Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2017
12 OKT

Colistinforbruget er steget i 2016, men faldet markant i 2017

Trods en lille stigning fra 2015 til 2016 i landbrugets forbrug af det for mennesker vigtige antibiotikum colistin, udgør det mindre end 1% af det samlede veterinære antibiotikaforbrug...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Gener og genomer
09 OKT

Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2017

Ingen af de påviste sprøjterester, der er fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 2. kvartal 2017, udgør...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
06 OKT

Pris for innovativ fødevareforskning på vej til DTU

20. november 2017 bliver Nils Foss Excellence prisen uddelt til en internationalt anerkendt forsker for innovativ forskning på fødevareområdet. I år er de nominerede til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
05 OKT

Endnu engang fald i antibiotikaforbrug til dyr

Det samlede forbrug af antibiotika til dyr er faldet for tredje år i træk. Det viser den årlige DANMAP-overvågning for 2016, som Statens Serum Institut, DTU Veterinærinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Gener og genomer
02 OKT

Overvær møde i EFSA’s panel for genmodificerede organismer

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for genmodificerede organismer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
26 SEP

DANMAP seminar om antibiotikaforbrug og -resistens

Kom til seminar om antibiotikaforbrug og –resistens i Danmark, som DTU Fødevareinstituttet, Statens Serum Institut og DTU Veterinærinstituttet holder den 15. november...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
14 SEP

Nytænkende screening for kemikalier i pap- og papiremballage

En ny tilgang til at identificere problematiske kemikalier i fødevareemballage af pap og papir er udviklet på DTU Fødevareinstituttet. Den bruger en række udvalgte cellebaserede...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
04 SEP

Symposium om risikovurderinger

Et symposium i Berlin vil samle fagfolk fra hele verden og stille skarpt på datidens, nutidens og fremtidens udfordringer for risikovurderinger set i et såvel nationalt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
30 AUG

Debat om teknologi og fødevarer på topmøde

Teknologien åbner for en verden af nye muligheder for design, produktion og distribution af fødevarer. Men hvordan får fødevareindustrien producenter og forbrugere til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
22 AUG

Mere viden om listeriabakterier skal sikre sårbare forbrugere

Flere års stigning i antallet af registrerede listeriainfektioner i Europa har fået den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, til at udarbejde en opdateret videnskabelig...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
14 AUG

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2017

Ingen af de påviste sprøjterester, der er fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 1. kvartal 2017, udgør...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
09 AUG

Samlet viden på vej om ti veterinære lægemidler

En toksikolog fra DTU Fødevareinstituttet er udpeget af FN’s Verdenssundhedsorganisation, WHO, til at sidde med ved bordet, når en gruppe fødevaresikkerhedseksperter til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
06 JUL

Sygdomsbyrden for medfødt toxoplasmose i Danmark beregnet

Sygdomsbyrden for medfødt toxoplasmose – en infektion der overføres fra mor til foster – er stor per tilfælde. Kun relativt få tilfælde af sygdommen forekommer dog hvert...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
29 JUN

Campylobacter skyld i flest fødevarebårne infektioner i Danmark

Campylobacter er skyld i mere end 4.600 fødevarebårne infektioner og er således fortsat den hyppigste årsag til fødevareoverførte sygdomme i Danmark. Det viser den årlige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
21 JUN

Åbent møde i EFSA’s panel for pesticider

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for pesticider. Invitationen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
14 JUN

Overvær EFSA’s Videnskabelige Komité i aktion

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i den Videnskabelige Komité. Invitationen er et led...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
09 JUN

Er du EFSA’s nye fødevaresikkerhedsekspert?

