Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Rugbrød. Foto: Colourbox.dk
13 JUL

Saltreduceret brød falder i god smag

Forbrugere spiser gerne saltreduceret brød, uden de kompenserer ved f.eks. at spise større mængder saltholdigt pålæg eller andre saltholdige...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.dk
08 JUL

Social ulighed i forekomsten af overvægt hos danske børn

Forekomsten af børneovervægt stiger, jo lavere familiens indkomst er. Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik, som DTU Fødevareinstituttet har...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Hakkede grøntsager. Foto: Colourbox.dk / P. Qvist
08 APR

Seminar: Giver lejrskole med fokus på mad bedre madvaner?

På et online seminar den 22. april kan du blive klogere på, om elev-inddragende madundervisning kan være med til at udvikle bl.a. madkompetence og madlavningsgl...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Forskellige råderumsfødevarer. Foto: Jesper Scheel
26 MAR

Nye beregninger af råderummet til ’tomme kalorier’

DTU Fødevareinstituttet har regnet på, hvilke mad- og drikkevarer der indgår i råderummet til ’tomme kalorier’, og hvor mange af dem...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Blandet slik. Foto: Colourbox.dk
22 MAR

Danskerne er verdensmestre i slikindkøb

Danskere køber i snit 6,6 kilo slik om året. Dermed indtager Danmark den globale førsteplads for slikindkøb. Vi indtager desuden en andenplads...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Mælk. Colourbox.com
11 FEB

Det kan gavne dit hjerte at holde igen med sødmælk

Data peger på, at indtag af sødmælk er forbundet med en højere risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme, mens indtag af ost er forbundet med...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Jordnødder. Foto: Colourbox.dk
04 FEB

Første danske tal for sygdomsbyrden ved peanutallergi

Forskere ved DTU har for første gang udregnet sygdomsbyrden ved peanutallergi. Data om sygdomsbyrde kan bl.a. bruges til at prioritere sundhedsvæsenets indsatser...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk
07 JAN

Brug kostrådene til at spise sundt og klimavenligt

Danmark har fået nye officielle kostråd, som danskerne kan bruge til at spise sundt og klimavenligt. DTU Fødevareinstituttet har udarbejdet kostrå...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2020
Pandestegt kylling. Foto: Colourbox.dk
30 NOV

Kortlægning af danskernes kost- og aktivitetsvaner er i gang

DTU Fødevareinstituttet har skudt den næste nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet i gang. Forskere og myndigheder vil bruge...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Planter der vokser i et robotiseret GrowBot mini-drivhus. Foto: Daniel Vorting
25 NOV

Flere skoleelever skal dyrke grønt via computeren

Skoleelever overalt i Danmark vil få mulighed for at dyrke afgrøder som basilikum og salat i en såkaldt GrowBot ved hjælp af en computer i et nyt...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevareteknologi

Abonnér