Nyt om os

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
Mælkesyrebakterier. John Walsh/Science Photo Library/Scanpix
23 OKT

Koden til et godt helbred ligger i tarmen

Bakterier i tarmen har indflydelse på risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. DTU Fødevareinstituttet forsker...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
2017
Photo: Colourbox.com
07 DEC

Populær håndbog til brug i kostplanlægning

Den seneste version af Kosthåndbogen har på ét år haft flere end 24.000 unikke besøgende. DTU Fødevareinstituttet er med i arbejdsgruppen...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2016
Photo: Colourbox.com
16 DEC

Ny version af håndbog for fagfolk til brug i kostplanlægning

En håndbog, som omsætter de officielle kostanbefalinger til konkrete råd, opskrifter og kostforslag, er blevet opdateret. Bogen er et praktisk online...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.dk
25 MAJ

Æblers C-vitaminindhold stabilt gennem generationer

Når forbrugere i dag sætter tænderne i et Ingrid Marie æble, får de cirka lige så meget C-vitamin fra frugten, som deres bedsteforæ...

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
Photo: Colourbox.com
31 MAR

Helhedsvurdering: Hvor sundt er det, du spiser?

Det vi spiser påvirker vores helbred, men i hvilket omfang en specifik fødevare er god eller dårlig er ofte svært at afgøre. Der er imidlertid...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
23 MAR

Viden om ernæring og kostvaner på menuen

I mere end 30 år har DTU Fødevareinstituttet kortlagt udviklingen i danskernes kostvaner og kostens indhold af næringsstoffer. Viden om ernæring...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2015
Tiltrædelsesforelæsning
21 DEC

Invitation til professor Tine Rask Lichts tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Tine Rask Lichts tiltrædelsesforelæsning fredag den 22. januar 2016. Tine Rask Licht vil tale om baggrund...

Bakterier og mikroorganismer Biologiske systemer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
2014
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
10 JAN

Tilbud om erhvervspraktik for folkeskoleelever

DTU Fødevareinstituttet tilbyder for første gang en uges erhvervspraktik for folkeskoleelever i uge 9. Praktikken henvender sig til elever, som er interesseret...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
2013
22 APR

Invitation til Forskningens døgn om dig og din mad

Torsdag den 2. maj 2013 inviterer DTU på besøg på DTU Lyngby Campus. Kom og hør nogle af DTU Fødevareinstituttets fødevarefortæ...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
14 MAR

Inge Tetens nyt medlem af Vidensråd for Forebyggelse

Vidensrådet for Forebyggelse har udpeget professor Inge Tetens fra DTU Fødevareinstituttet som nyt medlem. Rådet formidler viden om forebyggelse og sikrer, at beslutninger...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
2011
30 NOV

Invitation: Professor Charlotte Jacobsens tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Charlotte Jacobsens tiltrædelsesforelæsning den 16. december 2011. Charlotte Jacobsen vil fortælle om baggrund, status og...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
09 MAJ

Pris for forskningsbaseret rådgivning

Chefkonsulent Arne Büchert fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget DTU’s pris for forskningsbaseret rådgivning til myndighederne inden for fødevaresikkerhed og ernæring...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
03 MAJ

Ny chef for DTU Fødevareinstituttets ernæringsafdeling

Gitte Gross er ny afdelingschef i DTU Fødevareinstituttets Afdeling for Ernæring pr. 1. maj 2011. Afdeling for Ernæring overvåger, hvad danskerne spiser, og rådgiver og...

Ernæring og kostvaner
2010
23 NOV

Tine Rask Licht får Danisco Prisen 2010

Professor Tine Rask Licht fra DTU Fødevareinstituttet har i dag modtaget Danisco Prisen på 250.000,- kr. for sin forskning inden for fødevarers og f...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
24 MAR

Prisbelønnet forskning i omega-3 berigelse

Seniorforsker Charlotte Jacobsen fra DTU Fødevareinstituttet har som den første dansker modtaget prestigefyldt fransk pris for sin forskning i at bruge omega-3 fiskeolie...

Fødevarekvalitet Ernæring og kostvaner Bioteknologi og biokemi