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, søger eksperter til at indgå i ti paneler, som laver risikovurderinger til beskyttelse af forbrugere, dyr og planter...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
07 JUN

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

DTU Fødevareinstituttet inviterer til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 29. juni 2017. På seminaret offentliggør instituttet den årlige rapport om forekomsten...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
31 MAJ

Global fødevaresikkerhed på dagsordenen

Fagfolk fra hele verden er samlet i Sverige og Danmark til en konference, der sætter fokus på, hvordan brug af videnskab og teknologi kan højne fødevaresikkerheden globalt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
29 MAJ

Stor global interesse i online kursus om antibiotikaresistens

På ét år har mere end 14.000 kursister fra hele verden lært om, hvordan bakterier udvikler og spreder resistens, og hvordan man tester bakterier for resistens. Det er...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
02 MAJ

Langt de fleste fødevarer i EU overholder pesticidreglerne

Ingen pesticidrester er fundet i over halvdelen af de mere end 84.000 fødevarer, som har været igennem EU-landenes pesticidkontrol i 2015. Kun i knap 3% af prøverne er...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
21 MAR

Salmonella i svinekød kan opdages på den halve tid

En ny metode udviklet på DTU Fødevareinstituttet halverer den tid, det tager slagterier at teste for sygdomsfremkaldende salmonellabakterier i svinekød. Testen kan spare...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
08 MAR

Danskerne ved mere om resistente bakterier end andre i EU

Danskere ved mere end mange andre europæere om antibiotikaresistente bakterier, og hvorfor de udgør en trussel mod menneskers sundhed. Det viser en undersøgelse fra den...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
02 MAR

DTU-aktie i at EU stempler fire stoffer som hormonforstyrrende

På dansk forslag har EU i februar 2017 besluttet at anerkende, at fire phthalater er hormonforstyrrende for mennesker. DTU Fødevareinstituttet har bidraget med en væsentlig...

Sundhed og sygdomme Fødevaresikkerhed
28 FEB

Høj grad af antibiotikaresistens i bakterier i EU

En høj grad af resistens overfor gængse antibiotikatyper er fundet blandt bakterier i både mennesker og dyr i Europa. En rapport med nye EU-tal understreger, at antibiotikaresistens...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
22 FEB

Deltag i EFSA’s åbne panelmøder online

En flybillet er ikke nødvendig for at overvære den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA’s panelmøder i Parma, da alle møder i 2017 vil blive videostreamet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
16 FEB

Nytænkning nødvendig for at bekæmpe antibiotikaresistens

For at bremse udviklingen af antibiotikaresistente bakterier er det nødvendigt at finde nye måder at forebygge og behandle infektioner i dyr, gentænke nutidens husdyrproduktion...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
14 FEB

Konference om globale løsninger på fødevaresikkerhedsudfordringer

Konferencen GoFood vil sætte fokus på globale løsninger på nogle af verdens mest presserende fødevaresikkerhedsudfordringer. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør af...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
09 FEB

Zinkforbruget i svin er steget støt siden 2011

En oversigt over zinkforbruget i svin er blevet opdateret i DANMAP 2015 rapporten, efter der er fundet fejl i indberetningen af forbruget. De opdaterede data viser et...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
31 JAN

Information om tusindvis af kemikalier bare et museklik væk

Med en ny database har den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, gjort det nemt at få adgang til videnskabelige data om tusindvis af kemiske stoffers skadelige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
26 JAN

På vej mod global overvågning af antibiotikaresistens

Spildevandanalyser fra 100 lande verden over skal bruges til at overvåge forekomsten af antibiotikaresistens i op mod halvdelen af jordens befolkning. Det er hensigten...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
24 JAN

Bliv klogere på hvordan One Health gør verden sundere

Kursister fra hele verden vil bruge en del af deres sommer i Danmark på at lære, hvordan One Health konceptet bruges til at løse problemer, der har betydning for sundhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme
04 JAN

Rekord mange listeria-dødsfald i Europa

Selvom antallet af registrerede listeriainfektioner i Europa er stagneret, har bakterien forårsaget rekord mange dødsfald i 2015. Det viser den årlige EU-rapport for 2015...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2016
20 DEC

Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2016

Af de prøver af frugt, grøntsager og korn, som er analyseret for sprøjterester i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
01 DEC

Ingen salmonellainfektioner fra danske æg

Af det rekord lave antal registrerede fødevarebårne salmonellatilfælde for 2015 er ingen tilskrevet danske æg. Det er første gang i salmonellasmittekilderegnskabets næsten...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
30 NOV

Årtiers kamp mod sygdomsfremkaldende mikroorganismer

Fødevaresikkerheden i Danmark er høj, men alligevel gør fødevareoverførte sygdomsfremkaldende mikroorganismer hvert år et betydeligt antal danskere syge. I over 30 år...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
29 NOV

Dansk overvågning af antibiotika vigtig i kampen mod resistens

Den danske overvågning af antibiotikaforbrug og -resistensudvikling blandt dyr, mennesker og fødevarer har de sidste 20 år gjort det muligt - på et videnskabeligt grundlag...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
25 NOV

Dansk insektproduktion skal skabe miljøvenlige proteinkilder

Danmark skal være forgangsland for bæredygtig industriel produktion af insekter til foder og fødevarer. Det er udgangspunktet for et nyt projekt støttet af Innovationsfonden...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
23 NOV

Dansk frugt og grønt indeholder færrest sprøjterester

Ved at gå efter varer med danske flag i frugt og grøntafdelingen kan forbrugerne sikre sig en kost med færre sprøjterester. Danske afgrøder indeholder nemlig fortsat generelt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
15 NOV

Danske dyr får stadig mindre antibiotika

Antibiotikaforbruget til danske dyr er fortsat faldet i 2015, især fordi svin får en stadig mindre mængde antibiotika. Derimod har alvorlige sygdomsudbrud blandt danske...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
08 NOV

Nyt partnerskab vil fremme fødevaresikkerheden globalt

DTU Fødevareinstituttet er gået sammen med Lunds Universitet, Hong Kong Polytechnic University og University of Bologna i et partnerskab, der vil arbejde for at fremme...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
03 NOV

Diplomingeniøruddannelse i fødevaresikkerhed og -kvalitet

DTU’s diplomingeniøruddannelse indenfor fødevareområdet har skiftet navn til Diplomingeniøruddannelse i fødevaresikkerhed og -kvalitet for bedre at afspejle de kompetencer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
02 NOV

Se program til DANMAP seminar om antibiotikaforbrug og –resistens

Kom til seminar om antibiotikaforbrug og –resistens i Danmark, som DTU Fødevareinstituttet, Statens Serum Institut og DTU Veterinærinstituttet holder den 15. november...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
28 OKT

Næsten alle sprøjterester i fødevarer i EU er under tilladte niveauer

Sprøjterester er ikke fundet i mere end halvdelen af næsten 83.000 fødevareprøver, som EU’s medlemslande har udtaget til pesticidkontrol i 2014. Kun i cirka 3% af prøverne...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
27 OKT

Overvær møde i EFSA’s panel for fødevarekontaktmaterialer

Observatører er velkomne til at overvære det næste møde i den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritets (EFSA’s) panel for fødevarekontaktmaterialer, enzymer, aromastoffer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
13 OKT

DANMAP seminar om antibiotikaforbrug og -resistens

Kom til seminar om antibiotikaforbrug og –resistens i Danmark, som DTU Fødevareinstituttet, Statens Serum Institut og DTU Veterinærinstituttet holder den 15. november 2016...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
10 OKT

Åbent møde i EFSA’s videnskabelige komité

Observatører er velkomne til at overvære det næste møde i den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritets (EFSA’s) videnskabelige komité til november 2016. De åbne møder er...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
06 OKT

Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2016

Ingen af de påviste sprøjterester, der er fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 2. kvartal 2016, udgør...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
28 SEP

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2016

Ingen af de påviste sprøjterester, der er fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 1. kvartal 2016, udgør...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
05 SEP

Pesticidbelastningen stadig lavest i danske afgrøder

Dansk frugt og grønt er generelt mindre belastet med pesticidrester end tilsvarende importerede afgrøder på det danske marked. Det fremgår af en undersøgelse, DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
30 AUG

Bedre beskyttelse af forbrugere mod skadelige stoffer

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet skal prioritere de hormonforstyrrende stoffer, der udgør den største risiko for menneskers sundhed, videreudvikle en metode til at...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
25 AUG

Kortlægning af fødevarers DNA kan afsløre fup

En kortlægning af DNA’et i en fødevare vil i fremtiden kunne bruges til at undersøge, om produktet indeholder de ingredienser, varedeklarationen lover. Udstyret til at...

Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
23 AUG

WHO anerkender DTU Fødevareinstituttets helgenomforskning

DTU Fødevareinstituttet er udnævnt som Verdenssundhedsorganisationens, WHO’s, første samarbejdscenter for genomics. Derved anerkender WHO instituttets pionerarbejde indenfor...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
22 AUG

Data om potentielt sundhedsskadelige bioaktive stoffer i planter

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har offentliggjort en database med information om bioaktive stoffer i ca. 900 planter. Databasen kan være en hjælp til...

Fødevaresikkerhed
18 AUG

Ny europæisk antibiotikaanbefaling med dansk fingeraftryk

Dansk input har bidraget til en anbefaling om, at landbruget i EU skal mere end halvere brugen af antibiotikapræparater indeholdende colistin, som er den sidste mulighed...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Produktionsdyr
11 AUG

Bedre data om forekomsten af resistente bakterier i Europa

De nationale referencelaboratorier i EU’s medlemslande har forbedret deres evne til at bestemme forekomsten af resistens i forskellige bakteriearter. Det har DTU Fødevareinstituttet...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
09 AUG

Åbent møde i EFSA’s panel for mikrobiologiske forureninger

Observatører er velkomne til at overvære det næste møde i den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritets (EFSA’s) panel for mikrobiologiske forureninger til september 2016...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
20 JUL

Afrikansk kamelmælk bliver mere sikker med dansk viden

Dansk viden om mælkeproduktion og fødevaresikkerhed gør i et DANIDA-finansieret projekt afrikansk kamelmælk mere sikker at drikke og sikrer en bedre udnyttelse af mælken...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
12 JUL

Ny metode afslører hvor virus gemmer sig

En metode, der kan afsløre forskellige sygdomsfremkaldende virus på overflader som bordplader og inventar, er udviklet i et projekt i DTU Fødevareinstituttet. Metoden...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
05 JUL

Begræns indtaget af abrikoskerner og undgå forgiftninger

Ved at spise en halv stor abrikoskerne, svarende til et kvart gram, risikerer voksne at overskride den sikre grænse for indtag af stoffer, som i kroppen bliver omdannet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
29 JUN

Stoffer i kød kan være kræftfremkaldende

Befolkningsundersøgelser peger på en mulig sammenhæng mellem indtag af kød og udvikling af kræft. Kød kan indeholde kræftfremkaldende stoffer, men er også en vigtig ernæringskilde...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
16 JUN

Undervisning om antibiotikaresistens i globalt klasseværelse

Studerende fra hele verden kan nu på et gratis online kursus lære, hvordan bakterier udvikler resistens overfor antibiotika, og hvordan de mest gængse metoder til at teste...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
13 JUN

Temasite om forskning i kemikaliers skadelige virkning

DTU Fødevareinstituttets forskning i de mange tusind stoffer, mennesker kan blive udsat for, er med til at skabe et paradigmeskifte indenfor risikovurdering: I stedet...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
09 JUN

EFSA søger nye medlemmer til to ekspertpaneler

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, søger eksperter til at indgå i to paneler, som laver risikovurderinger indenfor fødevareingredienser og fødevareemballage...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
07 JUN

Solide data er vigtigt våben i kampen mod antibiotikaresistens

Solide data om både antibiotikaforbrug og -resistens er et afgørende våben i kampen mod resistente bakterier. I Danmark har den erkendelse allerede for 20 år ført til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
02 JUN

Gængse udtryk om fødevaresikkerhed forklaret

Et nyt online opslagsværk fra den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, indeholder forklaringer på mere end 250 af de mest brugte ord og udtryk indenfor risikovurdering...

