Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2018
03 MAJ

Topmøde om de digitale teknologiers potentiale

DTU's High Tech Summit 2018 bliver mødt med stor interesse fra erhvervslivet som allerede har købt eller reserveret 60 ud af 70 stande.

Informationsteknologi Bioteknologi og biokemi Medicin og medicoteknik Fødevarer, fisk og landbrug
2016
29 APR

Computere skal afsløre flere hormonforstyrrende kemikalier

Forskere på DTU Fødevareinstituttet arbejder på at udvikle computermodeller til at forudsige hvilke af de mange kemikalier i vores kost, miljø og forbrugerprodukter, der...

Fødevarer, fisk og landbrug Computerberegning
11 JAN

Slankemidler med hindbærketon kan være skadelige

Hvis julen har gjort bukselinningen lidt for stram, og et slankemiddel virker fristende i et forsøg på at genvinde figuren, råder forskere fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Computerberegning Matematisk modellering Sundhed og sygdomme
2015
03 DEC

Ny teknologi sporer hurtigt nyt resistensgen

Et nyt resistensgen er fundet i colibakterier blandt grise, kyllingekød og mennesker i Kina.  Bakterier med samme resistensgen er nu også fundet i Danmark, viser en ny...

Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Dataanalyse Bakterier og mikroorganismer
23 NOV

Virksomheder får nyt værktøj til at tjekke skadelig kemi

Ny database rummer mere end 600.000 stoffer og giver danske virksomheder en unik mulighed for hurtigt at få overblik over skadelige virkninger ved nye stoffer, de overvejer...

Biologiske systemer Fødevaresikkerhed Computerberegning
29 OKT

Stort potentiale for fødevarer og sundhed i Big Data

Der ligger et hidtil uudnyttet potentiale i fødevaresektoren ved at kombinere data i hele værdikæden fra jord til bord. Det viser en ny rapport, som DTU, SEGES/Landbrug...

Fødevarer, fisk og landbrug Informationsteknologi
28 JUN

Computere forudsiger kemikaliers effekter på menneskers sundhed

Computer modeller kan gruppere kemikalier ud fra den sundhedsmæssige effekt, de har og kan bidrage til at beregne og forudsige cocktaileffekter på menneskers sundhed...

Fødevaresikkerhed Biologiske systemer Computerberegning Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
02 JUN

Metode giver mere viden om skadelige stoffer i fødevareemballage

En ny metode til hurtigere at undersøge kemiske stoffer i fødevareemballage af pap og papir er udviklet i et ph.d.-projekt på DTU Fødevareinstituttet. Metoden kan bruges...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Computerberegning Sundhed og sygdomme
21 MAJ

Brug af ny teknologi kan spore fødevarebårne udbrud

Brug af helgenomsekventering, hvor sygdomsfremkaldende mikroorganismers DNA-profil afdækkes på én gang, vil i fremtiden gøre det muligt at spore udbrud af fødevarebårne...

Gener og genomer Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Dataanalyse
17 MAR

Ph.d.-forsvar om kemiske stoffer med uønskede sundhedseffekter

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Kristine Grønning Kongsbaks ph.d.-forsvar om systembiologiske computermetoder som supplement til toksikologisk forskning. Forsvaret...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Computerberegning
13 JAN

Den bedste måde at bestemme salmonellatype med helgenomsekventering

Der findes adskillige metoder til at analysere data fra helgenomsekventering, men der er ikke udpeget én bestemt, som kan bruges universelt til at bestemme salmonellabakteriers...

Gener og genomer Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Computerberegning
2014
26 OKT

Mindre salte fisk og fortsat høj fødevaresikkerhed

Salt bruges i dag til at konservere mange fiskeprodukter, hvor det hæmmer bakterievæksten og øger holdbarheden. Men vi spiser for meget salt. DTU Fødevareinstituttet har...

Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Computerberegning
23 JUN

Unikt datagrundlag om danskernes kost- og aktivitetsvaner

I flere årtier har DTU Fødevareinstituttet undersøgt, hvad danskerne spiser, og hvor meget vi bevæger os. Det har skabt et unikt datagrundlag, der bruges til alt fra at...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Dataanalyse
2013
09 DEC

Hjælp til analyse af kemiske stoffers skadelige virkninger i mennesket

Den nye biotekvirksomhed Saxocon tilbyder virksomheder at få direkte adgang til DTU Fødevareinstituttets forskeres højt kvalificerede viden om organiske stoffers potentielt...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Bioteknologi og biokemi Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Computerberegning
31 OKT

Nyt center skal finde alternativer til dyreforsøg

Fødevareministeriet har oprettet det såkaldte 3R-center, som skal fremme udviklingen af alternativer til dyreforsøg og forbedre forholdene for forsøgsdyr. Fødevareminister...

Sundhed og sygdomme Computerberegning
2012
13 JUN

Unge DTU forskere i parløb med virksomheder

Højteknologifonden har sammen med virksomheder og universiteter valgt at støtte 10 forskertalenter med i alt 26 mio. kr., så de i samarbejde med industrien kan udvikle...

Fødevarer, fisk og landbrug Informationsteknologi Fysik

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?approved=%7B09F526DA-2C45-4853-B3A2-44D47D96D87C%7D&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B2FA1190E-89E2-46DE-BE84-0FC678170177%7D&descending=True&fr=1&lid=%7B09F526DA-2C45-4853-B3A2-44D47D96D87C%7D&mr=100&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=07-12-2018
17 SEPTEMBER 2019