Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2016
03 NOV

Diplomingeniøruddannelse i fødevaresikkerhed og -kvalitet

DTU’s diplomingeniøruddannelse indenfor fødevareområdet har skiftet navn til Diplomingeniøruddannelse i fødevaresikkerhed og -kvalitet for bedre at afspejle de kompetencer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
2015
17 FEB

Invitation til professor Jeffrey Hoorfars tiltrædelsesforelæsning

Tilmeld dig venligst igen til professor Jeffrey Hoorfars tiltrædelsesforelæsning fredag den 13. marts 2015, da der desværre har været tekniske problemer med tilmeldingen...

Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
11 FEB

Ph.d.-forsvar om følelsen af tilfredsstillelse ved indtag af fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Barbara Vad Andersens ph.d.-forsvar om forbrugeres følelse af tilfredsstillelse ved indtag af fødevarer. Forsvaret foregår fredag...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet
2014
06 NOV

Mindre nitrit i kødprodukter mindsker niveauet af nitrosaminer

Jo mindre nitrit, der bliver tilsat forarbejdede kødprodukter, jo lavere niveauer af potentielt kræftfremkaldende nitrosaminer bliver dannet i produkterne. Tilsætning...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
03 NOV

Hygiejnisk design i fremtiden

Hygiejnisk design af lokaler og bygninger giver optimale hygiejniske forhold. Men branchen er udfordret af, at rengøring typisk er udliciteret. DTU Center for Hygiejnisk...

Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet
12 OKT

Invitation til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning fredag den 31. oktober 2014. Egon Bech Hansen vil tale om baggrund, status og...

Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug
01 OKT

Workshop om detektion og kvantificering af proteinmodifikationer

Ikke-enzymatiske modifikationer af proteiner påvirker deres funktion og struktur. Sådanne modifikationer i fødevarer har konsekvenser for fødevarens smag og konsistens...

Enzymer og proteiner Biologiske systemer Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug
17 SEP

Forskning skal skabe vækst i ingredienser

Nationalt IngrediensCenter, NIC, skal medvirke til at skabe ny vækst i ingredienser til fødevarer. Bag NIC står en række virksomheder, universiteter, brancheorganisationer...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
15 SEP

Nyt Nationalt IngrediensCenter, NIC

Et stærkt samarbejde indenfor ingrediensområdet har til formål at styrke området og synliggøre alle de initiativer, der allerede er i gang. Nationalt IngrediensCenter...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
04 SEP

Laks indeholder sundhedsfremmende bioaktive peptider

Biprodukter fra lakseproduktion indeholder bioaktive peptider som blandt andet vil kunne have en positiv effekt på forhøjet blodtryk, type-2 diabetes og oxidativt stress...

Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Enzymer og proteiner Fødevarekvalitet
26 AUG

Forskere opfordrer til stop for unødig brug af fluorerede stoffer

En række fremtrædende internationale forskere blandt andet fra DTU Fødevareinstituttet opfordrer til kun at bruge fluorerede stoffer, hvor de er absolut nødvendige, indtil...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
07 AUG

Seminar om produktion af fremtidens fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til seminar om produktion af fremtidens fødevarer med fokus på, hvordan hygiejnisk design, sensorisk kvalitet, nye ingredienser og fermentering...

Fermentering Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Innovation og produktudvikling Fødevarer, fisk og landbrug
03 AUG

Derfor er nogle æg svære at pille

Har du nogensinde tænkt over, hvorfor skallen let glider af nogle æg, mens andre er næsten umulige at pille? Det forklarer DTU Fødevareinstituttet kort om i Klog på 2 minutter...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
21 JUL

Invitation til konference om produktion af kvalitetsfødevarer

inSPIRe og Innovationsfondens programkomite for sundhed, fødevarer og velfærd inviterer til konference om, hvordan kvalitetsfødevarer kan produceres effektivt i fremtiden...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
13 JUL

Invitation til grundkursus i hygiejnisk design

Få grundlæggende viden om hygiejnisk design og udnyt den i fremstillingen af udstyr, til at undgå fejlinvesteringer og sikre optimal rengøring. Det er blot en del af det...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Innovation og produktudvikling
06 JUL

Så længe holder mad i fryseren

Hvor længe må en svinekotelet egentlig ligge i fryseren, før den bliver til aftensmad? Og hvad kan man gøre for, at frosten ikke forringer madens smag? Det forklarer DTU...

Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug
28 MAJ

Nyt redskab til vurdering af mikrobiologiske kriterier for campylobacter i kyllinger

TRiMiCri er et nyt sofwareredskab til fastsættelse og evaluering af risikobaserede mikrobiologiske kriterier for campylobacter i kyllingekød. Softwaren er udviklet på...

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhedsfremmende stoffer Produktionsdyr
21 MAJ

God fødevarehygiejne starter ved designet

Mange steder i en produktionsproces kan det gå galt med rengøringen. DTU Center for Hygiejnisk Design, som er placeret i DTU Fødevareinstituttet, tester, forsker og underviser...

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
19 MAJ

Ph.d.-forsvar om bioaktive peptider

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Susan Skanderup Falkenbergs ph.d.-forsvar om at finde og karakterisere hidtil ukendte bioaktive peptider fra marine sekundære produkter...

Fødevarekvalitet Sundhedsfremmende stoffer Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
09 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige stoffer i fødevarer...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
07 APR

Fem bisphenol A lignende stoffer er undersøgt

Bisphenol A, der anvendes i plastemballager og papir, er under stærk mistanke for at have sundhedsskadelige effekter i mennesker. DTU Fødevareinstituttet har undersøgt...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
31 MAR

Forstå datomærkningen på fødevarer

Fødevarer er enten mærket med ’Mindst holdbar til’ eller ’Sidste anvendelsesdato’. Det er producentens ansvar at mærke fødevarerne korrekt. Et notat fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
24 MAR

Nyt mindset fra master i fødevarekvalitet og -sikkerhed

Det var en drøm, der gik i opfyldelse, da kvalitetschef Flemming Davidsen hos System Frugt tog masteruddannelsen i Fødevarekvalitet- og sikkerhed. Uddannelsen udbydes...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
14 MAR

Invitation til seminar om hygiejnisk design

Kom til seminar på DTU Center for Hygiejnisk Design og hør om nødvendigheden af hygiejnisk design. Afdelingschef Henning Høgh Jensen fra DTU Fødevareinstituttet holder...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
24 FEB

Ny viden om sårheling i fisk

Når fisk opdrættes under tætte forhold, gør det dem særligt udsatte for at få vævsskader fra for eksempel bid, infektioner eller ved håndtering. Et ph.d.-projekt i DTU...

Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Husdyrsygdomme
27 JAN

Invitation til temadag om prædiktiv mikrobiologi

Kom til temadag på DTU Fødevareinstituttet og hør om prædiktiv mikrobiologi og få konkrete eksempler på, hvordan den kan anvendes til produktudvikling og ved dokumentation...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
10 JAN

Tilbud om erhvervspraktik for folkeskoleelever

DTU Fødevareinstituttet tilbyder for første gang en uges erhvervspraktik for folkeskoleelever i uge 9. Praktikken henvender sig til elever, som er interesseret i naturvidenskab...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
2013
09 DEC

Hjælp til analyse af kemiske stoffers skadelige virkninger i mennesket

Den nye biotekvirksomhed Saxocon tilbyder virksomheder at få direkte adgang til DTU Fødevareinstituttets forskeres højt kvalificerede viden om organiske stoffers potentielt...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Bioteknologi og biokemi Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Computerberegning
27 NOV

Testcenter for hygiejnisk design skal styrke dansk industri

Nyt DTU Center for Hygiejnisk Design er klar til at teste og godkende virksomheders udstyr til fødevareproduktion. Et centralt mål er at give fødevareproducenter en væsentlig...

Fødevareteknologi Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
18 NOV

Ph.d.-forsvar om sårheling i fisk

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Jacob Günther Schmidts ph.d.-forsvar om, hvilke konsekvenser skader på opdrætsfisk har for spisekvaliteten, og hvordan sårhelingsprocessen...

Fødevarekvalitet Fisk og skaldyr Hav- og dambrug Fødevarer, fisk og landbrug
06 NOV

Bedre bageprocesser via matematisk modellering

En ny pilotovn er specielt bygget til at efterligne bageprocesserne i bageriindustrien. Ovnen er bygget som del af et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet og giver...

Fødevarekvalitet Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Matematisk modellering
29 OKT

Invitation til professor Paw Dalgaards tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Paw Dalgaards tiltrædelsesforelæsning fredag den 22. november 2013. Paw Dalgaard vil fortælle om baggrund, status og perspektiver...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Matematisk modellering
21 OKT

Sikre fødevareemballager af pap og papir

Forurening i emballager og i emballagers trykfarver kan smitte af på fødevarer. Nyt analysekoncept hjælper trykkerier til at dokumentere, om emballager af pap lever op...

Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
10 OKT

Ny chef for DTU Fødevareinstituttets fødevareindustrielle forskning

Henning Høgh Jensen er ansat som afdelingschef i DTU Fødevareinstituttets Afdeling for Fødevareindustriel Forskning per 1. oktober 2013. Afdelingen har fokus på fødevarekvalitet...

Fødevareteknologi Fødevarekvalitet Fødevareproduktion
02 OKT

Konference om forskningsbaseret innovation i fødevarebranchen

Kom til inSPIRes konference om forskningsbaseret innovation i fødevarebranchen og få del i viden og resultater fra forsknings- og innovationsaktiviteter den 30. oktober...

Fødevareteknologi Fødevarekvalitet Fødevareproduktion
30 JUL

Nyt lys over sundhedsfremmende fedtsyrer

Nye analyser har belyst udfordringen ved at anvende de særlige marine fedtstoffer phospoholipider til berigelse af fødevarer. Ph.d.-projekt fra DTU Fødevareinstituttet...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
24 JUL

Bog om berigelse af fødevarer med omega-3

Ny bog af forskere fra DTU Fødevareinstituttet giver overblik over berigelse af fødevarer med omega-3 fedtsyrer, hvor en særlig udfordring er at undgå, at fedtsyrerne harskner...

Fødevarekvalitet Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
23 APR

Invitation til konference om forskning, innovation og vækst

Arrangementet er aflyst. inSPIRe inviterer til fødevarekonference, som kombinerer forskningsformidling med formidling af forskningens værdi for markedet. Korte præsentationer...

Fødevarekvalitet Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
22 APR

Invitation til Forskningens døgn om dig og din mad

Torsdag den 2. maj 2013 inviterer DTU på besøg på DTU Lyngby Campus. Kom og hør nogle af DTU Fødevareinstituttets fødevarefortællinger om fødevareemballage, D-vitaminer...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
17 APR

Forsyningskæden for fisk kan forbedres

Driften i fiskeforsyningskæden kan forbedres til gavn for både fiskeindustriens konkurrenceevne og for forbrugere, der kan forvente friskere fisk i detailhandlen. Ph.d...

Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fiskeri og fiskebestande
10 APR

Sunde fiskeolieberigede fødevarer - uden smag af fisk

Industri og forbrugere er for alvor begyndt at interessere sig for fødevarer beriget med omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie. Det er dog en udfordring, at fedtsyrerne kan...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
27 MAR

Invitation til seminar om værdiløft i frugt- og grøntbranchen

På et seminar den 16. april 2013 om værdiløft i frugt- og grøntbranchen vil deltagerne få indsigt i, hvordan de i praksis kan bruge innovation i frugt- grøntbranchen og...

Fødevarekvalitet Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
22 MAR

Biologiske alternativer til medicinering af fisk

Naturligt forekommende kulhydrater hos planter, bakterier og svampe kan bruges som helsefremmende biologiske alternativer og derved reducere brugen af medicin i fiskopdræt...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Hav- og dambrug
23 JAN

Fiskeolier til mennesker er ikke rådne

Fiskeolier til mennesker skal være lavet af friske fisk, gennemgår en produktionsproces, som gør olien fri for mikroorganismer, og har sundhedsgavnlige effekter. DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
2012
17 DEC

Derfor er langtidsstegning godt

Lav temperatur, lang tid i ovnen og den helt rigtige kernetemperatur er nøglen til velsmagende og saftigt kød. Samtidig undgår du sygdomsbakterier og kræftfremkaldende...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
13 DEC

Ph.d.-forsvar om tarmbakteriers effekt på tarmens stofomsætning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Karolina Suleks ph.d.-forsvar om, hvordan gavnlige bakterier, probiotika, og gavnlige kulhydrater, præbiotika, påvirker sammensætningen...

