Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
Image: Colourbox.dk
05 NOV

360 grader rundt om fødevarernes effekter

Ved at se på både de positive og negative sundhedsmæssige egenskaber i fødevarer er forbrugere og myndigheder bedre rustet til at forudse sundhedseffekter...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Sundhed og sygdomme
2018
Photo: Royal Greenland
14 MAJ

Matematik brugt til at skabe sundere fiskeprodukter

Matematiske modeller fra DTU Fødevareinstituttet er brugt til at udvikle nye fiskeprodukter med mindre salt og mere smag.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Matematisk modellering
2016
Photo: Colourbox.dk
14 SEP

Pris for at forudsige kemiske stoffers skadelige effekter uden forsøgsdyr

Computermodeller udviklet på DTU Fødevareinstituttet kan forudsige en lang række af de skadelige effekter, forskellige kemiske stoffer kan forå...

Fødevarer, fisk og landbrug Matematisk modellering
Photo: Colourbox
11 JAN

Slankemidler med hindbærketon kan være skadelige

Hvis julen har gjort bukselinningen lidt for stram, og et slankemiddel virker fristende i et forsøg på at genvinde figuren, råder forskere fra DTU F...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Computerberegning Matematisk modellering Sundhed og sygdomme
2015
Copyright: DTU Fødevareinstituttet
17 SEP

Forskning fører til bedre forudsigelser af cocktaileffekter

Hvis man skal beskytte mennesker fra kemikaliers sundhedsskadelige virkning, er det ikke tilstrækkeligt at risikovurdere de kemikalier, vi bliver udsat for i dagligdagen...

Fødevaresikkerhed Matematisk modellering
Photo: Colourbox.com
02 FEB

Holdbarhed af hytteost kan forudsiges

Nye matematiske modeller, der forudsiger vækst af listeria og mælkesyrebakterier i forskellige typer af hytteost, kan bruges af producenter ved vurdering produkternes...

Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
2014
Photo: Mikkel Adsbøl
13 NOV

Den reelle sygdomsbyrde ved fødevarebårne infektioner

Campylobacter er den fødevarebårne bakterie, der bidrager mest til sygdomsbyrden i Danmark. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme Matematisk modellering
Foto: DTU Fødevareinstituttet
25 SEP

Ph.d.-forsvar om nye redskaber til risikovurdering af mejeriprodukter

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Nina Bjerre Østergaards ph.d.-forsvar om nye redskaber til risikovurdering og udvikling af mejeriprodukter. Forsvaret...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Matematisk modellering
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
22 JAN

Bedre data til risikovurderinger

Det er vanskeligt og dyrt at indsamle den type data, som fødevareproducenter og offentlige myndigheder baserer deres risikovurderinger af fødevarer på...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Matematisk modellering

Abonnér