Fødevaresikkerhed

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
05 NOV

360 grader rundt om fødevarernes effekter

Ved at se på både de positive og negative sundhedsmæssige egenskaber i fødevarer er forbrugere og myndigheder bedre rustet til at forudse sundhedseffekter af enkelte...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Sundhed og sygdomme
16 OKT

Se programmet til seminar om antibiotikaforbrug og -resistens

Hvordan skaber brugen af svampebekæmpelsesmidler i landbruget problemer for menneskers sundhed? Og hvordan kan brugen af metagenomics styrke overvågning af resistens...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
15 OKT

Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2019

I alt 551 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at ingen af prøverne udgør en sundhedsmæssig...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
09 OKT

Antibiotikaresistens i dyr og kød ligger stabilt

Forekomsten af antibiotikaresistens i fødevareproducerende dyr og kød i Danmark ligger nogenlunde stabilt, viser den årlige DANMAP-overvågning.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
07 OKT

Stadig mange fødevarebårne infektioner og udbrud i Danmark

Blandt de 64 registrerede sygdomsudbrud i 2018 er to sjældne og alvorlige udbrud. Det fremgår af årsrapporten over forekomsten af fødevarebårne sygdomme i Danmark for...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
25 SEP

Fortsat positiv udvikling i forbruget af antibiotika til dyr

Forbruget af antibiotika til dyr har været nedadgående fem år i træk, viser den årlige DANMAP-overvågning. Særligt markant er en reduktion i forbruget til mink på knap...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
28 AUG

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2019

I alt 524 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 1. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet én prøve til at udgøre en sundhedsmæssig...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
19 AUG

Workshops om blockchain i fødevarebranchen

Danske fødevarevirksomheder kan på to gratis workshops få mere viden om, hvordan blockchain kan hjælpe til at dokumentere danske fødevarers vej fra jord til bord samt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
15 AUG

Sæt kryds i kalenderen til seminar om antibiotikaforbrug og -resistens

Kom og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 15. november 2019 holder årets seminar i anledning...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
07 AUG

Seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 7. oktober 2019, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser - sygdomme...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
https://www.food.dtu.dk/nyheder/foedevaresikkerhed?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B9B46D53E-9DD2-485C-A46B-C561E95777D3%7D&fr=1&lid=%7BBCF715B5-6B56-4BAB-9179-8BA8D14B50EB%7D&mr=10&qt=NewsQuery
17 NOVEMBER 2019