Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Royal Greenland skalrejer
20 MAJ

Fra diplomingeniøruddannelse til ph.d.-studie

DTU Fødevareinstituttet har indskrevet den første ph.d.-studerende, som kommer med en diplomingeniøruddannelse i rygsækken. Målet for erhvervs...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fisk og skaldyr
2018
Image: Colourbox.dk
09 OKT

Objektiv måling af pillearbejdet ved afskalning af rejer

Ved hjælp af klips og ud-af-boksen tænkning har forskere fra DTU og KU udviklet en metode, der objektivt kan måle rejers pilbarhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
Image: Fejø Krabber
06 SEP

Krabber forvandlet fra skadedyr til smagfuld suppe

En suppe lavet på invasive krabber har vundet førstepladsen i en innovationskonkurrence på DTU, som DTU Fødevareinstituttet har bidraget til.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fisk og skaldyr
Photo: DTU Fødevareinstituttet
18 JUL

Overskudsmuslinger bliver til bæredygtigt dyrefoder

Muslinger, som er for små til at sælge som menneskeføde, bliver i et projekt på DTU Fødevareinstituttet lavet om til bæredygtigt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
2014
Photo: Colourbox.com
27 NOV

Udvikling af omega-3-holdige ingredienser vinder innovationspris

En forretningsidé, hvor restprodukter fra fiskeindustrien bliver forvandlet til værdifulde ingredienser fulde af omega-3 fiskeolier, har vundet innovationskonkurrencen...

Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
27 OKT

Mindre salte fisk og fortsat høj fødevaresikkerhed

Salt bruges i dag til at konservere mange fiskeprodukter, hvor det hæmmer bakterievæksten og øger holdbarheden. Men vi spiser for meget salt. DTU Fø...

Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Computerberegning
Photo: Colourbox.com
04 SEP

Laks indeholder sundhedsfremmende bioaktive peptider

Biprodukter fra lakseproduktion indeholder bioaktive peptider som blandt andet vil kunne have en positiv effekt på forhøjet blodtryk, type-2 diabetes og oxidativt...

Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Enzymer og proteiner Fødevarekvalitet
Photo: Colourbox.com
24 FEB

Ny viden om sårheling i fisk

Når fisk opdrættes under tætte forhold, gør det dem særligt udsatte for at få vævsskader fra for eksempel bid, infektioner eller...

Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Husdyrsygdomme
2013
Ph.d.-forsvar om sårheling i fisk
18 NOV

Ph.d.-forsvar om sårheling i fisk

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Jacob Günther Schmidts ph.d.-forsvar om, hvilke konsekvenser skader på opdrætsfisk har for spisekvaliteten...

Fødevarekvalitet Fisk og skaldyr Hav- og dambrug Fødevarer, fisk og landbrug
Forsyningskæden for fisk kan forbedres
17 APR

Forsyningskæden for fisk kan forbedres

Driften i fiskeforsyningskæden kan forbedres til gavn for både fiskeindustriens konkurrenceevne og for forbrugere, der kan forvente friskere fisk i detailhandlen. Ph.d...

Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fiskeri og fiskebestande
Probiotiske bakterier forebygger sygdomme i fiskelarver
10 APR

Probiotiske bakterier forebygger sygdomme i fiskelarver

En særlig probiotisk bakterie kan forebygge sygdomme i fiskelarver – og er et alternativ til at bruge antibiotika. Det viser et ph.d.-projekt i DTU Fø...

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr
Biologiske alternativer til medicinering af fisk
22 MAR

Biologiske alternativer til medicinering af fisk

Naturligt forekommende kulhydrater hos planter, bakterier og svampe kan bruges som helsefremmende biologiske alternativer og derved reducere brugen af medicin i fiskopdræt...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Hav- og dambrug
Ph.d.-forsvar om forebyggelse af sygdomme i fiskelarver
05 MAR

Ph.d.-forsvar om forebyggelse af sygdomme i fiskelarver

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Paul D’Alvises ph.d.-forsvar om brug af probiotika til at forebygge sygdom i marine fiskelarver. Forsvaret foregår den 18. marts 2013...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Hav- og dambrug Fisk og skaldyr Produktionsdyr
2008

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B3F2A7F37-83AF-4BD8-A085-0BC04DA3EA92%7D.%7B18E4440F-E64C-4CF1-BDD9-860D6747C02D%7D.%7B0DE95AE4-41AB-4D01-9EB0-67441B7C2450%7D.%7B11111111-1111-1111-1111-111111111111%7D.%7B281A4CAE-F20D-48B7-AF72-76DAA8178F9D%7D
25 SEPTEMBER 2020