Nyt om os

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
DK: Immunofarvet snit af rotte testikkel. Foto: DTU Fødevareinstituttet | EN: Immunostained section of rat testicle. Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
23 NOV

Lektor fra DTU Fødevareinstituttet kåret til årets ph.d.-vejleder

Lektor og forskningsgruppeleder Terje Svingen fra DTU Fødevareinstituttet er kåret til årets ph.d-vejleder 2022 på DTU. Prisen blev uddelt ved årets ph.d.-reception.

Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk
14 NOV

Ernæringsforskere modtager Hindhedeprisen 2022

Fire forskere fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget Hindhedeprisen 2022 for deres arbejde med at sikre et videnskabeligt grundlag for anbefalingerne om en plantebaseret...

Konference om risikovurderinger og deres betydning
04 OKT

Se oplæg fra konference om risikovurderinger og deres betydning

Den 23. september 2022 var 150 forskere og fagpersoner fra fødevarevirksomheder, brancheorganisationer og offentlige myndigheder samlet til en konference om risikovurderinger...

Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet
29 SEP

Startup fødevarevirksomheder: Deltag i Future Food Fair

Har du en startup fødevarevirksomhed? Så har du mulighed for at deltage med en stand på DTU Fødevareinstituttets konference; Fremtidens sunde, sikre og bæredygtige fødevarer...

Fødevaresikkerhed
Analytisk væskekromatograf. Foto: DTU Fødevareinstituttet | Analytical Liquid Chromatography. Photo: DTU National Food Institute
29 SEP

FOODHAY-samarbejde om proteomik og metabolomik

DTU Fødevareinstituttet samarbejder med fødevarevirksomheder i det højteknologiske laboratoriecenter FOODHAY, hvor avanceret proteomik- og metabolomik udstyr bl.a. bliver...

Fødevareteknologi
20 SEP

Deltag i konferencen: Fremtidens sunde, sikre og bæredygtige fødevarer

Programmet er nu klar til konferencen om fremtidens bæredygtige, sunde og sikre fødevarer, som DTU Fødevareinstituttet afholder den 13. oktober 2022. Kom og få indsigt...

Fødevarer, fisk og landbrug
08 SEP

Kom til konference om risikovurderinger og deres betydning

Programmet er nu klar til konferencen om risikovurderinger og deres betydning, som DTU Fødevareinstituttet afholder den 23. september 2022 med støtte fra Uddannelses...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Analytisk væskekromatograf. Foto: DTU Fødevareinstituttet | Analytical Liquid Chromatography. Photo: DTU National Food Institute
09 JUN

FOODHAY-samarbejde om biomarkører og screening

DTU Fødevareinstituttet samarbejder med flere fødevarevirksomheder i det højteknologiske laboratoriecenter FOODHAY, hvor avanceret biomarkør- og screeningsudstyr bl.a...

Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Fermentor / Foto: Mikal Schlosser
01 JUN

Fremtidens bæredygtige fødevarer skal give kulinariske oplevelser

Claus Meyer tiltræder som adjungeret professor ved DTU for at bistå igangværende forskning i bæredygtig mad, så den både er sund og velsmagende.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
DK: Fiskeolieemulsion. Foto: DTU Fødevareinstituttet | UK: Fish oil emulsion. Photo: National Food Institute.
02 MAJ

Pris til DTU-forsker for at bremse harskning af fødevarer

DTU-professor Charlotte Jacobsen har modtaget AOCS Fellow Award for hendes forskning, der bidrager til at bremse harskning af omega-3 fedtsyrer i fødevarer.