Nyt om os

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Analytisk væskekromatograf. Foto: DTU Fødevareinstituttet | Analytical Liquid Chromatography. Photo: DTU National Food Institute
09 JUN

FOODHAY-samarbejde om biomarkører og screening

DTU Fødevareinstituttet samarbejder med flere fødevarevirksomheder i det højteknologiske laboratoriecenter FOODHAY, hvor avanceret biomarkør- og screeningsudstyr bl.a...

Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Fermentor / Foto: Mikal Schlosser
01 JUN

Fremtidens bæredygtige fødevarer skal give kulinariske oplevelser

Claus Meyer tiltræder som adjungeret professor ved DTU for at bistå igangværende forskning i bæredygtig mad, så den både er sund og velsmagende.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
DK: Fiskeolieemulsion. Foto: DTU Fødevareinstituttet | UK: Fish oil emulsion. Photo: National Food Institute.
02 MAJ

Pris til DTU-forsker for at bremse harskning af fødevarer

DTU-professor Charlotte Jacobsen har modtaget AOCS Fellow Award for hendes forskning, der bidrager til at bremse harskning af omega-3 fedtsyrer i fødevarer.

Photo: Colourbox.com
08 APR

Præsentationer om, hvordan novel food bliver godkendt som fødevare

Den 24. marts var 45 fra virksomheder og andre interesserede samlet til en temadag om novel food, hvor de fik viden om, hvornår en ny fødevare er novel food, hvordan en...

Fødevarer, fisk og landbrug
Grøn plante. Foto: Colourbox | Green plant. Photo: Colourbox
18 MAR

Nyt center samler alle landets universiteter i forskningsfællesskab om fremtidens...

Alle otte universiteter i Danmark er gået sammen om et nyt forskningscenter, der skal skabe tværfagligt samarbejde mellem forskere i Danmark og internationale partnere...

Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
23 FEB

Kom til temadag om novel food

I udviklingen af nye og innovative fødevarer er en afklaring af novel food status og muligvis en EU-godkendelse nødvendig. På en temadag om novel food den 24. marts 2022...

Fødevarer, fisk og landbrug
Grønt proteinpulver fra lucerne. Foto: DTU Fødevareinstituttet
01 FEB

Konference om reduktion af klimaaftrykket

Kom til konference om arbejdet med at reducere klimaaftrykket i landbrugssektoren og fødevareindustrien den 8. og 9. september 2022 i København. Innovationscenter Seges...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk
26 JAN

Lige på trapperne: master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion

Den 9. februar lancerer DTU og KU en fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Kurserne kan også tages enkeltvis. Tilmeldingsfristen er den 2...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Organisationsdiagram
20 JAN

Ændringer i struktur og ledelse

DTU Fødevareinstituttet har fået en fladere struktur, en viceinstitutdirektør og et Akademisk Sekretariat foruden Institutsekretariatet og Serviceenheden til at understøtte...

DK: Bifidobacterium longum subspecies infantis. Foto: DTU Fødevareinstituttet | UK: Bifidobacterium longum subspecies infantis. Photo: National Food Institute
19 JAN

Pris til lovende tarmbakterieforsker

Ung DTU-forsker høster ny pris for sin forskning i sammenhænge mellem kost, tarmbakteriesammensætning og sundhed med særligt fokus på småbørn.

Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme