Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
Photo: Colourbox.com
21 OKT

Konference byder på data om kostkvalitet og sundhed hos kødelskere

På Landbrug & Fødevarers ernæringskonference den 14. november præsenterer DTU Fødevareinstituttet nye data fra et projekt om sammenh...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Image: Colourbox.dk
17 OKT

Øllens gyldne muligheder for bæredygtighed

DTU Bryghus brygger øl på nye måder til gavn for miljøet og har blandt andet fundet ud af, hvordan man kan springe maltprocessen over ved at tils...

Fødevarer, fisk og landbrug Enzymer og proteiner Fødevareteknologi Innovation og produktudvikling
Image: DANMAP.org
16 OKT

Se programmet til seminar om antibiotikaforbrug og -resistens

Hvordan skaber brugen af svampebekæmpelsesmidler i landbruget problemer for menneskers sundhed? Og hvordan kan brugen af metagenomics styrke overvågning af...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
Photo: Colourbox.com
15 OKT

Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2019

I alt 551 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at ingen af prø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image supplied
10 OKT

Vurdering af den rette alder at indføre overgangskost til spædbørn

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har ud fra en litteraturgennemgang vurderet, at der ikke er en bestemt alder, hvor alle spædbø...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
09 OKT

Antibiotikaresistens i dyr og kød ligger stabilt

Forekomsten af antibiotikaresistens i fødevareproducerende dyr og kød i Danmark ligger nogenlunde stabilt, viser den årlige DANMAP-overvågning...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Mikkel Adsbøl
07 OKT

Stadig mange fødevarebårne infektioner og udbrud i Danmark

Blandt de 64 registrerede sygdomsudbrud i 2018 er to sjældne og alvorlige udbrud. Det fremgår af årsrapporten over forekomsten af fødevarebå...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
Image: DTU
02 OKT

Hør om brug af blockchain indenfor fødevarer på topmøde

Nordens største universitetsdrevne teknologi-topmøde sætter i oktober 2019 bl.a. fokus på, hvordan blockchain kan øge fødevarers...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Ernæring og kostvaner
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
25 SEP

Fortsat positiv udvikling i forbruget af antibiotika til dyr

Forbruget af antibiotika til dyr har været nedadgående fem år i træk, viser den årlige DANMAP-overvågning. Særligt markant er...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
Image supplied
20 SEP

Opdaterede referenceværdier for næringsstoffer i kosten

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har færdiggjort en opdatering af referenceværdierne for 34 forskellige næringsstoffer i...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Foto: Schlosser
20 SEP

Teknologi-konference om digitalisering og grønne løsninger

DTU inviterer til DTU High Tech Summit – Nordens største universitetsdrevne teknologi-konference, i år med fokus på digitalisering og bæredygtige...

Image: Erduforsoed.dk
16 SEP

Efterlysning: Gode idéer til at skrue ned for de søde sager

Danskerne er verdensmestre i at spise slik – og det går bl.a. ud over børns sundhed. I et nyt projekt skal DTU Fødevareinstituttet derfor hjæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image: Colourbox.com
12 SEP

Saltindholdet i en række fødevarer kortlagt

For at følge udviklingen mod at gøre danskernes kost mindre salt har DTU Fødevareinstituttet kortlagt saltindholdet i færdigpakkede pål...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image: DTU Fødevareinstituttet
10 SEP

Hjælp til at vurdere, om varer kan få Fuldkornslogo eller Nøglehulsmærke

En ny version af et gratis værktøj udviklet på DTU kan generere næringsdeklarationer til fødevarer og – som noget nyt – bruges...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
04 SEP

Nye næringsstofdata for laks på det danske marked

Indholdet af D-vitamin i danskernes yndlingsfisk, laksen, har ikke ændret sig i løbet af de seneste 10 år, men det har fedtsyresammensætningen...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Testikel fra voksen rotte. DTU Fødevareinstituttet
02 SEP

Bio Facility samler DTU’s dyrefaciliteter

DTU har samlet alle dyrefaciliteter i et nyt center, Bio Facility, under DTU Fødevareinstituttet. Bio Facility åbner pr. 1. september 2019 og skal betjene...

Fødevarer, fisk og landbrug Biologiske systemer Sundhed og sygdomme
Image: Colourbox.dk
29 AUG

Godt med energi og protein i økologisk plejehjemsmad

Maden på plejecentre med et højt økologiforbrug er ernæringsmæssigt mindst lige så godt sammensat som på plejecentre med lavt...

Det Økologiske Spisemærke
29 AUG

Bedre odds for sundere mad i kantiner med højt økologiforbrug

Sandsynlighed for, at landets arbejdspladser, ungdomsuddannelser og skoler lever op til alle Fødevarestyrelsens principper for sundere mad, er størst blandt...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
28 AUG

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2019

I alt 524 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 1. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet én prø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image: DTU Fødevareinstituttet
27 AUG

Brug for fokus på fisk og bælgfrugter i dagsinstitutioners mad

Mere fisk og flere bælgfrugter bør komme på tallerknerne i danske dagsinstitutioner med en madordning, viser en undersøgelse fra DTU Fø...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet