Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Rugbrød. Foto: Colourbox.dk
13 JUL

Saltreduceret brød falder i god smag

Forbrugere spiser gerne saltreduceret brød, uden de kompenserer ved f.eks. at spise større mængder saltholdigt pålæg eller andre saltholdige...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.dk
08 JUL

Social ulighed i forekomsten af overvægt hos danske børn

Forekomsten af børneovervægt stiger, jo lavere familiens indkomst er. Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik, som DTU Fødevareinstituttet har...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Tiltrædelsesforelæsning
05 JUL

Invitation til professor Jens Jørgen Sloths tiltrædelsesforelæsning

Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør, hvordan forskning kan forbedre metoder til at undersøge madvarer for kemiske stoffer, som kan gavne eller...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Stueflue. Foto: Andrei Shupilo, Colourbox.dk
30 JUN

Bred overvågning af zoonoser i Danmark

Risikoen for, at fluer kan sprede MRSA og mink kan smitte mennesker med coronavirus, viser nødvendigheden af en robust zoonoseovervågning, der også genererer...

Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Mikkel Adsbøl
30 JUN

Coronarestriktioner udløser færre fødevarebårne sygdomstilfælde

Langt færre danskere fik konstateret en fødevareoverført sygdom i 2020. Det skyldes især den kraftigt reducerede rejseaktivitet under coronaepidemien...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Tang fra Grønland. Foto: Katharina Johanna Kreissig, DTU Fødevareinstituttet
10 JUN

Grønlandsk tang, et bæredygtigt alternativ til importeret grønt

Den tang, der gror i Grønland, er en sund, sikker og bæredygtig fødevarekilde, som vil kunne erstatte op mod 20% af landets import af grøntsager...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Stenbiderrogn. Foto: Jørgen Flemming. Colourbox.dk
27 MAJ

Matematisk model skal forhindre sygdom med botulisme

Med en matematisk model udviklet af forskere fra DTU Fødevareinstituttet kan fødevareproducenter sikre, at deres produkter ikke gør forbrugere syge...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Photo: Mikkel Adsbøl
20 MAJ

Få viden om vurdering af risici i vores mad

DTU Fødevareinstituttet udarbejder forskningsbaserede risikovurderinger indenfor en bred vifte af både kemiske stoffer og mikroorganismer til de danske myndigheder...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Mikkel Adsbøl
18 MAJ

Stor andel indsamlede bakterier i EU er antibiotikaresistente

En stor del af de salmonella- og campylobacterbakterier, der er indsamlet som en del af overvågningsprogrammer i EU, er resistente overfor antibiotikatyper, som ofte...

Fødevarer, fisk og landbrug
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
17 MAJ

Kom til One Health konference i København eller online

En international konference stiller fra den 9.-11. juni skarpt på en række One Health-problemstillinger. DTU Fødevareinstituttet er medarrangø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed

Abonnér