Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
Image: Colourbox.dk
04 DEC

Ny viden muliggør mere vandgenbrug i fødevaresektoren

Uden at kompromittere fødevaresikkerheden kan kyllingefødder renses med 50 procent mindre vand, og rengøringsvand genbruges i køleanlæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Photo: DTU Fødevareinstituttet
29 NOV

Studerende skal lave ingredienser af nye biomasser og restprodukter

Et nyt kursus skal gøre DTU studerende i stand til at trække ekstra værdi ud af fødevareindustriens restprodukter ved at skabe nye, bæredygtige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Foto Mikal Schlosser
29 NOV

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Et team af kandidatstuderende vinder priser for et innovativt produkt, der reducerer madspild og har minimalt klimaaftryk.

Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
07 NOV

DTU har åbnet innovationslegeplads for fødevarer

DTU har åbnet en 300 m2 stor innovationslegeplads, hvor studerende, forskere og virksomheder kan afprøve gode idéer inden for fødevareområ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Image: Colourbox.dk
09 OKT

Objektiv måling af pillearbejdet ved afskalning af rejer

Ved hjælp af klips og ud-af-boksen tænkning har forskere fra DTU og KU udviklet en metode, der objektivt kan måle rejers pilbarhed.

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
Photo: DTU
24 SEP

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Nordens største universitetsdrevne teknologi-topmøde vil til oktober 2018 blandt andet stille skarpt på, hvordan brug af teknologi kan gøre f...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Image: Fejø Krabber
06 SEP

Krabber forvandlet fra skadedyr til smagfuld suppe

En suppe lavet på invasive krabber har vundet førstepladsen i en innovationskonkurrence på DTU, som DTU Fødevareinstituttet har bidraget til.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fisk og skaldyr
Photo: DTU
04 SEP

Teknologitopmøde åbent for tilmeldinger

Du kan nu tilmelde dig Nordens førende universitetsdrevne teknologitopmøde, som finder sted den 10.-11. oktober 2018 på DTU i Lyngby. Topmødet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Photo: DTU Fødevareinstituttet
24 JUL

Nytænkning forvandler gulerodsskræller til gulerodsmel

Gulerodsskræller bliver til mel i stedet for gødning takket være en idé udviklet af DTU studerende på et kursus i innovation og tvæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Photo: DTU Fødevareinstituttet
18 JUL

Overskudsmuslinger bliver til bæredygtigt dyrefoder

Muslinger, som er for små til at sælge som menneskeføde, bliver i et projekt på DTU Fødevareinstituttet lavet om til bæredygtigt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
Image: DTU Fødevareinstituttet
01 JUN

Naturens forsvarsmekanismer kan mindske antibiotikaforbrug

Forskere på DTU har identificeret naturlige peptider, som bekæmper bakterier og derved mindsker behovet for brug af antibiotika.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
Photo: Royal Greenland
14 MAJ

Matematik brugt til at skabe sundere fiskeprodukter

Matematiske modeller fra DTU Fødevareinstituttet er brugt til at udvikle nye fiskeprodukter med mindre salt og mere smag.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Matematisk modellering
Photo: Colourbox.dk
08 MAJ

DTU studerende hjælper til at øge holdbarhed af juice

En dansk virksomhed har fået hjælp fra en DTU studerende til at forlænge holdbarheden af deres friskpressede juiceprodukter til gavn for både milj...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
lactococcus proteinase
26 FEB

Konference kaster lys på mikrobielle ingredienser

Den nyeste viden om mikrobielle ingredienser bliver præsenteret på den første internationale konference om emnet, som løber af stablen i Kø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
Johanne Parelius og Julie Storm Høgsbro med hver deres Kyst Is lavet af tang, bær og frugter fra Skandinavien. Foto: Mikal Schlosser
16 FEB

De har bevist at man kan lave lækker is af tang

To studerende skabte en is lavet af tang, bær og frugter fra Skandinavien og vandt en konkurrence for innovative og bæredygtige fødevarer.

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
08 FEB

Fremtidens alkohol kan laves af overskudsmælkesukker

Ny teknologi fra DTU kan omdanne mælkesukkeret i mejerispildprodukter til alkohol. Den nystiftede virksomhed bag teknologien har fået startkapital fra CAPNOVA...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Bakterier og mikroorganismer
Photo: DTU Fødevareinstituttet
25 JAN

Grøn idé skal få mennesker til at spise græs

Græsprotein kan være med til at mætte klodens voksende befolkning – og kan produceres økonomisk rentabelt og bæredygtigt.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Bifidobacterium-animalis-subsp - photo: Chr. Hansen
15 JAN

Gode bakterier holder længere med sukkerovertræk

Chr. Hansen og DTU Fødevareinstituttet vil i et forskningsprojekt indkapsle sundhedsfremmende bakterier, så de holder og virker bedre i maven på forbrugeren.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
Invitation
10 JAN

Masterclass om bæredygtighed i fødevareproduktion

Hør professor Peter Ruhdal Jensen fra DTU Fødevareinstituttet holde oplægget ”From Waste to Ressource”, når Danish Food Cluster holder...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?approved=%7B09F526DA-2C45-4853-B3A2-44D47D96D87C%7D&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B049A2898-364E-4876-AAE3-14DBEE38C24B%7D&descending=True&fr=1&lid=%7B09F526DA-2C45-4853-B3A2-44D47D96D87C%7D&mr=100&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=07-12-2018
22 FEBRUAR 2020