Kemikaliepåvirkninger

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
15 OKT

Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2019

I alt 551 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at ingen af prøverne udgør en sundhedsmæssig...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
28 AUG

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2019

I alt 524 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 1. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet én prøve til at udgøre en sundhedsmæssig...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
02 MAJ

Ingen sundhedsmæssig risiko fra pesticider i danskernes mad

Pesticidindholdet i danskernes fødevarer udgør ikke en sundhedsmæssig risiko, vurderer DTU Fødevareinstituttet på baggrund af seks års data fra den danske pesticidkontrol...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
24 APR

Huller i danskeres viden om kemikalieblandinger

Hver anden dansker ved ikke, at der kan være kombinationseffekter ved eksponering for flere kemikalier på én gang, ifølge en undersøgelse af europæeres viden om kemikalieblandinger...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
09 APR

Harmoniseret tilgang til risikovurdering af kemikalieblandinger

EFSA’s risikovurderinger skal via en harmoneret tilgang tage højde for de potentielle risici for kombinationseffekter, som mennesker og dyr kan være udsat for, når de...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
14 MAR

Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2018

Ingen af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet for i fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2018, er af DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
26 FEB

Beskytter risikovurdering af hormonforstyrrende stoffer nok?

Risikovurderinger af hormonforstyrrende stoffer bør tage bedre højde for usikkerheder omkring skadelige effekter, så risikoen ikke undervurderes.

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
29 JAN

Fuld brug af restprodukter til insektproduktion kræver ny viden

Der er brug for mere viden, før flere restprodukter kan godkendes som foder til opdræt af insekter, så insekterne er sikre at spise for dyr og mennesker, viser undersøgelse...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
2018
19 DEC

Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2018

Fem af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet for i 534 fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2018, er af DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
06 DEC

Viden skal værne mod hormonforstyrrende kemikalier

Forskere fra DTU skal i to nye EU-projekter om hormonforstyrrende stoffer være med til at beskytte kvinders fertilitet og børns hjerneudvikling.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
05 DEC

Fortæl EFSA hvad du mener om tre høringer

Det er muligt at give din mening til kende om to vejledninger og en videnskabelig vurdering, som den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har sendt i høring...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
20 NOV

Ny markant lavere grænse for indtag af dioxiner

EFSA har nedsat grænsen for et tolerabelt indtag af dioxiner markant. De fleste danskere overskrider den nye indtagsgrænse, viser tal fra DTU.  

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
08 NOV

Næsten alle fødevarer i Danmark overholder pesticidreglerne

Godt halvdelen af de 2.009 fødevareprøver, som i 2017 er testet i den danske pesticidkontrol, er helt fri for sporbare sprøjterester.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
31 OKT

Ni ”nye” hormonforstyrrende stoffer identificeret

Forskere fra DTU og SDU har fundet solidt videnskabeligt belæg for, at yderligere ni kemiske stoffer er hormonforstyrrende.

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
18 OKT

Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2018

Ingen af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet for i fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2018, er af DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
31 AUG

EFSA-database med information om flere kemiske stoffer

EFSA har udvidet og opgraderet sin OpenFoodTox database, som nu indeholder toksikologiske data for mere end 4.750 kemiske stoffer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
23 AUG

Ufødte børn bedre beskyttet mod hormonforstyrrende stoffer

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har været med til at forfine den internationale kemikalietestning, så den bedre kan afsløre hormonforstyrrende stoffer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
22 AUG

Næsten alle fødevarer i EU overholder pesticidreglerne

Godt halvdelen af de mere end 84.600 fødevareprøver, som EU’s medlemslande har udtaget til pesticidkontrol i 2016, er helt fri for sporbare sprøjterester, viser EFSA...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
09 JUL

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2018

Kun ét af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet for i fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 1. kvartal 2018, er af DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
03 APR

Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2017

Kun én af de påviste indhold af pesticidrester, der er testet i fødevarer som en del den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2017, er af DTU Fødevareinstituttet vurderet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
01 MAR

DTU øger den fødevarekemiske rådgivning til EU

DTU Fødevareinstituttet er fra 2018 udnævnt til EU-referencelaboratorium for to nye områder: Procesforureninger i fødevarer og metaller og nitrogenholdige forbindelser...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2017
09 OKT

Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2017

Ingen af de påviste sprøjterester, der er fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 2. kvartal 2017, udgør...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
14 SEP

Nytænkende screening for kemikalier i pap- og papiremballage

En ny tilgang til at identificere problematiske kemikalier i fødevareemballage af pap og papir er udviklet på DTU Fødevareinstituttet. Den bruger en række udvalgte cellebaserede...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
14 AUG

