Nyt fra EFSA

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
10 MAJ

EU and My Food

En ny informationskampagne fra EFSA sætter fokus på EU’s rolle inden for fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og plantesundhed: #EUandMyFood.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
24 APR

Huller i danskeres viden om kemikalieblandinger

Hver anden dansker ved ikke, at der kan være kombinationseffekter ved eksponering for flere kemikalier på én gang, ifølge en undersøgelse af europæeres viden om kemikalieblandinger...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
09 APR

Harmoniseret tilgang til risikovurdering af kemikalieblandinger

EFSA’s risikovurderinger skal via en harmoneret tilgang tage højde for de potentielle risici for kombinationseffekter, som mennesker og dyr kan være udsat for, når de...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
07 MAR

Stadig store problemer med antibiotikaresistens i EU

En rapport med nye EU-tal viser en fortsat stigning i forekomsten af bakterier, som er resistente over for antibiotikatyper, der bruges til at behandle syge mennesker...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
20 FEB

Mere ambitiøse mål vejen til mindre salmonellasmitte i Europa

Et nyt mål om, at kun 1% af æglæggerne i en flok må være smittet med salmonella, vil formentligt kunne halvere antallet af fødevareoverførte salmonellatilfælde i EU...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
07 FEB

Guide til at kommunikere usikkerhed i risikovurderinger

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har udviklet en guide som hjælp til at skræddersy budskaber til forskellige målgrupper om risici i fødevarekæden.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
22 JAN

EFSA vil dele data via en open-access platform

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, er ved at gøre klar til at offentliggøre en stor del af de overvågningsdata, EU-medlemslandene hvert år indsamler og...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
15 JAN

Ti år som EFSA samarbejdscenter i Danmark

DTU Fødevareinstituttet har i ti år været bindeled mellem Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, og den danske befolkning og fødevareindustri.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
14 JAN

EFSA holder 11 åbne panelmøder i 2019

Interesserede observatører kan i løbet af 2019 deltage i 11 åbne panelmøder i Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
08 JAN

Salmonella- og campylobacterinfektioner er stagneret i Europa

Antallet af Europæere, der får en salmonella- eller campylobacterinfektion, er stagneret. Det vil kræve nye tiltag at nedbringe antallet at syge yderligere, konkluderer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
https://www.food.dtu.dk/nyheder/nyt-fra-efsa?approved=%7B6C156E61-1079-456E-A7F6-28B09510A663%7D&descending=True&fr=11&mr=10&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=26-08-2019
17 SEPTEMBER 2019