Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Image: Colourbox.dk
17 JUN

Fødevaresektorens appetit for blockchainløsninger vokser

Blockchainløsninger, der bl.a. kan dokumentere varers tilblivelse, sikkerhed og distribution, vil have stor værdi for den danske fødevaresektor, viser...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed It-systemer
Sutteflaske
10 JUN

Ny viden kan føre til bedre allergiforebyggende modermælkserstatninger

Varmebehandling af mælkeproteiner til brug i modermælkserstatning reducerer proteinernes evne til at fremkalde en allergisk reaktion, uden at det ændrer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme Ernæring og kostvaner
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
04 JUN

DTU er med til at efterforske sygdomsudbrud på Bornholm

Fødevarestyrelsen, DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut arbejder på højtryk for at finde kilden til et større, igangvæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Foto Bax Lindhardt
02 JUN

Covid-19-test 14 timer i døgnet 7 dage om ugen

Siden starten af april er der blevet arbejdet intenst med at sætte en testlinje op på DTU, som skal øge kapaciteten for covid-19-test i Region Hovedstaden...

Image: Colourbox.dk
02 JUN

DTU bidrager til ny masterliste over hormonforstyrrende stoffer i EU

Myndigheder i fem europæiske lande har sammen publiceret en slags masterliste over kemikalier, der har hormonforstyrrende effekter. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Plastindpakkede pølser
29 MAJ

Mere brugt mademballage skal kunne genanvendes

Fødevareemballage ender ofte med at blive brændt, fordi det er blandingsprodukter, som ikke kan adskilles og genanvendes. Sammen med en lang række akt...

Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Mælk
28 MAJ

Hullet mælkesyrebakterie nedbryder naturligt laktosen i mælk

Forskere på DTU har udviklet en metode til at producere hullede mælkesyrebakterier, der naturligt, billigt og bæredygtigt kan bruges til at lave laktosefri...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Royal Greenland skalrejer
20 MAJ

Fra diplomingeniøruddannelse til ph.d.-studie

DTU Fødevareinstituttet har indskrevet den første ph.d.-studerende, som kommer med en diplomingeniøruddannelse i rygsækken. Målet for erhvervs...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fisk og skaldyr
Photo: Mikkel Adsbøl
14 MAJ

En række fødevareoverførte sygdommes reelle sygdomsbyrde

DTU Fødevareinstituttet har beregnet, hvor mange danskere rent faktisk bliver syge af syv forskellige sygdomsfremkaldende mikroorganismer, som ofte overfø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Image supplied
12 MAJ

EFSA’s første vurderinger af cocktaileffekter fra pesticider i kosten

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, vurderer, at de europæiske forbrugere er beskyttet mod pesticidblandingers mulige skadelige effekter...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Coronavirus stamtræ
06 MAJ

DTU udvikler global platform til deling af coronavirusdata

Et forskerteam på DTU arbejder sammen med europæiske partnere for hurtigt at oprette en platform, hvor forskere fra hele verden kan dele og hente rådata...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme
Frosne ærter
04 MAJ

Korrekt håndtering af frosne grøntsager mindsker listeriasmitte

Hvis både producenter og forbrugere handler forsvarligt, er risikoen for at få en listeriainfektion af at spise frosne, blancherede grøntsager mindre...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Spildevand
29 APR

Toiletbesøg bidrager til overvågning af coronasmitte

Spildevandsanalyser kan afsløre, om antallet af smittede med COVID-19 i et område stiger eller falder, viser analyser fra DTU. De kan også vise, om en...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.dk
27 APR

Sommerskole og aftenkursus på DTU for spirende entreprenører

Få indsigt i, hvordan man udvikler en forretningsplan for et innovativt fødevareprodukt eller en ny teknologi, når DTU igen underviser i entreprenø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Tallerken og bestik
23 APR

Hvad betyder coronapandemien for danskernes kostvaner?

Nedlukningen har vendt op og ned på danskernes daglige rutiner. DTU har sat sig for at undersøge ændringer i, hvad vi spiser og hvor meget, vi bevæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.dk
15 APR

Næsten alle fødevarer i EU overholder pesticidreglerne

Hver anden af de mere end 91.000 fødevareprøver, som EU’s medlemslande har udtaget til pesticidkontrol i 2018, er helt fri for sporbare sprøjterester...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Foto: Anders Wolff
03 APR

Hurtigere og billigere corona-test på vej

Et nyt testkit udviklet med støtte fra regeringen giver håb om, at hospitalerne vil kunne udføre 10.000 corona-test om ugen.

Bioteknologi og biokemi
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
01 APR

Flere multiresistente bakterier i Europa

Det bliver stadig sværere at behandle fødevarebårne infektioner blandt europæere. Flere og flere salmonella- og campylobacterbakterier er nemlig...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
31 MAR

Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2019

I alt 382 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2019. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at for 10 af prø...

Foto Anders Wolff
27 MAR

DTU modtager bevillinger til corona-relateret forskning

DTU har modtaget bevillinger fra regeringen og flere fonde, blandt andet 13 mio. kr. til at forske i og udvikle et nyt diagnostisk værktøj, der kan teste patienter...

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet