Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Tiltrædelsesforelæsning
05 JUL

Invitation til professor Jens Jørgen Sloths tiltrædelsesforelæsning

Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør, hvordan forskning kan forbedre metoder til at undersøge madvarer for kemiske stoffer, som kan gavne eller...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Mikkel Adsbøl
30 JUN

Coronarestriktioner udløser færre fødevarebårne sygdomstilfælde

Langt færre danskere fik konstateret en fødevareoverført sygdom i 2020. Det skyldes især den kraftigt reducerede rejseaktivitet under coronaepidemien...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Tang fra Grønland. Foto: Katharina Johanna Kreissig, DTU Fødevareinstituttet
10 JUN

Grønlandsk tang, et bæredygtigt alternativ til importeret grønt

Den tang, der gror i Grønland, er en sund, sikker og bæredygtig fødevarekilde, som vil kunne erstatte op mod 20% af landets import af grøntsager...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Stenbiderrogn. Foto: Jørgen Flemming. Colourbox.dk
27 MAJ

Matematisk model skal forhindre sygdom med botulisme

Med en matematisk model udviklet af forskere fra DTU Fødevareinstituttet kan fødevareproducenter sikre, at deres produkter ikke gør forbrugere syge...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Photo: Mikkel Adsbøl
20 MAJ

Få viden om vurdering af risici i vores mad

DTU Fødevareinstituttet udarbejder forskningsbaserede risikovurderinger indenfor en bred vifte af både kemiske stoffer og mikroorganismer til de danske myndigheder...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
17 MAJ

Kom til One Health konference i København eller online

En international konference stiller fra den 9.-11. juni skarpt på en række One Health-problemstillinger. DTU Fødevareinstituttet er medarrangø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Titandioxid. Foto: Wikimedia Benjah-bmm27
12 MAJ

EFSA vurderer, at titandioxid ikke er sikkert til fødevarebrug

På baggrund af ny forskning vurderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, at tilsætningsstoffet titandioxid ikke længere er...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk
22 APR

Ny master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion

DTU og KU lancerer i starten af 2022 en fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Uddannelsen giver indsigt i det komplekse...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image supplied
21 APR

EFSA byder velkommen til 11 åbne panelmøder i 2021

Igen i år slår EFSA dørene op til 11 panelmøder for interesserede observatører, som enten kan overvære møderne i Parma eller...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
09 MAR

Stabilt niveau af campylobacter- og salmonellainfektioner i Europa

I de seneste fem år er et stabilt antal campylobacter- og salmonellainfektioner registreret i Europa. Campylobacter er stadig årsag til suverænt flest...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed

Abonnér