Risikovurdering

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Plastikflasker
11 NOV

Vores fødevarer skal ikke kun være sikre eller bæredygtige – men begge dele

Fødevarer og relaterede produkter skal være både bæredygtige og sikre for os at spise og bruge. Men nogle gange kan konflikter opstå mellem de to hensyn. Forskere på DTU...

Fødevaresikkerhed
Konference om risikovurderinger og deres betydning
04 OKT

Se oplæg fra konference om risikovurderinger og deres betydning

Den 23. september 2022 var 150 forskere og fagpersoner fra fødevarevirksomheder, brancheorganisationer og offentlige myndigheder samlet til en konference om risikovurderinger...

Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet
Sushi
13 SEP

Klimaforandringer kan bringe flere parasitter til Danmark

Parasitter kan gemme sig i vores mad, og fremtidige klimaforandringer kan ændre hvilke små snyltere, vi skal holde øje med. Det skriver forsker fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevaresikkerhed
08 SEP

Kom til konference om risikovurderinger og deres betydning

Programmet er nu klar til konferencen om risikovurderinger og deres betydning, som DTU Fødevareinstituttet afholder den 23. september 2022 med støtte fra Uddannelses...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
DK: Testikelvævfra rotte. Foto: DTU Fødevareinstituttet | EN: Testicular tissuefrom rat . Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
06 JAN

Risikovurdering af kemiske stoffers skadelige effekter

For at bestemme, om et kemisk stof er skadeligt for mennesker - f.eks. om tatoveringsfarver er kræftfremkaldende – bruges omfattende data baseret på dyre-, celle- og/eller...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fisk og skaldyr
2021
Photo: Mikkel Adsbøl
20 MAJ

Få viden om vurdering af risici i vores mad

DTU Fødevareinstituttet udarbejder forskningsbaserede risikovurderinger indenfor en bred vifte af både kemiske stoffer og mikroorganismer til de danske myndigheder og som...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
17 MAJ

Kom til One Health konference i København eller online

En international konference stiller fra den 9.-11. juni skarpt på en række One Health-problemstillinger. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør af konferencen, som løber...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
25 FEB

EFSA: Melorme er sikre at spise for mennesker

Melorme er sikre at bruge som ingrediens i fødevarer, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. Det er første gang EFSA har lavet en risikovurdering...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
2020
Sojabønner. Foto: Colourbox.dk
19 NOV

Højt sojaindtag en mulig sundhedsmæssig risiko for børn

En sundhedsmæssig risiko kan ikke udelukkes, hvis kød- og mælkeprodukter i 4-10-årige børns kost udskiftes med sojabaserede alternativer, vurderer DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image supplied
18 SEP

Ny grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer

Mange europæere overskrider den grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer med kendte sundhedsskadelige virkninger, som den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed