Bæredygtig udvikling

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Grønt proteinpulver fra lucerne. Foto: DTU Fødevareinstituttet
10 NOV

Grønt protein kan nu produceres uden bismag af kostald

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fundet teknikken og indkøbt udstyr til i pilotskala at kunne producere bæredygtigt grønt protein uden...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Plantebaserede pølser uden skind. Image: DTU Fødevareinstituttet
22 OKT

Forskning skal give skindfri veganske pølser et knæk

Forskere ved DTU har været med til at udvikle opskriften på plantebaserede pølser uden skind. Arbejdet fortsætter nu i laboratoriet, hvor de fors...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Beerchos chips.
24 JUN

Restprodukt fra ølbrygning bliver til chips og dip

Drømmen for et hold ølentusiaster på DTU er at brygge verdens mest cirkulære øl. En del af svaret er at omdanne restprodukter fra ø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Plastindpakkede pølser
29 MAJ

Mere brugt mademballage skal kunne genanvendes

Fødevareemballage ender ofte med at blive brændt, fordi det er blandingsprodukter, som ikke kan adskilles og genanvendes. Sammen med en lang række akt...

Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Mælk
28 MAJ

Hullet mælkesyrebakterie nedbryder naturligt laktosen i mælk

Forskere på DTU har udviklet en metode til at producere hullede mælkesyrebakterier, der naturligt, billigt og bæredygtigt kan bruges til at lave laktosefri...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Plantebaseret varm ret.
25 FEB

Tre spor mod en mere bæredygtig sund kost

Forbrugere kan gennem deres indkøbsvalg bidrage til at gøre kosten mere bæredygtig. De kan ændre kostens sammensætning i en grønnere...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner.
25 FEB

En sund og bæredygtig kost er mere plantebaseret

Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder og frø skal fylde mere i de officielle kostråd, hvis de skal sikre, at kosten...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Corynebacterium glutamicum. Foto: www.biology101.org
23 JAN

Bakterier gør sukker fra mælk seks gange så sødt

Forskere på DTU har fundet en måde at omdanne mælkesukker i mejerirestprodukter til en sukkersirup, der er seks gange så sød som mæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer
Jordklode på en gaffel. Foto: Colourbox.dk
08 JAN

En sund og bæredygtig kost skal også være sikker at spise

FN har udgivet vejledende principper for sammensætning af en kost, der er både sund og bæredygtig. DTU Fødevareinstituttet har deltaget i arbejdet...

2019
Photo: Colourbox.com
19 DEC

Bæredygtige fødevarer med mindre strøm, færre råvarer og mindre spild

Hvis det skal være muligt at brødføde verdens voksende befolkning, er en nytænkning af fødevareindustriens produktionsprocesser bydende...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Havvand. Foto: Colourbox.dk
17 DEC

Mindre vand fra hav eller mark til tallerken

En fødevares vej fra hav eller mark til tallerken kræver vand. Den industrielle fødevareproduktion kan udnytte vand mere bæredygtigt ved at bruge...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Fisk. Foto: Colourbox.dk
12 DEC

Havets rester bliver fremtidens bæredygtige fødevarer

For at nå FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling bør vi udnytte havets ressourcer og skabe næringsrige fødevarer af affaldsprodukter...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Photo: Colourbox.com
29 NOV

Insekters sikre vej til middagsbordet

Produktionen af insekter udleder 100 gange mindre CO2 end produktion af kvæg, så insekterne er en god proteinkilde til bæredygtige og sunde fødevarer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Image: Colourbox.dk
29 OKT

Tang og mikroalger på menuen

For at kunne producere nok fødevarer til at brødføde jordens voksende befolkning i fremtiden ser DTU Fødevareinstituttet på det store...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Biologiske systemer Innovation og produktudvikling
E. coli bacteria / Image: CDC Image Library
22 OKT

Surmælksprodukt skal mindske kalvediarre og øge dyrevelfærden

Et forskningssamarbejde ledet af DTU vil udvikle et surmælksprodukt, der skal forebygge diarre i kalve. Det kan mindske dødeligheden samt føre til lavere...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Produktionsdyr Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhed og sygdomme
Image: Colourbox.dk
17 OKT

Øllens gyldne muligheder for bæredygtighed

DTU Bryghus brygger øl på nye måder til gavn for miljøet og har blandt andet fundet ud af, hvordan man kan springe maltprocessen over ved at tils...

Fødevarer, fisk og landbrug Enzymer og proteiner Fødevareteknologi Innovation og produktudvikling
Image: WaSeaBi
29 MAJ

Fiskeindustrien skal udnytte egne restprodukter

Et europæisk forskningsprojekt med DTU Fødevareinstituttet i spidsen skal udvikle teknologiske løsninger, der kan gøre restprodukter i fiskeindustrien...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Vegansk desseert vinder konkurrence om fødevareinnovation. Fra venstre: Andrea Lauridsen, Reem El-Moussa og Sarah Nyrup. Foto: Mikal Schlosser
20 MAJ

Genbrug fra kikærter blev til vegansk dessert

En vegansk mousse baseret på kogevand fra kikærter vandt konkurrence om innovative og bæredygtige fødevarer.

Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Innovation og produktudvikling Fødevareteknologi
Photo: DTU Fødevareinstituttet - algebiomasse/algae biomass
29 APR

Stort marked for bæredygtigt fiskefoder lavet af mikroalger

Bæredygtigt fiskefoder lavet af mikroalger har stort potentiale som et foderalternativ i fremtidens lakseopdræt, viser en markedsanalyse, der er udarbejdet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
10 APR

Tænketank går ind i kampen mod madspild

Bestyrelsen for Danmarks nye tænketank for forebyggelse af madspild og fødevaretab er klar til at trække i arbejdstøjet. Institutdirektø...

Fødevarer, fisk og landbrug