Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
17 JUL

Ikke kun drøvtyggere kan spise græs

Juicen fra græs rummer protein, som i koncentreret form er en ny ingrediens med potentiale til at blive et vigtigt alternativ til de proteiner, der især kommer fra kød...

Fødevarer, fisk og landbrug Enzymer og proteiner Innovation og produktudvikling
10 JUL

Kom til aftenundervisning i entreprenørskab på DTU

Der står entreprenørskab inden for fødevarer på programmet, når DTU som noget nyt lancerer undervisning i aftentimerne i efterårssemesteret 2019.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
09 JUL

Dusør for værktøj, der kan automatisere litteratursøgninger

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har udlovet 60.000 euro i en crowdsourcing konkurrence om at udvikle det bedste værktøj til at gennemgå videnskabelig...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
04 JUL

Det ufødte barn skal beskyttes bedre mod kemikaliecocktails

Selv små doser af et kemisk stof kan skade, når det optræder sammen med andre stoffer. Viden om cocktaileffekten er helt central, når lovgivere sætter grænseværdier for...

Sundhed og sygdomme
02 JUL

Langt de fleste fødevarer i EU overholder pesticidreglerne

Ingen sporbare pesticidrester er fundet i over halvdelen af de mere end 88.000 fødevarer, som er testet i EU-landenes pesticidkontrol i 2017. Det viser EFSA’s seneste...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
27 JUN

Berigede fødevarer kan afhjælpe D-vitaminmangel i Danmark

Fødevarer beriget med D-vitamin har i et studie fra DTU vist sig at være effektive til at undgå D-vitaminmangel blandt danske og pakistanske kvinder i vintermånederne...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme
24 JUN

EFSA leder efter nye medlemmer af bestyrelsen

EFSA skal forny sin bestyrelse og inviterer interesserede kandidater til at ansøge inden den 19. juli 2019 om en af de syv poster, der bliver ledige.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
20 JUN

Kaffesyre kan bremse harskning af fiskeolier i fødevarer

Ny viden fra DTU Fødevareinstituttet kan gøre det lettere at tilsætte fiskeolier til fedtholdige fødevarer, uden at de hurtigt bliver harske.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
18 JUN

Vær online observatør ved EFSA-møder

Interesserede observatører har mulighed for at deltage online i to møder i Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA – i møde i den Videnskabelige Komité den 25...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
12 JUN

I frontlinjen for sund, sikker og bæredygtig mad

DTU Fødevareinstituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske løsninger...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?approved=%7B09F526DA-2C45-4853-B3A2-44D47D96D87C%7D&descending=True&fr=11&mr=10&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=26-08-2019
16 SEPTEMBER 2019