Pressemeddelelser

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
24 JUL

Pas på madbakterierne i sommervarmen

50 forbrugere er blevet syge af campylobacter fra dansk kyllingekød. Det reelle antal patienter kan være langt højere. Fødevarestyrelsen opfordrer til at huske køkkenhygiejnen...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
02 MAJ

Ingen sundhedsmæssig risiko fra pesticider i danskernes mad

Pesticidindholdet i danskernes fødevarer udgør ikke en sundhedsmæssig risiko, vurderer DTU Fødevareinstituttet på baggrund af seks års data fra den danske pesticidkontrol...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
08 MAR

Spildevand afslører antibiotikaresistens i hele verden

Spildevand kan afsløre, hvor mange antibiotikaresistente bakterier raske befolkninger bærer rundt på, viser et internationalt studie ledet af DTU.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2018
23 OKT

Mere antibiotikaresistens i svin end i kyllinger i Europa

DTU har i det hidtil største metagenomstudie af landbrugsdyr fundet mere antibiotikaresistens i svin end kyllinger, men flere forskellige resistensgener blandt kyllingerne...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
02 OKT

Antibiotikaforbruget til dyr er faldet for fjerde år i træk

Forbruget af antibiotika til dyr er faldet i 2017, viser den årlige DANMAP-overvågning. Det er fjerde år i træk, at forbruget er gået ned.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
13 SEP

Stabilt antal salmonellainfektioner og flere udbrud opdages

Antallet af danskere, der er blevet syge af salmonella i 2017, er på niveau med de seneste år. Samtidig opdager nye metoder flere udbrud. Det viser årsrapporten over...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2017
05 OKT

Endnu engang fald i antibiotikaforbrug til dyr

Det samlede forbrug af antibiotika til dyr er faldet for tredje år i træk. Det viser den årlige DANMAP-overvågning for 2016, som Statens Serum Institut, DTU Veterinærinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Gener og genomer
14 SEP

Nytænkende screening for kemikalier i pap- og papiremballage

En ny tilgang til at identificere problematiske kemikalier i fødevareemballage af pap og papir er udviklet på DTU Fødevareinstituttet. Den bruger en række udvalgte cellebaserede...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
06 JUL

Sygdomsbyrden for medfødt toxoplasmose i Danmark beregnet

Sygdomsbyrden for medfødt toxoplasmose – en infektion der overføres fra mor til foster – er stor per tilfælde. Kun relativt få tilfælde af sygdommen forekommer dog hvert...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
29 JUN

Campylobacter skyld i flest fødevarebårne infektioner i Danmark

Campylobacter er skyld i mere end 4.600 fødevarebårne infektioner og er således fortsat den hyppigste årsag til fødevareoverførte sygdomme i Danmark. Det viser den årlige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
https://www.food.dtu.dk/nyheder/pressemeddelelser?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B9B46D53E-9DD2-485C-A46B-C561E95777D3%7D&fr=1&lid=%7B835C973E-8285-444D-B9BE-3D1984B8CBE1%7D&mr=10&qt=NewsQuery
21 SEPTEMBER 2019