Bæredygtig udvikling

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk
14 NOV

Ernæringsforskere modtager Hindhedeprisen 2022

Fire forskere fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget Hindhedeprisen 2022 for deres arbejde med at sikre et videnskabeligt grundlag for anbefalingerne om en plantebaseret...

08 NOV

Se oplæg fra konferencen: Fremtidens sikre, sunde og bæredygtige fødevarer

300 forskere, studerende og fagpersoner fra fødevarevirksomheder og brancheorganisationer var samlet til konferencen Fremtidens sikre, sunde og bæredygtige fødevarer i...

Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
31 OKT

CRISPR – et vigtigt værktøj i fremtidens fødevareproduktion

CRISPR kan præcist og hurtigt bidrage til udviklingen af nye plantebaserede fødevarer og bør i højere grad ligestilles med fødevarer, der er blevet til ved hjælp af konventionelle...

Fødevareteknologi
Lactococcus lactis. Foto: Ramona Valentina Mateiu
20 OKT

Mælkesyrebakteriers indflydelse på smag i osteproduktion

Smag, upcycling og bæredygtige processer var på dagsordenen på Digital Uni Food Day 2022 arrangeret af Food & Bio Cluster Denmark den 30. august 2022. Fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevareteknologi
29 SEP

Startup fødevarevirksomheder: Deltag i Future Food Fair

Har du en startup fødevarevirksomhed? Så har du mulighed for at deltage med en stand på DTU Fødevareinstituttets konference; Fremtidens sunde, sikre og bæredygtige fødevarer...

Fødevaresikkerhed
Yoghurt på ske
15 SEP

Ny mælkesyrebakterie kan skabe naturlig sødme i yoghurt

Forskere på DTU har udviklet en ny mælkesyrebakterie, som naturligt, billigt og bæredygtigt kan spalte mælkesukker i yoghurt. Dermed bliver det muligt at skabe naturlig...

Fødevareteknologi Fødevareproduktion
2021
Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner. Colourbox.dk
09 NOV

Pejlemærker viser vejen mod sunde og klimavenlige måltider

Forskere fra DTU har udarbejdet det faglige grundlag for at indfri en ambition om at reducere klimaaftrykket fra Københavns Kommunes madtilbud.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
DK:  Blæretang. Foto: Colourbox.dk | EN: Bladderwrack. Photo: Colourbox.dk
17 AUG

Hør om tang, alger og søstjerner som fremtidens fødevarer

Inden 2050 skal vi producere 70% flere fødevarer end i dag for at kunne mætte den voksende befolkning. Vi er begrænset på landarealer, så DTU professor Charlotte Jacobsen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Tang fra Grønland. Foto: Katharina Johanna Kreissig, DTU Fødevareinstituttet
10 JUN

Grønlandsk tang, et bæredygtigt alternativ til importeret grønt

Den tang, der gror i Grønland, er en sund, sikker og bæredygtig fødevarekilde, som vil kunne erstatte op mod 20% af landets import af grøntsager, viser et studie fra...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Hullet ost. Colourbox.dk / Ron Sumners
27 APR

Mælkesyrebakterie kan forlænge fødevarers holdbarhed

DTU-forskere har genereret en mælkesyrebakterie, der kan danne et konserveringsmiddel til brug i fødevareproduktionen, når bakterien bliver dyrket i restproduktet valle...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi