Nyt om os

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
23 OKT

Koden til et godt helbred ligger i tarmen

Bakterier i tarmen har indflydelse på risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. DTU Fødevareinstituttet forsker i at forstå...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
02 SEP

Bio Facility samler DTU’s dyrefaciliteter

DTU har samlet alle dyrefaciliteter i et nyt center, Bio Facility, under DTU Fødevareinstituttet. Bio Facility åbner pr. 1. september 2019 og skal betjene hele universitetet...

Fødevarer, fisk og landbrug Biologiske systemer Sundhed og sygdomme
04 JUL

Det ufødte barn skal beskyttes bedre mod kemikaliecocktails

Selv små doser af et kemisk stof kan skade, når det optræder sammen med andre stoffer. Viden om cocktaileffekten er helt central, når lovgivere sætter grænseværdier for...

Sundhed og sygdomme
12 JUN

I frontlinjen for sund, sikker og bæredygtig mad

DTU Fødevareinstituttet forebygger sygdom og fremmer sundhed, udvikler nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skaber bæredygtige teknologiske løsninger...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
10 JAN

Dansk model for antibiotikaovervågning inspirerer i Asien

Asiatiske myndigheder har i bestræbelserne på at overvåge og kontrollere mennesker og dyrs antibiotikaforbrug hentet erfaringer fra danske eksperter på DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2018
22 FEB

Invitation til professor Rene Hendriksens tiltrædelsesforelæsning

Kom til tiltrædelsesforelæsning og hør, hvordan helgenomsekventering kan bruges i global overvågning af infektionssygdomme og antibiotikaresistens.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
30 JAN

Bliv klogere på hvordan One Health gør verden sundere

Sommerskole i Danmark giver igen kursister fra hele verden mulighed for at lære, hvordan One Health konceptet kan løse problemer, der har betydning for mennesker, dyr...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
2016
29 NOV

Dansk overvågning af antibiotika vigtig i kampen mod resistens

Den danske overvågning af antibiotikaforbrug og -resistensudvikling blandt dyr, mennesker og fødevarer har de sidste 20 år gjort det muligt - på et videnskabeligt grundlag...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
13 JUN

Temasite om forskning i kemikaliers skadelige virkning

DTU Fødevareinstituttets forskning i de mange tusind stoffer, mennesker kan blive udsat for, er med til at skabe et paradigmeskifte indenfor risikovurdering: I stedet...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
11 MAJ

Invitation til professor Tine Halds tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Tine Halds tiltrædelsesforelæsning fredag den 3. juni 2016. Tine Hald vil tale om baggrund, status og perspektiver inden...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
https://www.food.dtu.dk/nyheder/nyt-om-os?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B6C15ECF8-88D8-4817-8AE1-5FDE8B1B8EEA%7D.%7B6A620FC9-3A86-4342-B6CC-0934B474F18D%7D&fr=1&lid=%7BC7EB7BF3-AFF7-403C-9C74-F6F998FC0049%7D&mr=10&qt=NewsQuery
17 NOVEMBER 2019