Fødevaresikkerhed
26 MAJ

Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2015

Ingen af de påviste sprøjterester, der blev fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 4. kvartal 2015, udgør...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
23 MAJ

Observatører velkomne til møde i EFSA’s panel for pesticider

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for pesticider. Invitationen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
18 MAJ

Fransk krølsalat smittede 400 danskere med roskildesyge

Det var fransk krølsalat, som i starten af april gav mere end 400 danskere roskildesyge. Efterforskningen af sygdomsudbruddet er sket i regi af Den Centrale Udbrudsgruppe...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
11 MAJ

Invitation til professor Tine Halds tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Tine Halds tiltrædelsesforelæsning fredag den 3. juni 2016. Tine Hald vil tale om baggrund, status og perspektiver inden...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
03 MAJ

Europæiske data for fødevareindtag og kemiske forureninger

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har offentliggjort data for, hvad europæerne spiser såvel som tal for forskellige kemiske forureninger i fødevarer på...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner
19 APR

Bisphenol A i lave doser kan påvirke sædkvalitet, brystvæv og adfærd

Hvis rotter får bisphenol A i lave doser i løbet af den tidlige udvikling, kan det føre til nedsat sædkvalitet, højere vægt samt ændret brystudvikling og adfærd. Det viser...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
18 APR

Symposium om risikovurdering af kemikalie-cocktails

Hør om den nyeste forskning indenfor risikovurdering, når mennesker er udsat for adskillige stoffer i en kemikalie-cocktail, på et symposium i Holland den 18-19. maj...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
12 APR

Ny metode til at bestemme fødevarers indhold af uorganisk arsen

En ny europæisk metode til at analysere fødevarers indhold af uorganisk arsen er udviklet på DTU Fødevareinstituttet. Uorganisk arsen er ifølge Verdenssundhedsorganisationen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
11 APR

Fakta om uorganisk arsen i fødevarer

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, vurderer, at uorganisk arsen er kræftfremkaldende. I Danmark er ris og risprodukter en væsentlig kilde til uorganisk arsen for alle...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
07 APR

Åbent møde i EFSA’s panel for kemiske fødevareforureninger

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for kemiske fødevareforureninger...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
04 APR

Internationalt symposium serverer den nyeste viden om tang

Den nyeste viden om tang vil være på programmet, når forskere og erhvervsfolk mødes til det 22. internationale tangsymposium den 19.-24. juni 2016 i København. Oplægsholdere...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Fødevaresikkerhed
30 MAR

Helhedsvurdering: Hvor sundt er det, du spiser?

Det vi spiser påvirker vores helbred, men i hvilket omfang en specifik fødevare er god eller dårlig er ofte svært at afgøre. Der er imidlertid udviklet metoder til videnskabeligt...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
18 FEB

Resistensudviklingen i Europa går den forkerte vej

Nye EU-tal viser en stigning i forekomsten af antibiotikaresistente bakterier i Europa. En høj grad af resistens er fundet blandt både campylobacter- og salmonellabakterier...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
16 FEB

Temasite sætter spot på kampen mod antibiotikaresistens

Danmarks erfaringer med at mindske antibiotikaforbrug og -resistens gennem de sidste 20 år bliver ofte fremhævet som det gode eksempel i udlandet. DTU Fødevareinstituttet...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
12 FEB

Stadig flere bliver syge af campylobacter og listeria i EU

Med et stigende antal registrerede sygdomstilfælde forårsaget af campylobacter er bakterien stadig den mest almindelige årsag til fødevareoverførte sygdomme i Europa...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme Bakterier og mikroorganismer
01 FEB

Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2015

Ingen af de påviste sprøjterester, der blev fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 3. kvartal 2015, udgør...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
28 JAN

Lær hvordan One Health bidrager til en sundere verden

Kursister fra hele verden kommer til sommer til Danmark for at lære, hvordan One Health konceptet bruges til at løse problemer, der har betydning for sundhed og velfærd...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme
26 JAN

DTU er med til at sætte fokus på fødevarekontaktmaterialer i EU

En workshop i Europa Parlamentet sætter den 26. januar 2016 fokus på udviklingen af sikre og innovative fødevarekontaktmaterialer i fremtiden. DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
18 JAN

Globale tal for sygdomsbyrden fra fødevarer

Hvert år bliver hver tiende verdensborger syg af den mad, de spiser, og 420.000 dør som følge heraf. Det viser en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, som...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
11 JAN

Slankemidler med hindbærketon kan være skadelige

Hvis julen har gjort bukselinningen lidt for stram, og et slankemiddel virker fristende i et forsøg på at genvinde figuren, råder forskere fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Computerberegning Matematisk modellering Sundhed og sygdomme
2015
14 DEC

Se highlights fra EFSA-konference om fremtidens fødevaresikkerhed

En lang række optagelser fra den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritets, EFSA’s videnskabelige konference om fremtidens fødevaresikkerhed er blevet offentliggjort. Du...

