Nyt om os

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Tiltrædelsesforelæsning
05 JUL

Invitation til professor Jens Jørgen Sloths tiltrædelsesforelæsning

Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør, hvordan forskning kan forbedre metoder til at undersøge madvarer for kemiske stoffer, som kan gavne eller...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Fiskeolieemulsion. Billede: DTU Fødevareinstituttet
24 FEB

Online prisoverrækkelse for forskning i fedtstoffers harskning

Vær med, når professor Charlotte Jacobsen den 4. marts fortæller om og modtager en pris for sin forskning i måder at forhindre, at fedtstoffer i...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevareteknologi
2020
Foto: iStock
04 NOV

Ny podcastserie fra DTU åbner døren til forskernes verden

Nogle af landets bedste forskere fortæller om deres faglige fascination og arbejde i podcastserien ’TECHfolk’, der netop har udgivet de første...

Foto: Bax Lindhardt
09 SEP

DTU nummer to i verden på rangliste for forskning

På den nye rangliste World University Research Rankings 2020, der fokuserer på tre kerneområder af universiteternes forskning, kommer DTU ind som nummer...

Foto: Anders Wolff
03 APR

Hurtigere og billigere corona-test på vej

Et nyt testkit udviklet med støtte fra regeringen giver håb om, at hospitalerne vil kunne udføre 10.000 corona-test om ugen.

Bioteknologi og biokemi
2019
Image: Joachim Rode
09 DEC

Seminar om kemi i fødevarer

Kom til seminar den 15. januar 2020 og hør om ny viden og nye metoder, som kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
06 DEC

103 millioner baner vejen til fremtidens fødevareforskning

DTU skal sammen med andre parter skabe et fælles højteknologisk laboratoriecenter, FOODHAY, der skal udvikle sundere og mere bæredygtige fødevarer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
Mælkesyrebakterier. John Walsh/Science Photo Library/Scanpix
23 OKT

Koden til et godt helbred ligger i tarmen

Bakterier i tarmen har indflydelse på risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. DTU Fødevareinstituttet forsker...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Foto: Schlosser
20 SEP

Teknologi-konference om digitalisering og grønne løsninger

DTU inviterer til DTU High Tech Summit – Nordens største universitetsdrevne teknologi-konference, i år med fokus på digitalisering og bæredygtige...

Testikel fra voksen rotte. DTU Fødevareinstituttet
02 SEP

Bio Facility samler DTU’s dyrefaciliteter

DTU har samlet alle dyrefaciliteter i et nyt center, Bio Facility, under DTU Fødevareinstituttet. Bio Facility åbner pr. 1. september 2019 og skal betjene...

Fødevarer, fisk og landbrug Biologiske systemer Sundhed og sygdomme