Sygdomsfremkaldende mikroorganismer

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
28 MAR

One Health overvågningsinitiativer skal inspirere til handling

Erfaringer fra ti lande med samarbejde på tværs af sektorer i overvågningen af bakterier, der kan smitte mellem dyr og mennesker, er samlet i et katalog, som andre lande...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
21 MAR

Hør om global sygdomsovervågning på WHO-webinar

Hvordan analyser af spildevand kan bruges til at overvåge forekomsten af antibiotikaresistens og smitsomme sygdomme i hele verden, kan du høre mere om på et webinar den...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
08 MAR

Spildevand afslører antibiotikaresistens i hele verden

Spildevand kan afsløre, hvor mange antibiotikaresistente bakterier raske befolkninger bærer rundt på, viser et internationalt studie ledet af DTU.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
20 FEB

Mere ambitiøse mål vejen til mindre salmonellasmitte i Europa

Et nyt mål om, at kun 1% af æglæggerne i en flok må være smittet med salmonella, vil formentligt kunne halvere antallet af fødevareoverførte salmonellatilfælde i EU...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
31 JAN

Program klar til konference om fuldgenomsekventering

Programmet er nu offentliggjort for en international konference i Paris til marts 2019, der stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan øge fødevaresikkerheden...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
2018
20 DEC

Kom til konference om fødevaresikkerhed og fuldgenomsekventering

En international konference i Paris til marts 2019 stiller skarpt på, hvordan brugen af fuldgenomsekventering kan øge fødevaresikkerheden, være med til at forebygge sygdom...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
23 OKT

Mere antibiotikaresistens i svin end i kyllinger i Europa

DTU har i det hidtil største metagenomstudie af landbrugsdyr fundet mere antibiotikaresistens i svin end kyllinger, men flere forskellige resistensgener blandt kyllingerne...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
13 SEP

Stabilt antal salmonellainfektioner og flere udbrud opdages

Antallet af danskere, der er blevet syge af salmonella i 2017, er på niveau med de seneste år. Samtidig opdager nye metoder flere udbrud. Det viser årsrapporten over...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
14 JUN

Nyt online kursus i brug af metagenomics til sygdomsovervågning

Studerende fra hele verden kan kvit og frit lære om metagenomics til antibiotikaresistensovervågning på et nyt online kursus fra DTU.

Gener og genomer Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
01 JUN

Naturens forsvarsmekanismer kan mindske antibiotikaforbrug

Forskere på DTU har identificeret naturlige peptider, som bekæmper bakterier og derved mindsker behovet for brug af antibiotika.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
https://www.food.dtu.dk/nyheder/sygdomsfremkaldende-mikroorganismer?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B5430C2D0-4F42-4416-BA6E-B08CBA4247D3%7D.%7B53B72EE0-CA81-4497-9E72-C02BA18BBDC8%7D&fr=1&lid=%7BD746F690-2818-4226-8752-AD4E538936E6%7D&mr=10&qt=NewsQuery
18 SEPTEMBER 2019