Sundhedsfremmende stoffer

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
27 JUN

Berigede fødevarer kan afhjælpe D-vitaminmangel i Danmark

Fødevarer beriget med D-vitamin har i et studie fra DTU vist sig at være effektive til at undgå D-vitaminmangel blandt danske og pakistanske kvinder i vintermånederne...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer Sundhed og sygdomme
20 MAJ

Genbrug fra kikærter blev til vegansk dessert

En vegansk mousse baseret på kogevand fra kikærter vandt konkurrence om innovative og bæredygtige fødevarer.

Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Innovation og produktudvikling Fødevareteknologi
2018
25 FEB

Konference kaster lys på mikrobielle ingredienser

Den nyeste viden om mikrobielle ingredienser bliver præsenteret på den første internationale konference om emnet, som løber af stablen i København fra den 2.-4. maj 2018...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
15 JAN

Gode bakterier holder længere med sukkerovertræk

Chr. Hansen og DTU Fødevareinstituttet vil i et forskningsprojekt indkapsle sundhedsfremmende bakterier, så de holder og virker bedre i maven på forbrugeren.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
2017
20 DEC

Invitation til professor Charlotte Jacobsens tiltrædelsesforelæsning

Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør om, hvordan bedre udnyttelse af havets ressourcer kan være med til at brødføde verden. 

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion
28 MAR

Mikroalger har stort potentiale som ingrediens i fiskefoder

Industrielt fremstillede mikroalger kan blive en bæredygtig ingrediens i fiskefoder, viser et projekt fra DTU Fødevareinstituttet. I projektet er koncepter udviklet til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
05 JAN

Forbedrede mælkesyrebakterier skal give mere velsmagende oste og gavne miljøet

Mælkesyrebakterier er med til at give en lang række mejeriprodukter den rette smag, konsistens og holdbarhed. Et nyt projekt vil udnytte restprodukter fra mejeriproduktionen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
2016
07 SEP

Antioxidanter i blæretang kan give fødevarer bedre smag

Blæretang fra danske farvande indeholder antioxidanter, som effektivt kan forhindre at fedtstoffer i en række produkter bliver harske, hvilket kan give en ubehagelig smag...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
21 JUN

Godt match kan skabe vækst i Danmarks tangindustri

Nogle af de erhvervsfolk, som er samlet fra alle verdenshjørner på et internationalt symposium om tang i København, skal rejse hjem med en aftale om fremtidigt samarbejde...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
25 MAJ

Æblers C-vitaminindhold stabilt gennem generationer

Når forbrugere i dag sætter tænderne i et Ingrid Marie æble, får de cirka lige så meget C-vitamin fra frugten, som deres bedsteforældre gjorde for 65 år siden. Det viser...

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
26 APR

Nye udvindingsmetoder skal mindske spild i tangindustrien

Danske virksomheder skal udvinde og afsætte flere af de værdifulde stoffer, som findes i tang. Det vil DTU Fødevareinstituttet hjælpe virksomhederne med i et nyt treårigt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
04 APR

Internationalt symposium serverer den nyeste viden om tang

Den nyeste viden om tang vil være på programmet, når forskere og erhvervsfolk mødes til det 22. internationale tangsymposium den 19.-24. juni 2016 i København. Oplægsholdere...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Fødevaresikkerhed
07 MAR

Mange danskere tager kosttilskud, selvom få har brug for dem

Seks ud af ti danskere bruger et kosttilskud, selvom størstedelen får tilstrækkelige mængder af langt de fleste vitaminer og mineraler fra kosten alene. For mange er brugen...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
07 FEB

Konference sætter spotlight på vitaminer

Deltag i den fjerde internationale vitamin konference og få den nyeste viden om B12-vitamin, bedste praksis for analyse af vitaminindhold, fødevarers indhold af vitaminer...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
02 FEB

Tang skal dyrkes i stor skala til brug i fødevarer og hudcremer

Mens landbrugsjorden er ved at være fyldt, er der gode muligheder for at dyrke flere afgrøder i havene. Mange arter tang er meget næringsholdige, og flere af algernes...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
2015
02 DEC

Danskernes D-vitaminniveau er bestemt af deres gener

Visse genvariationer øger risikoen for at have et lavere D-vitaminniveau. Det viser et ph.d.-studie fra DTU Fødevareinstituttet, som har undersøgt effekten af at spise...

Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
05 NOV

D-vitaminniveauer kan sammenlignes på tværs af studier og lande

Viden om en befolknings D-vitaminniveau er vigtig for at kunne vurdere, hvor stor en andel, der har eller risikerer at udvikle D-vitaminmangel og for at kunne udarbejde...

Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer
15 OKT

Europæisk pris for forskning i omega-3 fedtsyrer

En ung forsker fra DTU Fødevareinstituttet har høstet en pris for sin forskning i teknologier til at forhindre harskning af omega-3 fedtsyrer, der tilsættes berigede fødevarer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
19 MAJ

En håndfuld nødder dagligt kan fremme din sundhed

Det ville gavne danskernes sundhed at spise 30 gram nødder dagligt. Det viser en helhedsvurdering fra DTU Fødevareinstituttet, der har kigget samlet på de sundhedsmæssige...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
2014
27 NOV

Udvikling af omega-3-holdige ingredienser vinder innovationspris

En forretningsidé, hvor restprodukter fra fiskeindustrien bliver forvandlet til værdifulde ingredienser fulde af omega-3 fiskeolier, har vundet innovationskonkurrencen...

Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
11 NOV

Øget viden om D-vitamin med matematisk model

Ny matematisk model beskriver ændringer i koncentrationen af D-vitamin i blod og væv i minigrise, efter de har fået D-vitamin i kosten eller er blevet belyst med en lampe...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
04 SEP

Laks indeholder sundhedsfremmende bioaktive peptider

Biprodukter fra lakseproduktion indeholder bioaktive peptider som blandt andet vil kunne have en positiv effekt på forhøjet blodtryk, type-2 diabetes og oxidativt stress...

Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Enzymer og proteiner Fødevarekvalitet
02 SEP

Stort potentiale i dyrkning af dansk tang

Adjunkt ved DTU Fødevareinstituttet Susan L. Holdt jager opskriften på, hvordan dyrkning af dansk tang kan udbredes i Danmark. Den selverklærede ’tang nørd’ ser en lysende...

Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
07 JUL

Invitation til indvielse af nyt Nationalt IngrediensCenter

Nationalt IngrediensCenter, NIC, er et samarbejde mellem virksomheder, universiteter og brancheorganisationer indenfor ingrediensområdet. Indvielsen af det nye center...

Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
28 MAJ

Nyt redskab til vurdering af mikrobiologiske kriterier for campylobacter i kyllinger

TRiMiCri er et nyt sofwareredskab til fastsættelse og evaluering af risikobaserede mikrobiologiske kriterier for campylobacter i kyllingekød. Softwaren er udviklet på...

Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Husdyrsygdomme Sundhedsfremmende stoffer Produktionsdyr
19 MAJ

Ph.d.-forsvar om bioaktive peptider

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Susan Skanderup Falkenbergs ph.d.-forsvar om at finde og karakterisere hidtil ukendte bioaktive peptider fra marine sekundære produkter...

Fødevarekvalitet Sundhedsfremmende stoffer Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
09 MAJ

Ph.d-forsvar om bakteriel koloniserings betydning for udviklingen af immunsystemet...

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Mathilde Bylov Kristensens ph.d.-forsvar om bakteriel koloniserings betydning for udviklingen af immunsystemet hos mus. Forsvaret...

Sundhedsfremmende stoffer Bakterier og mikroorganismer
09 APR

Bedre metoder til helhedsvurdering af fødevarer

Kvantitative metoder til vurdering af fødevarer og estimering af sygdomsbyrde er væsentlige for at forstå den samlede effekt af skadelige og gavnlige stoffer i fødevarer...

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
10 MAR

Ph.d.-forsvar om metoder til helhedssyn på fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Firew Lemma Berjias ph.d.-forsvar om videreudvikling af eksisterende metoder til at vurdere gavnlige og skadelige effekter af fødevarer...

Sundhedsfremmende stoffer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
20 JAN

Ph.d.-forsvar om berigelse af fødevarer med D-vitamin

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Katja Howarth Madsens ph.d.-forsvar om, hvordan et forsøg med berigelse af D-vitamin i mælk og brød påvirker D-vitaminniveau i en...

Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
10 JAN

Tilbud om erhvervspraktik for folkeskoleelever

DTU Fødevareinstituttet tilbyder for første gang en uges erhvervspraktik for folkeskoleelever i uge 9. Praktikken henvender sig til elever, som er interesseret i naturvidenskab...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
2013
30 JUL

Nyt lys over sundhedsfremmende fedtsyrer

Nye analyser har belyst udfordringen ved at anvende de særlige marine fedtstoffer phospoholipider til berigelse af fødevarer. Ph.d.-projekt fra DTU Fødevareinstituttet...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
24 JUL

Bog om berigelse af fødevarer med omega-3

Ny bog af forskere fra DTU Fødevareinstituttet giver overblik over berigelse af fødevarer med omega-3 fedtsyrer, hvor en særlig udfordring er at undgå, at fedtsyrerne harskner...

Fødevarekvalitet Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion
11 JUL

Vilde planter er ikke altid uskadelige

Det er blevet mere populært at samle vilde planter og bær i naturen. DTU Fødevareinstituttet har gennemgået den videnskabelige litteratur om naturlige giftstoffer i udvalgte...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
03 JUL

Undersøgelse af jod – og saltindholdet i brød

DTU Fødevareinstituttet har i samarbejde med Fødevarestyrelsen undersøgt indholdet af jod- og salt i brød på det danske marked i 2009. Dataene er nu samlet og analyseret...

Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
10 APR

Sunde fiskeolieberigede fødevarer - uden smag af fisk

Industri og forbrugere er for alvor begyndt at interessere sig for fødevarer beriget med omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie. Det er dog en udfordring, at fedtsyrerne kan...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug
20 FEB

Ph.d.-forsvar om fødevareberigelse

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Henna Lu Fung Siengs ph.d.-forsvar om mulighederne for anvendelse af marine phospholipider til fødevareberigelse. Forsvaret foregår...

Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
23 JAN

Fiskeolier til mennesker er ikke rådne

Fiskeolier til mennesker skal være lavet af friske fisk, gennemgår en produktionsproces, som gør olien fri for mikroorganismer, og har sundhedsgavnlige effekter. DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
2006
0001
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
01 JAN

$name

Photo: Colourbox.com
01 JAN

$name

01 JAN

$name

01 JAN

$name

Photo: Colourbox.com
01 JAN

$name

01 JAN

$name

https://www.food.dtu.dk/nyheder/sundhedsfremmende-stoffer?approved=%7B6F83A99A-2B2C-41DD-AC04-B232C8C96851%7D&descending=True&fr=1&mr=100&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=21-10-2019
13 NOVEMBER 2019