Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Photo: Colourbox.dk
22 NOV

Antibiotikaresistens i dyr og kød ligger generelt stabilt

Forekomsten af antibiotikaresistens i bakterier fra fødevareproducerende dyr og kød i Danmark var stabilt eller faldende i 2021. Et par bemærkelsesværdige fund af kritisk...

Fødevaresikkerhed
Plastikflasker
11 NOV

Vores fødevarer skal ikke kun være sikre eller bæredygtige – men begge dele

Fødevarer og relaterede produkter skal være både bæredygtige og sikre for os at spise og bruge. Men nogle gange kan konflikter opstå mellem de to hensyn. Forskere på DTU...

Fødevaresikkerhed
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
09 NOV

Fiskefrikadeller årsag til sygdomsudbrud med listeria

Siden midten af august har Statens Serum Institut registreret syv patienter, som er blevet syge af den samme type Listeria monocytogenes. Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen...

Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
01 NOV

Deltag i seminar om antibiotikaforbrug og -resistens

Se hvad dagen byder på, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2022 holder seminar om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark i anledning...

Fødevaresikkerhed
Frugt og grønt. Foto: Shutterstock | Fruit and vegetables. Photo: Shutterstock
28 OKT

Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2022

I alt 633 fødevareprøver er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2022. For seks af prøverne har DTU Fødevareinstituttet vurderet, at indholdet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image supplied
26 OKT

EFSA: Forebyg spredning af antibiotikaresistens under dyretransport

Minimering af transporttid samt grundig rengøring af køretøjer, udstyr og rum, hvor dyrene læsses og losses, er de mest effektive tiltag i forhold til at forebygge overførsel...

Produktionsdyr Fødevaresikkerhed
Bakterier på agarplade
12 OKT

Forskere opbygger et ’Wikipedia’ for resistente bakterier

Antibiotikaresistens er ifølge WHO en af de største trusler mod folkesundheden. DTU-forskere har skabt et nyt værktøj i kampen mod resistente bakterier, der med afsæt...

Fødevaresikkerhed
Konference om risikovurderinger og deres betydning
04 OKT

Se oplæg fra konference om risikovurderinger og deres betydning

Den 23. september 2022 var 150 forskere og fagpersoner fra fødevarevirksomheder, brancheorganisationer og offentlige myndigheder samlet til en konference om risikovurderinger...

Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet
29 SEP

Startup fødevarevirksomheder: Deltag i Future Food Fair

Har du en startup fødevarevirksomhed? Så har du mulighed for at deltage med en stand på DTU Fødevareinstituttets konference; Fremtidens sunde, sikre og bæredygtige fødevarer...

Fødevaresikkerhed
Sushi
13 SEP

Klimaforandringer kan bringe flere parasitter til Danmark

Parasitter kan gemme sig i vores mad, og fremtidige klimaforandringer kan ændre hvilke små snyltere, vi skal holde øje med. Det skriver forsker fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevaresikkerhed

Abonnér