Risikovurdering

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
15 JAN

Cocktaileffekter kan forudsiges med online-beregner

Et online-værktøj udviklet på DTU kan vurdere risikoen for, at der opstår en cocktaileffekt, hvis mennesker bliver udsat for flere kemikalier med lignende skadelige effekt...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
07 JAN

Bliv bedre til at lave risikovurderinger via europæisk program

Søg inden den 31. januar om at deltage i EFSA’s fellowship-program, som har til formål at styrke fagpersoners evne til at udarbejde robuste og forskningsbaserede risikovurderinger...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
06 JAN

Programmet er klar til seminar om kemi i fødevarer

Se programmet til seminaret om kemi i fødevarer den 15. januar, som sætter fokus på ny viden og nye metoder, der kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed. Forskere...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2019
18 DEC

EFSA finder nuværende indtag af fem plastblødgørere uproblematisk

EFSA vurderer, at europæere gennem kosten ikke bliver udsat for problematiske mængder af fem plastblødgørere.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
11 DEC

DTU med til at sikkerhedsvurdere verdens første Ebolavaccine

Verden har i november 2019 fået sin første kommercielle vaccine mod Ebola. DTU Fødevareinstituttet har været med til at vurdere, at vaccinen er sikker at bruge.

Sundhed og sygdomme Gener og genomer
28 NOV

Nok kompetencer til at vurdere kemikaliers farlighed

Et nordisk initiativ vil sikre, at der i Norden også i fremtiden vil være nok fagpersoner, som kan hjælpe med at beskytte menneskers sundhed og vores miljø mod skadelige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
31 JUL

Fødevarer vi kan stole på

Fødevarer kan indeholde stoffer, som kan skade sundheden. DTU Fødevareinstituttet vurderer risici i hele jord til bord-kæden for at sikre fødevaresikkerheden, så hverken...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
10 MAJ

EU and My Food

En ny informationskampagne fra EFSA sætter fokus på EU’s rolle inden for fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og plantesundhed: #EUandMyFood.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
02 MAJ

Ingen sundhedsmæssig risiko fra pesticider i danskernes mad

Pesticidindholdet i danskernes fødevarer udgør ikke en sundhedsmæssig risiko, vurderer DTU Fødevareinstituttet på baggrund af seks års data fra den danske pesticidkontrol...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
09 APR

Harmoniseret tilgang til risikovurdering af kemikalieblandinger

EFSA’s risikovurderinger skal via en harmoneret tilgang tage højde for de potentielle risici for kombinationseffekter, som mennesker og dyr kan være udsat for, når de...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
https://www.food.dtu.dk/nyheder/risikovurdering
26 JANUAR 2020