
Danskere køber i snit 6,6 kilo slik om året. Dermed indtager Danmark den globale førsteplads for slikindkøb. Vi indtager desuden en andenplads...
Data peger på, at indtag af sødmælk er forbundet med en højere risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme, mens indtag af ost er forbundet med...
Forskere ved DTU har for første gang udregnet sygdomsbyrden ved peanutallergi. Data om sygdomsbyrde kan bl.a. bruges til at prioritere sundhedsvæsenets indsatser...
Danmark har fået nye officielle kostråd, som danskerne kan bruge til at spise sundt og klimavenligt. DTU Fødevareinstituttet har udarbejdet kostrå...
DTU Fødevareinstituttet har skudt den næste nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet i gang. Forskere og myndigheder vil bruge...
Skoleelever overalt i Danmark vil få mulighed for at dyrke afgrøder som basilikum og salat i en såkaldt GrowBot ved hjælp af en computer i et nyt...
Varmebehandling af mælkeproteiner til brug i modermælkserstatning reducerer proteinernes evne til at fremkalde en allergisk reaktion, uden at det ændrer...
Nedlukningen har vendt op og ned på danskernes daglige rutiner. DTU har sat sig for at undersøge ændringer i, hvad vi spiser og hvor meget, vi bevæ...
En regnemodel fra DTU genererer personlige kostråd for, hvor meget fisk en person behøver at spise for at efterleve anbefalingerne for indtag af D-vitamin...
Forbrugere kan gennem deres indkøbsvalg bidrage til at gøre kosten mere bæredygtig. De kan ændre kostens sammensætning i en grønnere...
Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder og frø skal fylde mere i de officielle kostråd, hvis de skal sikre, at kosten...
Sammenlignet med en almindelig hverdag indtager danskere 20% flere kalorier om lørdagen og bevæger sig 20% mindre om søndagen, viser tal fra DTU Fø...
Kostens indhold af saltholdige fødevarer er steget med knap 10% det sidste årti, viser en analyse fra DTU Fødevareinstituttet.
Ny undersøgelse fra DTU og SDU viser en tendens til, at danskere, som spiser mere rødt og forarbejdet kød end anbefalet, har en øget risiko...
Ved at se på både de positive og negative sundhedsmæssige egenskaber i fødevarer er forbrugere og myndigheder bedre rustet til at forudse sundhedseffekter...
Et forskningsprojekt ledet af DTU skal med en bevilling på knap 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden skaffe viden om tarmbakteriernes rolle, når mennesker...
Bakterier i tarmen har indflydelse på risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. DTU Fødevareinstituttet forsker...
På Landbrug & Fødevarers ernæringskonference den 14. november præsenterer DTU Fødevareinstituttet nye data fra et projekt om sammenh...