Fødevarekvalitet
04 DEC

Bedre sygdomsbekæmpelse af fiskelarver

DTU Fødevareinstituttet og en række samarbejdspartnere styrker nu indsatsen for at udvikle og anvende naturligt forekommende bakterier og bakterievirus til sygdomsbekæmpelse...

Fødevarekvalitet
27 NOV

Værdifuld viden om hvorfor vi spiser, som vi gør

Er der sammenhæng mellem det du spiser, og det du siger du spiser? Hvad vælger du først fra tallerkenen - kartoflerne, kødet eller salaten? Med det nye sensoriske laboratorium...

Fødevarekvalitet
01 OKT

Derfor er nogle bakterier gode

Bakterier har et noget blakket ry og omtales ofte som noget, vi mennesker helst er fri for. Virkeligheden er dog, at vi ikke kan leve foruden. DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarekvalitet
03 JUL

Ny forskning afslører fiskens smag

Stofferne geosmin og 2-methylisoborneol er naturligt forekommende i søer og vandløb, men for høje koncentrationer af stofferne kan give fisk en mudderagtig smag. DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarekvalitet
03 MAR

Danmark går forrest i kampen mod resistens

Vækstfremmere og antibiotikaresistens er varme emner på den internationale fødevaredagsorden. Danmark var det første land, hvor vækstfremmere blev forbudt, og national...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
08 FEB

Præsentationer fra seminar om helhedssyn på fødevarer

DTU Fødevareinstituttet var den 24. november 2011 vært for et åbent seminar om helhedssyn på fødevarer.

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2011
08 NOV

Invitation til seminar: Helhedssyn på fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til åbent seminar om helhedssyn på fødevarer den 24. november. Mange fødevarer består af værdifulde næringsstoffer og mulige sundhedsskadelige...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
04 NOV

Fra fisk til fremtidens fødevarer på 80 år

Det er 80 år siden Stauning ved lov indførte Fiskeriministeriets Forsøgslaboratorium, som i dag stadig har en kerne i Afdeling for Fødevareindustriel Forskning i DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarekvalitet Fødevareteknologi
04 OKT

Berigelse af fødevarer med D-vitamin virker

Ved at drikke mælk og spise brød beriget med D-vitamin er det muligt at få nok D-vitamin om vinteren. Berigelsen af fødevarerne havde dermed den ønskede effekt. Det viser...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
30 SEP

Ægs betydning for sundhed og sygdom

En ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet har set på danskernes indtag af æg og gennemgået litteraturen om indtag af æg i forhold til risikoen for udvikling af sygdomme...

Fødevarekvalitet
22 SEP

Invitation til seminar: Nanoteknologi og fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til åbent seminar om perspektiver og risici ved nanoteknologi og fødevarer den 6. oktober 2011. Nanoteknologi åbner nye muligheder for...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
13 MAJ

Få har behov for D-vitamin i kombination med kalcium

Forskere fra New Zealand og Skotland har netop offentliggjort en ny undersøgelse om risikoen for hjertekarsygdomme ved at tage et kombineret tilskud med kalcium og D-vitamin...

Fødevarekvalitet Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
12 JAN

Invitation til konference om fødevareautencitet

DTU Fødevareinstituttet og Landbrug & Fødevarer inviterer til konference om fødevareautenticitet den 9. februar 2011. Konferencen har fokus på nye muligheder for værdiskabelse...

Fødevarekvalitet
2010
10 DEC

International pris for forskning i havets ressourcer

Forskningschef Torger Børresen fra DTU Fødevareinstituttet har som den første dansker modtaget en pris fra West European Fish Technologists’ Association (WEFTA). Prisen...

Fødevarekvalitet
23 NOV

Tine Rask Licht får Danisco Prisen 2010

Professor Tine Rask Licht fra DTU Fødevareinstituttet har i dag modtaget Danisco Prisen på 250.000,- kr. for sin forskning inden for fødevarers og fødevareingrediensers...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
16 NOV

Danskerne prioriterer fødevarers kvalitet

Danskerne forbinder mad og måltider med glæde, og vi prioriterer fødevarernes smag og friskhed. Det viser en ny Eurobarometer-undersøgelse om europæernes opfattelse af...

