Fødevaresikkerhed

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
29 JUN

Varmere klima kan føre til nye sygdomme, der smitter mennesker via myg

Ny forskning har kortlagt risikoen fra fem myggebårne sygdomme, der potentielt kan føre til epidemier. Det er ét af de emner, du kan læse om i årets zoonoserapport, der...

Fødevaresikkerhed
27 JUN

Hormonforstyrrende stoffer bør ikke kun vurderes enkeltvis

Seks kemiske stoffer har hormonforstyrrende effekter – og særligt kombinationseffekter, når de bliver vurderet samlet. Det viser en risikovurdering, som Force Technology...

Fødevaresikkerhed
Photo: Mikkel Adsbøl
13 JUN

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 29. juni 2022, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser – sygdomme, der...

Fødevaresikkerhed
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
10 JUN

Efterforskning i gang af sygdomsudbrud med listeria

Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet leder på højtryk efter kilden til et sygdomsudbrud med bakterien listeria.

Fødevaresikkerhed
Image supplied
17 MAJ

EFSA byder velkommen til åbne møder i 2022

Igen i år slår EFSA dørene op til 11 møder for interesserede observatører, som enten kan overvære møderne i Parma eller via videostream.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
26 APR

Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2021

I alt 413 fødevareprøver er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2021. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at en sundhedsmæssig risiko...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
DK: Agarplade (antibiotikaresistens). Foto:  Mikkel Adsbøl | EN: agar plate (antibiotic resistance). Photo:  Mikkel Adsbøl
05 APR

Lær mere om helgenomsekventeringsanalyse

Deltag i en tredages workshop om helgenomsekventeringsanalyse indenfor mikrobiel diagnostik, identifikation og klyngeanalyse den 22.-24. juni 2022.

Fødevaresikkerhed
Image supplied
18 FEB

Stort fald i sygdom fra fødevarer i EU under pandemien

I et år præget af coronarestriktioner og ændrede vaner er forekomsten af fødevarebåren sygdom styrtdykket i Europa, viser ny EU rapport.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
09 FEB

Godt styr på pesticidrester i danske fødevarer

I alt 57% af 1,751 undersøgte fødevareprøver i den danske pesticidkontrol for 2020 er uden sporbare sprøjterester, mens 25 overskridelser af grænseværdierne er vurderet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
03 FEB

Nye metoder skal reducere campylobacter på kyllingekød

Forskere og forretningsfolk vil bruge en GUDP-bevilling til at udvikle nye måder til at forhindre, at campylobacter ender på kyllingekød, så færre forbrugere bliver syge...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Fødevarekvalitet