Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Photo: Colourbox.com
17 MAR

Dansk fingeraftryk på WHO protokol til resistensovervågning

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har udgivet en protokol til en global One Health overvågning af antibiotikaresistens baseret på fund af antibiotikaresistente...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Mælk. Colourbox.com
11 FEB

Det kan gavne dit hjerte at holde igen med sødmælk

Data peger på, at indtag af sødmælk er forbundet med en højere risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme, mens indtag af ost er forbundet med...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Jordnødder. Foto: Colourbox.dk
04 FEB

Første danske tal for sygdomsbyrden ved peanutallergi

Forskere ved DTU har for første gang udregnet sygdomsbyrden ved peanutallergi. Data om sygdomsbyrde kan bl.a. bruges til at prioritere sundhedsvæsenets indsatser...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Sædcelle trænger ind i æg. Foto: Colourbox.dk
14 JAN

På vej mod at erstatte dyreforsøg med nye testmetoder

En ny alternativ tilgang, der – uden brug af dyreforsøg – kan identificere kemikalier, som påvirker reproduktiv sundhed i mænd, er udviklet...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme Fødevaresikkerhed
2020
Professor Tine Rask Licht med det Ridderkors, hun modtog i efteråret 2020. Foto: Jesper Scheel
02 DEC

Ridderkors for professors tarmbakterieforskning

Professor Tine Rask Licht er blevet belønnet med Ridderkorset af H.M. Dronningen for sin årelange forskning i samspillet mellem kost, tarmbakterier og sundhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Coronavirus. Image: Colourbox.dk
05 NOV

Ny metode til at beregne sygdomsbyrden for COVID-19

Et europæisk forskningsnetværk, som DTU Fødevareinstituttet indgår i, har udarbejdet en metode til at beregne sygdomsbyrden for COVID-19.

Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
Photo: Colourbox.com
08 SEP

Flere kemikalier kan vurderes for hormonforstyrrende effekter

En europæisk vejledning, som er udviklet til at identificere hormonforstyrrende pesticider, kan ifølge forskere fra DTU Fødevareinstituttet og Rigshospitalet...

Sundhed og sygdomme
Coronavirus stamtræ
06 AUG

Bedre overvågning skal opdage sygdomsudbrud i opløbet

Et nyt europæisk forskningssamarbejde sigter mod at øge chancerne for, at udbrud med smitsomme sygdomme bliver identificeret, mens de er under opsejling. Forskere...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
01 JUL

Dansk farvel til tilsatte fluorerede stoffer i fødevareemballage

I Danmark er pap, mad- og bagepapir med tilsatte fluorerede stoffer blevet forbudt fra 1. juli 2020. Forbuddet er blevet til bl.a. på baggrund af DTU Fødevareinstituttets...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Sutteflaske
10 JUN

Ny viden kan føre til bedre allergiforebyggende modermælkserstatninger

Varmebehandling af mælkeproteiner til brug i modermælkserstatning reducerer proteinernes evne til at fremkalde en allergisk reaktion, uden at det ændrer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme Ernæring og kostvaner
Image: Colourbox.dk
02 JUN

DTU bidrager til ny masterliste over hormonforstyrrende stoffer i EU

Myndigheder i fem europæiske lande har sammen publiceret en slags masterliste over kemikalier, der har hormonforstyrrende effekter. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Mikkel Adsbøl
14 MAJ

En række fødevareoverførte sygdommes reelle sygdomsbyrde

DTU Fødevareinstituttet har beregnet, hvor mange danskere rent faktisk bliver syge af syv forskellige sygdomsfremkaldende mikroorganismer, som ofte overfø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Coronavirus stamtræ
06 MAJ

DTU udvikler global platform til deling af coronavirusdata

Et forskerteam på DTU arbejder sammen med europæiske partnere for hurtigt at oprette en platform, hvor forskere fra hele verden kan dele og hente rådata...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme
Spildevand
29 APR

Toiletbesøg bidrager til overvågning af coronasmitte

Spildevandsanalyser kan afsløre, om antallet af smittede med COVID-19 i et område stiger eller falder, viser analyser fra DTU. De kan også vise, om en...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme
Copyright: DTU Fødevareinstituttet
15 JAN

Cocktaileffekter kan forudsiges med online-beregner

Et online-værktøj udviklet på DTU kan vurdere risikoen for, at der opstår en cocktaileffekt, hvis mennesker bliver udsat for flere kemikalier med...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
Image: Joachim Rode
06 JAN

Programmet er klar til seminar om kemi i fødevarer

Se programmet til seminaret om kemi i fødevarer den 15. januar, som sætter fokus på ny viden og nye metoder, der kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2019
Plastikbeholdere. Foto: Colourbox.dk
18 DEC

EFSA finder nuværende indtag af fem plastblødgørere uproblematisk

EFSA vurderer, at europæere gennem kosten ikke bliver udsat for problematiske mængder af fem plastblødgørere.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Tarm. Foto: Colourbox.com
16 DEC

Viden om tarmbakterier skal forbedre stamcelletransplantationer

Forskning fra DTU giver en begyndende forstående for, hvordan viden om patienters tarmbakterier kan bruges til at mindske bivirkningerne fra stamcelletransplantationer...

Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
Kanyle. Foto: Colourbox.dk
11 DEC

DTU med til at sikkerhedsvurdere verdens første Ebolavaccine

Verden har i november 2019 fået sin første kommercielle vaccine mod Ebola. DTU Fødevareinstituttet har været med til at vurdere, at vaccinen er...

Sundhed og sygdomme Gener og genomer
Image: Joachim Rode
09 DEC

Seminar om kemi i fødevarer

Kom til seminar den 15. januar 2020 og hør om ny viden og nye metoder, som kan forbedre den kemiske fødevaresikkerhed. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B3F2A7F37-83AF-4BD8-A085-0BC04DA3EA92%7D.%7B18E4440F-E64C-4CF1-BDD9-860D6747C02D%7D.%7B0DE95AE4-41AB-4D01-9EB0-67441B7C2450%7D.%7B11111111-1111-1111-1111-111111111111%7D.%7B6A620FC9-3A86-4342-B6CC-0934B474F18D%7D
22 APRIL 2021