Fødevarekvalitet
16 SEP

Invitation til seminar: Omega-3 i fisk og fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til et seminar den 2. november, der sætter fokus på fisks indhold af omega-3 fedtsyrer samt muligheder og udfordringer i forbindelse...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
11 JUL

Mange metoder til at vitaminberige fødevarer

Der er mange muligheder for at øge indholdet af vitaminer i vores fødevarer. Det viser den voksende del af vitaminforskningen, der har fokus på metoder til at bioberige...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
05 JUL

K-vitaminets hemmeligheder

K-vitamin er ikke kun K1-vitamin, men også K2-vitamin, som tilsyneladende har en helt selvstændig biologisk funktion. Forskerne har imidlertid langt fra afdækket alle...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
29 JUN

Nyt syn på vitaminers betydning

Vitaminer har ikke kun betydning for at undgå mangelsygdomme. De har også indflydelse på vores generelle sundhed. Det viser den seneste vitaminforskning, som blev præsenteret...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
25 JUN

Begrænset viden om D-vitamin og sygdomme

Ny forskning bekræfter, at D-vitamin nedsætter risiko for fald og frakturer hos ældre. Men der mangler fortsat dokumentation for, at vitaminet forebygger andre sygdomme...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
16 MAJ

Konference sætter spot på vitaminer i fødevarer

Vitamineksperter fra hele verden mødes i København den 19. – 21. maj 2010 til den første internationale vitaminkonference. Konferencen vil især sætte fokus på vitaminer...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
24 MAR

Prisbelønnet forskning i omega-3 berigelse

Seniorforsker Charlotte Jacobsen fra DTU Fødevareinstituttet har som den første dansker modtaget prestigefyldt fransk pris for sin forskning i at bruge omega-3 fiskeolie...

Fødevarekvalitet Ernæring og kostvaner Bioteknologi og biokemi
29 JAN

Invitation til forbrugerundersøgelse af øl

Kan du lide øl? For i så fald vil DTU Fødevareinstituttet gerne invitere dig til at deltage i en forbrugerundersøgelse af øl. Testen foregår over fire dage.

Fødevarekvalitet
27 JAN

DTU Fødevareinstituttet er blevet større

DTU Aquas industriorienterede forskning inden for fisk og skaldyr er ved årsskiftet flyttet til DTU Fødevareinstituttet. Instituttet er dermed vokset med 70 medarbejdere...

Fødevarekvalitet Fødevareteknologi
12 JAN

Hvordan udvikles Nordatlantens fiskeressourcer?

Hvilke muligheder er der for at udnytte potentialet i Nordatlanten? Kom til konference den 28. januar 2010 og hør om de nyeste trends inden for fiskeri, forarbejdning...

Fødevareteknologi Fødevarekvalitet
08 JAN

Vil du være fødevareanalytiker?

DTU tilbyder en helt ny diplomingeniøruddannelse i fødevareanalyse, som sikrer samfundet nogle af de kvaliteter, som det vil mangle i fremtiden blandt andet inden for...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
2009
09 SEP

Videnskaben giver smag til industriens mad

Saft og kraft i lækre måltider bliver kogt ned til matematiske modeller, når forskerne fra DTU Fødevareinstituttet udvikler bedre processer og produkter til fødevareindustrien...

Fødevarekvalitet Ernæring og kostvaner Fødevareteknologi
16 JUN

Berigelse med jod gør færre syge

Danskerne har ikke længere jodmangel, og færre får derfor forstørret skjoldbruskkirtel og forhøjet stofskifte. Center for Forebyggelse af Struma og Stofskiftesygdomme...

Fødevarekvalitet Ernæring og kostvaner
2008
27 FEB

Visse antioxidanter kan reducere akrylamid i mad

Forsøg med tilsætning af rosmarin og flavonoiderne epicatechin og epigallocatechin gallate viser, at disse antioxidanter kan reducere dannelsen af akrylamid i fødevarer...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?approved=09f526da-2c45-4853-b3a2-44d47d96d87c&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7BEC930859-5A49-48CE-A622-A2D173E4CC8B%7D&descending=True&fr=1&mr=100&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=17-11-2019
6 DECEMBER 2019