Sygdomsfremkaldende mikroorganismer

VÆLG INTERVAL
RSS
2017
16 FEB

Nytænkning nødvendig for at bekæmpe antibiotikaresistens

For at bremse udviklingen af antibiotikaresistente bakterier er det nødvendigt at finde nye måder at forebygge og behandle infektioner i dyr, gentænke nutidens husdyrproduktion...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2016
11 MAJ

Invitation til professor Tine Halds tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Tine Halds tiltrædelsesforelæsning fredag den 3. juni 2016. Tine Hald vil tale om baggrund, status og perspektiver inden...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
18 JAN

Globale tal for sygdomsbyrden fra fødevarer

Hvert år bliver hver tiende verdensborger syg af den mad, de spiser, og 420.000 dør som følge heraf. Det viser en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, som...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2014
06 OKT

Flere multiresistente bakterier på danske hospitaler

Der var i 2013 en stor stigning i antallet af patienter, der fik infektioner med multiresistente bakterier som VRE og CPE på de danske hospitaler. Derimod fastholdtes...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
02 OKT

Stigning i forbruget af antibiotika til mennesker

Efter et lille fald i forbruget i 2012, blev der igen i 2013 brugt mere antibiotika til behandling af mennesker i Danmark, viser årets DANMAP rapport fra Statens Serum...

Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
11 AUG

Tarmbakterier påvirker tarmens integritet

Bakterier i tarmen hjælper bl.a. med at fordøje mad og stimulerer immunsystemet. Et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet har undersøgt, om ændringer i sammensætningen...

Ernæring og kostvaner Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
13 JUN

Flere ESBL-bakterier på gårde med højt antibiotikaforbrug

Der er sammenhæng mellem tidligere forbrug af antibiotika af typen cefalosporiner og mængden af ESBL-bakterier hos svin. Samtidig er der øget forekomst af ESBL-producerende...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
2013
05 DEC

Hurtigere diagnostik og behandling er mulig

Danske forskere fra DTU Fødevareinstituttet, DTU Systembiologi og Hvidovre Hospital har vist, hvordan man på under et døgn kan identificere og beskrive sygdomsfremkaldende...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
04 DEC

Desinfektionsmidlers indvirkning på bakteriers udvikling af resistens

Biocider, som for eksempel desinfektionsmidler, bliver brugt til at bekæmpe sundhedsskadelige bakterier på hospitaler og i fødevareproduktionen samt til at bekæmpe skadedyr...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
05 NOV

Sygdomsovervågning med ny global database

Ny teknik kan i fremtiden på et døgn afkode en bakteriers DNA. Teknikken blev brugt til at spore oprindelsen af koleraudbruddet i Haiti i 2010 og kan i fremtiden også...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme
https://www.food.dtu.dk/nyheder/sygdomsfremkaldende-mikroorganismer?approved=%7BD746F690-2818-4226-8752-AD4E538936E6%7D&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B6C15ECF8-88D8-4817-8AE1-5FDE8B1B8EEA%7D.%7B6A620FC9-3A86-4342-B6CC-0934B474F18D%7D&descending=True&fr=11&mr=10&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=17-11-2019
5 DECEMBER 2019