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2017

Ingen af de påviste sprøjterester, der er fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 1. kvartal 2017, udgør...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
09 AUG

Samlet viden på vej om ti veterinære lægemidler

En toksikolog fra DTU Fødevareinstituttet er udpeget af FN’s Verdenssundhedsorganisation, WHO, til at sidde med ved bordet, når en gruppe fødevaresikkerhedseksperter til...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
21 JUN

Åbent møde i EFSA’s panel for pesticider

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for pesticider. Invitationen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
02 MAJ

Langt de fleste fødevarer i EU overholder pesticidreglerne

Ingen pesticidrester er fundet i over halvdelen af de mere end 84.000 fødevarer, som har været igennem EU-landenes pesticidkontrol i 2015. Kun i knap 3% af prøverne er...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
02 MAR

DTU-aktie i at EU stempler fire stoffer som hormonforstyrrende

På dansk forslag har EU i februar 2017 besluttet at anerkende, at fire phthalater er hormonforstyrrende for mennesker. DTU Fødevareinstituttet har bidraget med en væsentlig...

Sundhed og sygdomme Fødevaresikkerhed
31 JAN

Information om tusindvis af kemikalier bare et museklik væk

Med en ny database har den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, gjort det nemt at få adgang til videnskabelige data om tusindvis af kemiske stoffers skadelige...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
24 JAN

Bliv klogere på hvordan One Health gør verden sundere

Kursister fra hele verden vil bruge en del af deres sommer i Danmark på at lære, hvordan One Health konceptet bruges til at løse problemer, der har betydning for sundhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Husdyrsygdomme
2016
20 DEC

Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2016

Af de prøver af frugt, grøntsager og korn, som er analyseret for sprøjterester i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
23 NOV

Dansk frugt og grønt indeholder færrest sprøjterester

Ved at gå efter varer med danske flag i frugt og grøntafdelingen kan forbrugerne sikre sig en kost med færre sprøjterester. Danske afgrøder indeholder nemlig fortsat generelt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
28 OKT

Næsten alle sprøjterester i fødevarer i EU er under tilladte niveauer

Sprøjterester er ikke fundet i mere end halvdelen af næsten 83.000 fødevareprøver, som EU’s medlemslande har udtaget til pesticidkontrol i 2014. Kun i cirka 3% af prøverne...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
06 OKT

Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2016

Ingen af de påviste sprøjterester, der er fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 2. kvartal 2016, udgør...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
28 SEP

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2016

Ingen af de påviste sprøjterester, der er fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 1. kvartal 2016, udgør...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
30 AUG

Bedre beskyttelse af forbrugere mod skadelige stoffer

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet skal prioritere de hormonforstyrrende stoffer, der udgør den største risiko for menneskers sundhed, videreudvikle en metode til at...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
05 JUL

Begræns indtaget af abrikoskerner og undgå forgiftninger

Ved at spise en halv stor abrikoskerne, svarende til et kvart gram, risikerer voksne at overskride den sikre grænse for indtag af stoffer, som i kroppen bliver omdannet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
29 JUN

Stoffer i kød kan være kræftfremkaldende

Befolkningsundersøgelser peger på en mulig sammenhæng mellem indtag af kød og udvikling af kræft. Kød kan indeholde kræftfremkaldende stoffer, men er også en vigtig ernæringskilde...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
13 JUN

Temasite om forskning i kemikaliers skadelige virkning

DTU Fødevareinstituttets forskning i de mange tusind stoffer, mennesker kan blive udsat for, er med til at skabe et paradigmeskifte indenfor risikovurdering: I stedet...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
26 MAJ

Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2015

Ingen af de påviste sprøjterester, der blev fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 4. kvartal 2015, udgør...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
23 MAJ

Observatører velkomne til møde i EFSA’s panel for pesticider

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, inviterer interesserede observatører til at overvære det næste møde i det videnskabelige panel for pesticider. Invitationen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
19 APR

Bisphenol A i lave doser kan påvirke sædkvalitet, brystvæv og adfærd

Hvis rotter får bisphenol A i lave doser i løbet af den tidlige udvikling, kan det føre til nedsat sædkvalitet, højere vægt samt ændret brystudvikling og adfærd. Det viser...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
18 APR

Symposium om risikovurdering af kemikalie-cocktails

Hør om den nyeste forskning indenfor risikovurdering, når mennesker er udsat for adskillige stoffer i en kemikalie-cocktail, på et symposium i Holland den 18-19. maj...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
12 APR

