Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk
26 JAN

Lige på trapperne: master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion

Den 9. februar lancerer DTU og KU en fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Kurserne kan også tages enkeltvis. Tilmeldingsfristen er den 2...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
2021
Grønt proteinpulver fra lucerne. Foto: DTU Fødevareinstituttet
25 NOV

Hør hvordan protein fra grønne planter får plads på tallerkenen

Hør på en konference den 14. december, hvordan innovation og forskning kan bane vejen for at protein fra lucerne, kløver og græs kan bruges i fremtidens fødevarer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
DK: Fiskeolieemulsion. Foto: DTU Fødevareinstituttet | UK: Fish oil emulsion. Photo: National Food Institute.
22 NOV

Pris til DTU forsker for at stoppe harskning af fødevarer

Professor Charlotte Jacobsen har fået DGF Normanprisen for sin årtier lange forskning i at forhindre, at omega-3 fedtsyrer i fødevarer bliver harske.

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion Fødevareteknologi
DK: Lucernemark. Foto: Colourbox.dk | UK: Alfalfa field. Photo: Colourbox.dk
01 NOV

Deltag i Uni Food Day om udvikling af sunde fødevarer

Deltag i årets Uni Food Day den 9. november, hvor forskere og forretningsfolk går sammen for at finde måder at udvikle sunde, sikre og bæredygtige fødevarer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk
20 OKT

Bliv master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion

Tilmeld dig og kom på det første hold af Københavns Universitet og DTU’s fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.dk
07 OKT

Kritisk vigtige antibiotika bruges ikke mere i produktionsdyr

Brugen af 3. og 4 generation cephalosporiner i den danske kvægbranche er ophørt. Dermed bliver stofferne ikke længere brugt i opdræt af danske produktionsdyr. Det viser...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
DK: Svampebaseret kødalternativ. Foto: Tempty Foods | EN: Fungi-based meat alternative. Photo: Tempty Foods
15 SEP

DTU-startup introducerer innovativt kødalternativ

Tre DTU-studerende er klar til at bringe deres innovative kødalternativ på markedet og søger danskernes hjælp til det. Produktet er baseret på den protein- og næringsrige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Next Generation East African Innovators. From left: Harriet Anyango from the project Tripple P, Regional Director, WFP East Africa, and Marianne Thellersen, Senior Vice President for Innovation and Entrepreneurship at DTU.
14 SEP

Dansk-afrikansk partnerskab styrker fødevare-innovation

Østafrikanske iværksættere skal udvikle projekter og prototyper i samarbejde med DTU-studerende, forskere og startups.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Entreprenørskab
DK: Fiskeolieemulsion. Foto: DTU Fødevareinstituttet | UK: Fish oil emulsion. Photo: National Food Institute.
31 AUG

Håndbog med nyeste viden om omega-3 fedtsyrer

En håndbog er udkommet, som indeholder den nyeste viden om måder at udvinde, fremstille og beskytte sundhedsfremmende omega-3 fedtsyrer. Bogen er redigeret af forskere...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
DK:  Blæretang. Foto: Colourbox.dk | EN: Bladderwrack. Photo: Colourbox.dk
17 AUG

Hør om tang, alger og søstjerner som fremtidens fødevarer

Inden 2050 skal vi producere 70% flere fødevarer end i dag for at kunne mætte den voksende befolkning. Vi er begrænset på landarealer, så DTU professor Charlotte Jacobsen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed

Abonnér