Startdato
Slutdato
Ung DTU-forsker høster ny pris for sin forskning i sammenhænge mellem kost, tarmbakteriesammensætning og sundhed med særligt fokus på småbørn.
For at bestemme, om et kemisk stof er skadeligt for mennesker - f.eks. om tatoveringsfarver er kræftfremkaldende – bruges omfattende data baseret på dyre-, celle- og/eller...
EFSA foreslår en ny, markant lavere grænse for et tolerabelt indtag af bisphenol A. Den videnskabelige vurdering, der ligger til grund for den foreslåede grænseværdi...
Professor Anne Marie Vingaard fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget 3R-prisen 2021 for sit arbejde for at anvende forsøgsdyrfri celle- og computermodeller i sin forskning...
Et nyt EU projekt koordineret af DTU vil skabe bedre viden om, hvilke stoffer i kemikalieblandinger er sundhedsskadelige - uden brug af dyreforsøg.
Langt færre danskere fik konstateret en fødevareoverført sygdom i 2020. Det skyldes især den kraftigt reducerede rejseaktivitet under coronaepidemien, viser årsrapporten...
Den aktive ingrediens i et populært præparat til behandling af svamp kan forstyrre kønshormonerne, viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet. En sådan påvirkning...
Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har udgivet en protokol til en global One Health overvågning af antibiotikaresistens baseret på fund af antibiotikaresistente ESBL...
Data peger på, at indtag af sødmælk er forbundet med en højere risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme, mens indtag af ost er forbundet med en lavere risiko. Sådan...
Forskere ved DTU har for første gang udregnet sygdomsbyrden ved peanutallergi. Data om sygdomsbyrde kan bl.a. bruges til at prioritere sundhedsvæsenets indsatser.