Bæredygtig udvikling

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner. Colourbox.dk
09 NOV

Pejlemærker viser vejen mod sunde og klimavenlige måltider

Forskere fra DTU har udarbejdet det faglige grundlag for at indfri en ambition om at reducere klimaaftrykket fra Københavns Kommunes madtilbud.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
DK:  Blæretang. Foto: Colourbox.dk | EN: Bladderwrack. Photo: Colourbox.dk
17 AUG

Hør om tang, alger og søstjerner som fremtidens fødevarer

Inden 2050 skal vi producere 70% flere fødevarer end i dag for at kunne mætte den voksende befolkning. Vi er begrænset på landarealer, så DTU professor Charlotte Jacobsen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Tang fra Grønland. Foto: Katharina Johanna Kreissig, DTU Fødevareinstituttet
10 JUN

Grønlandsk tang, et bæredygtigt alternativ til importeret grønt

Den tang, der gror i Grønland, er en sund, sikker og bæredygtig fødevarekilde, som vil kunne erstatte op mod 20% af landets import af grøntsager, viser et studie fra...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Hullet ost. Colourbox.dk / Ron Sumners
27 APR

Mælkesyrebakterie kan forlænge fødevarers holdbarhed

DTU-forskere har genereret en mælkesyrebakterie, der kan danne et konserveringsmiddel til brug i fødevareproduktionen, når bakterien bliver dyrket i restproduktet valle...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk
22 APR

Ny master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion

DTU og KU lancerer i starten af 2022 en fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Uddannelsen giver indsigt i det komplekse samspil mellem behovet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Rejerestprodukter. Foto: Launis
12 APR

Restprodukter fra rejeindustrien skal give større værdi

Forskere og industrifolk vil sammen finde en rentabel og miljøvenlig måde at trække værdifulde stoffer som smagsstoffer, calcium og collagen ud af rejeindustriens restprodukter...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
25 FEB

EFSA: Melorme er sikre at spise for mennesker

Melorme er sikre at bruge som ingrediens i fødevarer, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. Det er første gang EFSA har lavet en risikovurdering...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Blæretang. Foto: Colourbox.dk
16 FEB

Temasite om bæredygtig udvikling af fødevarer

Se nyt temasite om de mange måder DTU Fødevareinstituttet arbejder på at skabe bæredygtige teknologiske løsninger indenfor fødevareområdet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
2020
Grønt proteinpulver fra lucerne. Foto: DTU Fødevareinstituttet
10 NOV

Grønt protein kan nu produceres uden bismag af kostald

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fundet teknikken og indkøbt udstyr til i pilotskala at kunne producere bæredygtigt grønt protein uden uønsket bismag til fødevarebrug...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Plantebaserede pølser uden skind. Image: DTU Fødevareinstituttet
22 OKT

Forskning skal give skindfri veganske pølser et knæk

Forskere ved DTU har været med til at udvikle opskriften på plantebaserede pølser uden skind. Arbejdet fortsætter nu i laboratoriet, hvor de forsøger at ændre ingrediensernes...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi