Startdato
Slutdato
Af de 2.055 fødevareprøver, som er undersøgt i den danske pesticidkontrol 2019, er ti overskridelser af de gældende grænseværdier...
Mange europæere overskrider den grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer med kendte sundhedsskadelige virkninger, som den Europæiske...
Den Europæiske Sikkerhedsautoritet, EFSA, blæser til kamp mod afrikansk svinepest ved at udruste EU’s befolkninger med viden om tegn på sygdommen...
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, vurderer, at de europæiske forbrugere er beskyttet mod pesticidblandingers mulige skadelige effekter...
Hvis både producenter og forbrugere handler forsvarligt, er risikoen for at få en listeriainfektion af at spise frosne, blancherede grøntsager mindre...
Hver anden af de mere end 91.000 fødevareprøver, som EU’s medlemslande har udtaget til pesticidkontrol i 2018, er helt fri for sporbare sprøjterester...
Det bliver stadig sværere at behandle fødevarebårne infektioner blandt europæere. Flere og flere salmonella- og campylobacterbakterier er nemlig...
I alt 382 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at for 10 af prø...
DTU og Statens Serum Institut er i gang med at udvikle nye hurtige instrumenter til on-site-diagnosticering af coronavirus. To apparater forventes klar til nødbrug...
I en risikovurdering har den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, fastsat en grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer, som...
I år slår EFSA dørene op til 11 panelmøder for interesserede observatører, som enten kan overvære møderne i Parma eller via...
I alt 542 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at 12 prøver...
FN har udgivet vejledende principper for sammensætning af en kost, der er både sund og bæredygtig. DTU Fødevareinstituttet har deltaget i arbejdet...
Søg inden den 31. januar om at deltage i EFSA’s fellowship-program, som har til formål at styrke fagpersoners evne til at udarbejde robuste og forskningsbaserede...
Salmonellabakterier er skyld i næsten en tredjedel af alle registrerede fødevarebårne sygdomsudbrud i Europa. Campylobacterbakterier er dog stadig å...
EFSA vurderer, at europæere gennem kosten ikke bliver udsat for problematiske mængder af fem plastblødgørere.
Produktionen af insekter udleder 100 gange mindre CO2 end produktion af kvæg, så insekterne er en god proteinkilde til bæredygtige og sunde fødevarer...
Det er muligt at give din mening til kende i tre sager, som den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har sendt i høring. De tre sager handler...
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har ud fra en litteraturgennemgang vurderet, at der ikke er en bestemt alder, hvor alle spædbø...
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har færdiggjort en opdatering af referenceværdierne for 34 forskellige næringsstoffer i...