Fødevaresikkerhed
09 DEC

Forskning skal lukke huller i viden om sygdomsbyrden

Den officielle statistik over fødevareoverførte sygdomme viser kun toppen af isbjerget, fordi kun få mennesker går til lægen, når de bliver syge af noget, de har spist...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
03 DEC

Ny teknologi sporer hurtigt nyt resistensgen

Et nyt resistensgen er fundet i colibakterier blandt grise, kyllingekød og mennesker i Kina.  Bakterier med samme resistensgen er nu også fundet i Danmark, viser en ny...

Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Dataanalyse Bakterier og mikroorganismer
23 NOV

Virksomheder får nyt værktøj til at tjekke skadelig kemi

Ny database rummer mere end 600.000 stoffer og giver danske virksomheder en unik mulighed for hurtigt at få overblik over skadelige virkninger ved nye stoffer, de overvejer...

Biologiske systemer Fødevaresikkerhed Computerberegning
20 NOV

Fortsat færre sprøjterester i danske afgrøder

Hvis du vil minimere dit indtag af sprøjterester, kan du med fordel vælge danske afgrøder, som fortsat indeholder færre sprøjterester end udenlandske. Det viser årets...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
19 NOV

Samlet info om temaer på food.dtu.dk

Antibiotikaresistens, ernæring og kostvaner, kemikaliepåvirkninger, risikovurdering samt sygdomsfremkaldende mikroorganismer. Det er overskrifterne for fem nye temasites...

Fødevaresikkerhed
10 NOV

Invitation til professor Jørn Smedsgaards tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Jørn Smedsgaards tiltrædelsesforelæsning fredag den 4. december 2015. Jørn Smedsgaard vil tale om sin forskning, der er...

Fødevaresikkerhed
26 OKT

Invitation til Europæisk Antibiotikadag 2015

Kom til Europæisk Antibiotikadag den 18. november 2015, hvor DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institutsætter fokus på humant og veterinært antibiotikaforbrug samt...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
20 OKT

Betydeligt færre ESBL-bakterier i kyllingekød

Betydeligt færre resistente ESBL-bakterier er fundet i dansk og importeret kyllingekød i 2014 sammenlignet med året før. Det er andet år i træk, at der er registreret...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
13 OKT

Nye tal for kemiske forureninger i danske fødevarer

Der er ingen overraskelser i en ny opgørelse over indholdet af forskellige kemiske forureninger i fødevarer set i forhold til de foregående år.  DTU Fødevareinstituttet...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
12 OKT

Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2015

Af alle prøver af frugt, grøntsager og korn, som er analyseret for sprøjterester i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
08 OKT

Fald i antibiotikaforbruget til dyr

Antibiotikaforbruget til dyr er faldet i 2014 især på grund af et mindre forbrug til svin. Kritisk vigtige antibiotika, der bliver brugt til at behandle mennesker, bruges...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
08 OKT

Danskerne henter stadig meget antibiotika på apoteket

Efter mange års støt stigning er mængden af antibiotika, der sælges til mennesker i Danmark, stagneret siden 2011. Det viser årets DANMAP rapport 2014 fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer
28 SEP

Invitation til professor Lisbeth Truelstrup Hansens tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Lisbeth Truelstrup Hansens tiltrædelsesforelæsning fredag den 23. oktober 2015. Lisbeth Truelstrup Hansen vil fortælle...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?approved=%7B09F526DA-2C45-4853-B3A2-44D47D96D87C%7D&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B9B46D53E-9DD2-485C-A46B-C561E95777D3%7D&descending=True&fr=101&mr=100&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=12-09-2019
12 DECEMBER 2019