Ny metode til at bestemme fødevarers indhold af uorganisk arsen

En ny europæisk metode til at analysere fødevarers indhold af uorganisk arsen er udviklet på DTU Fødevareinstituttet. Uorganisk arsen er ifølge Verdenssundhedsorganisationen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
11 APR

Fakta om uorganisk arsen i fødevarer

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, vurderer, at uorganisk arsen er kræftfremkaldende. I Danmark er ris og risprodukter en væsentlig kilde til uorganisk arsen for alle...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
01 FEB

Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2015

Ingen af de påviste sprøjterester, der blev fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 3. kvartal 2015, udgør...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
26 JAN

DTU er med til at sætte fokus på fødevarekontaktmaterialer i EU

En workshop i Europa Parlamentet sætter den 26. januar 2016 fokus på udviklingen af sikre og innovative fødevarekontaktmaterialer i fremtiden. DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2015
23 NOV

Virksomheder får nyt værktøj til at tjekke skadelig kemi

Ny database rummer mere end 600.000 stoffer og giver danske virksomheder en unik mulighed for hurtigt at få overblik over skadelige virkninger ved nye stoffer, de overvejer...

Biologiske systemer Fødevaresikkerhed Computerberegning
20 NOV

Fortsat færre sprøjterester i danske afgrøder

Hvis du vil minimere dit indtag af sprøjterester, kan du med fordel vælge danske afgrøder, som fortsat indeholder færre sprøjterester end udenlandske. Det viser årets...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
13 OKT

Nye tal for kemiske forureninger i danske fødevarer

Der er ingen overraskelser i en ny opgørelse over indholdet af forskellige kemiske forureninger i fødevarer set i forhold til de foregående år.  DTU Fødevareinstituttet...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
12 OKT

Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2015

Af alle prøver af frugt, grøntsager og korn, som er analyseret for sprøjterester i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
24 SEP

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2015

Ingen af de påviste sprøjterester, der blev fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 1. kvartal 2015, udgør...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
15 SEP

Hormonforstyrrende stoffer kan påvirke brystudviklingen

Hormonforstyrrende stoffer kan påvirke brystvævets udvikling i mennesker, peger rottestudier på. Stoffernes effekt på brystvævets tidlige udvikling kan imidlertid blive...

Sundhed og sygdomme Fødevaresikkerhed
28 AUG

Grænseværdi for fluorerede stoffer i fødevareemballage

Fødevaremyndighederne har indført en vejledende grænseværdi for fluorerede stoffer i fødevareemballage for at reducere brugen af stofferne, som kan være skadelige for...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
28 AUG

Fakta om fluorerede stoffer

Fluorerede stoffer er kunstigt fremstillede kemiske forbindelser, der skyer vand, fedt og smuds. De bliver brugt i et utal af produkter f.eks. til fødevareemballage af...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
02 JUL

Værktøjskasse på vej til at teste kemikalie-cocktails

En ny teststrategi for blandinger af nogle af de mange kemikalier, mennesker er udsat for i hverdagen, vil 26 partnere udvikle i et stort EU-projekt. Fra Danmark deltager...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
28 JUN

Computere forudsiger kemikaliers effekter på menneskers sundhed

Computer modeller kan gruppere kemikalier ud fra den sundhedsmæssige effekt, de har og kan bidrage til at beregne og forudsige cocktaileffekter på menneskers sundhed...

Fødevaresikkerhed Biologiske systemer Computerberegning Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
08 JUN

EFSA: Akrylamid i maden kan øge risikoen for kræft

Akrylamid i maden øger potentielt risikoen for at udvikle kræft for forbrugere i alle aldre, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) i en netop offentliggjort...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
02 JUN

Metode giver mere viden om skadelige stoffer i fødevareemballage

En ny metode til hurtigere at undersøge kemiske stoffer i fødevareemballage af pap og papir er udviklet i et ph.d.-projekt på DTU Fødevareinstituttet. Metoden kan bruges...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Computerberegning Sundhed og sygdomme
27 APR

Forbrugervenlig information om sprøjterester i fødevarer

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, vil hjælpe lægfolk til at få et nuanceret billede af indholdet af sprøjterester i fødevarer på det europæiske marked...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
23 APR

EFSA åbner varehus med fødevaresikkerhedsdata

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har etableret et datavarehus, som skal sikre offentligheden adgang til de fødevaresikkerhedsdata, EFSA ligger inde med...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
24 MAR

