Startdato
Slutdato
I de seneste fem år er et stabilt antal campylobacter- og salmonellainfektioner registreret i Europa. Campylobacter er stadig årsag til suverænt flest...
Melorme er sikre at bruge som ingrediens i fødevarer, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. Det er første gang EFSA har...
Et værktøj fra EFSA skal hjælpe producenter med at datomærke deres fødevareprodukter korrekt og på den måde hjælpe med...
Mange europæere overskrider den grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer med kendte sundhedsskadelige virkninger, som den Europæiske...
Den Europæiske Sikkerhedsautoritet, EFSA, blæser til kamp mod afrikansk svinepest ved at udruste EU’s befolkninger med viden om tegn på sygdommen...
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, vurderer, at de europæiske forbrugere er beskyttet mod pesticidblandingers mulige skadelige effekter...
Hvis både producenter og forbrugere handler forsvarligt, er risikoen for at få en listeriainfektion af at spise frosne, blancherede grøntsager mindre...
Hver anden af de mere end 91.000 fødevareprøver, som EU’s medlemslande har udtaget til pesticidkontrol i 2018, er helt fri for sporbare sprøjterester...
Det bliver stadig sværere at behandle fødevarebårne infektioner blandt europæere. Flere og flere salmonella- og campylobacterbakterier er nemlig...
DTU og Statens Serum Institut er i gang med at udvikle nye hurtige instrumenter til on-site-diagnosticering af coronavirus. To apparater forventes klar til nødbrug...
I en risikovurdering har den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, fastsat en grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer, som...
I år slår EFSA dørene op til 11 panelmøder for interesserede observatører, som enten kan overvære møderne i Parma eller via...
Søg inden den 31. januar om at deltage i EFSA’s fellowship-program, som har til formål at styrke fagpersoners evne til at udarbejde robuste og forskningsbaserede...
Salmonellabakterier er skyld i næsten en tredjedel af alle registrerede fødevarebårne sygdomsudbrud i Europa. Campylobacterbakterier er dog stadig å...
EFSA vurderer, at europæere gennem kosten ikke bliver udsat for problematiske mængder af fem plastblødgørere.
Produktionen af insekter udleder 100 gange mindre CO2 end produktion af kvæg, så insekterne er en god proteinkilde til bæredygtige og sunde fødevarer...
Det er muligt at give din mening til kende i tre sager, som den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har sendt i høring. De tre sager handler...
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har ud fra en litteraturgennemgang vurderet, at der ikke er en bestemt alder, hvor alle spædbø...
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har færdiggjort en opdatering af referenceværdierne for 34 forskellige næringsstoffer i...
En særudgave af EFSA Journal opsummerer den viden og de pointer, som blev præsenteret på EFSA’s tredje videnskabelige konference.