EFSA videoer gør fødevarevidenskab lettere at forstå

En række videoer fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, forklarer videnskaben bag de risikovurderinger, EFSA udarbejder. Videoerne dækker en bred vifte...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
18 MAR

Ny viden styrker risikovurdering af kemikalie-cocktails i mad

Danmarks største forskningsprojekt om cocktaileffekter af kemikalier i fødevarer har slået fast, at kemikalier i selv små doser kan have en markant negativ effekt, hvis...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
17 MAR

Ph.d.-forsvar om kemiske stoffer med uønskede sundhedseffekter

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Kristine Grønning Kongsbaks ph.d.-forsvar om systembiologiske computermetoder som supplement til toksikologisk forskning. Forsvaret...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Computerberegning
11 MAR

Ph.d.-forsvar om sundhedsskadelige effekter i pap og papir

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Linda Bengtströms ph.d.-forsvar, om potentielt sundhedsskadelige effekter i pap og papir. Forsvaret foregår den 13. marts 2015 kl...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
24 FEB

Kemikalier i fødevareemballage kan være hormonforstyrrende

Bisphenol A og fluorstoffer findes i nogle typer emballager til fødevarer, men mange kemikalier i disse materialer er ikke tilstrækkeligt undersøgt for potentielt skadelige...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
23 FEB

DTU Fødevareinstituttet fastholder vurdering af bisphenol A

Efter at have gransket den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA's nye sundhedsvurdering af bisphenol A, fastholder DTU Fødevareinstituttet sin vurdering af stoffet...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
15 FEB

Seminar om kemikalie-cocktails i mad

Hvad sker der egentlig, når vi mennesker bliver udsat for mange forskellige kemikalier i den mad, vi spiser? Kan matematiske modeller forudsige virkningen af sådanne cocktails...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
15 JAN

Ph.d.-forsvar om problematiske stoffer i fødevareemballage

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Anna Kjerstine Rosenmais ph.d.-forsvar om problematiske stoffer i fødevareemballage. Forsvaret foregår fredag den 30. januar 2015...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
2014
12 DEC

Dansk frugt og grønt indeholder stadig færrest sprøjterester

Dansk frugt og grønt indeholder fortsat færre sprøjterester end udenlandsk. Flere forskellige sprøjterester findes desuden oftere i samme prøve af udenlandsk frugt og grønt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
12 DEC

Tilladte niveauer af sprøjterester i næsten alle fødevarer i EU

Næsten alle prøverne i en undersøgelse af fødevarer solgt indenfor EU overholder grænseværdierne for sprøjterester, og over halvdelen af prøverne indeholder slet ingen...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
26 AUG

Forskere opfordrer til stop for unødig brug af fluorerede stoffer

En række fremtrædende internationale forskere blandt andet fra DTU Fødevareinstituttet opfordrer til kun at bruge fluorerede stoffer, hvor de er absolut nødvendige, indtil...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
28 JUN

Dansk frugt og grønt er mindst belastet med pesticidrester

Pesticidrester i frugt og grønt på det danske marked udgør ikke en sundhedsrisiko for folk, der spiser en gennemsnitlig og varieret kost. Det viser en undersøgelse, DTU...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
18 JUN

Første test af pesticidrester i hønsefoder

I sin rolle som EU referencelaboratorium har DTU Fødevareinstituttet for første gang organiseret en sammenlignende test, en såkaldt præstationsprøvning, for pesticidrester...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
07 APR

Fem bisphenol A lignende stoffer er undersøgt

Bisphenol A, der anvendes i plastemballager og papir, er under stærk mistanke for at have sundhedsskadelige effekter i mennesker. DTU Fødevareinstituttet har undersøgt...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
31 MAR

Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2013

Ingen af de påviste sprøjterester, der blev fundet i forbindelse med den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for 4. kvartal 2013, udgør...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
20 JAN

Færrest sprøjterester i dansk frugt og grønt

Dansk frugt og grønt indeholder færre rester af sprøjtemidler end udenlandske, og der er flere forskellige sprøjterester i en større andel af de udenlandske fødevarer end...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
15 JAN

Alternativ til phthalater på vej

De sundhedsskadelige phthalater, der blev brugt som blødgørere i for eksempel plastlegetøj og fødevareemballager, bliver måske skiftet ud med en plastikblødgører produceret...

Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
03 JAN

Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2013

Ingen af de påviste sprøjterester i frugt, grønt og korn udgør en sundhedsmæssig risiko, viser resultaterne af den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
2013
09 DEC

Hjælp til analyse af kemiske stoffers skadelige virkninger i mennesket

Den nye biotekvirksomhed Saxocon tilbyder virksomheder at få direkte adgang til DTU Fødevareinstituttets forskeres højt kvalificerede viden om organiske stoffers potentielt...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Bioteknologi og biokemi Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Computerberegning
27 OKT

Konference om hormonforstyrrende stoffer

DTU Fødevareinstituttet inviterer som medarrangør til international konference om udfordringer ved og risikovurdering af samtidige påvirkning af flere hormonforstyrrende...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
25 OKT

Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2013

Ingen af de påviste sprøjterester i frugt, grønt og korn udgør en sundhedsmæssig risiko, viser resultaterne af den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
23 OKT

Omfattende brug af potentielt sundhedsskadelige fluorerede stoffer

Flere og flere videnskabelige studier peger på, at perfluorerede stoffer er kræftfremkaldende eller på anden vis sundhedsskadelige. I de nordiske lande bruges nye per...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
01 OKT

Ingen fund af bisphenol A i sutteflasker

Det sundhedsskadelige stof bisphenol A er ikke er til stede i de sutteflasker og tudkopper, som sælges på det norske marked. Det viser en undersøgelse, som DTU Fødevareinstituttet...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
18 SEP

Invitation til informationsmøde om hormonforstyrrende stoffer 2013

Center for Hormonforstyrrende Stoffer inviterer til informationsmøde den 3. oktober 2013. DTU Fødevareinstituttet bidrager med oplæg om kombinationseffekter, bisfenol...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
16 JUL

Invitation til international workshop om fluorerede stoffer

DTU Fødevareinstituttet inviterer som medarrangør til international workshop om fluorholdige forbindelser i materialer, mennesker og miljø: PFAS/Nordfluor Workshoppen...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
10 JUL

Spot på kemiske forureninger i vores mad

Danskerne har generelt ingen grund til at være bekymret for uønskede kemiske stoffer i den mad, de sætter på spisebordet – især ikke hvis de spiser varieret. Overvågning...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
10 JUL

Fakta om uorganisk arsen i fødevarer

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, vurderer, at uorganisk arsen er kræftfremkaldende. I Danmark er ris og risprodukter en væsentlig kilde til uorganisk arsen for alle...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Uorganisk kemi
10 JUL

Fakta om akrylamid i fødevarer

Forskningsresultater peger i retning af, at akrylamid i kosten er kræftfremkaldende. Akrylamid er et stof, der dannes, når visse fødevarer bliver varmebehandlet. Der er...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
05 JUL

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2013

Ingen af de påviste sprøjterester i frugt, grønt og korn udgør en sundhedsmæssig risiko, viser resultaterne af den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
20 JUN

Flest pesticider i udenlandsk frugt

Udenlandsk frugt har generelt et højere indhold af pesticider end dansk frugt, og frugt har et højere indhold af pesticider end grønt. Danskernes indtag af pesticidrester...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
19 APR

Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2012

Ingen af de påviste sprøjterester i frugt, grønt og korn udgør en sundhedsmæssig risiko, viser resultaterne af den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
23 MAR

Fakta om akrylamid i fødevarer

Forskningsresultater peger i retning af, at akrylamid i kosten er kræftfremkaldende. Akrylamid er et stof, der dannes, når visse fødevarer bliver varmebehandlet. Der er...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
21 FEB

Præsentationer fra seminar om grænseværdier

DTU Fødevareinstituttet var den 31. januar 2013 vært for et seminar om grænseværdier i fødevarer. Seminaret havde fokus på forskellige typer grænseværdier, om det er farligt...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
30 JAN

Pesticidrester i kosten 3. kvartal 2012

Ingen af de påviste sprøjterester i frugt, grønt og korn udgør en sundhedsmæssig risiko, viser resultaterne af den danske pesticidkontrol fra Fødevarestyrelsen og DTU...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
18 JAN

Invitation til seminar om grænseværdier

DTU Fødevareinstituttet inviterer til seminar om grænseværdier den 31. januar 2012. Kom og hør om forskellige typer grænseværdier for fødevarer, om det er farligt, hvis...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
https://www.food.dtu.dk/nyheder/kemikaliepaavirkninger?approved=%7B58C3927C-5026-4E8D-80DE-6174C768FB06%7D&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B9B46D53E-9DD2-485C-A46B-C561E95777D3%7D&descending=True&fr=1&mr=100&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=17-11-2019
14 DECEMBER 2019