Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2014
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
10 JAN

Tilbud om erhvervspraktik for folkeskoleelever

DTU Fødevareinstituttet tilbyder for første gang en uges erhvervspraktik for folkeskoleelever i uge 9. Praktikken henvender sig til elever, som er interesseret...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Bioteknologi og biokemi
2013
Photo: Colourbox.com
23 SEP

Tang med omtanke

Befolkningen bør kende både mulige positive og negative effekter af fødevarer, før de spiser dem.  Det mener institutdirektør Jø...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
11 JUL

Vilde planter er ikke altid uskadelige

Det er blevet mere populært at samle vilde planter og bær i naturen. DTU Fødevareinstituttet har gennemgået den videnskabelige litteratur om naturlige...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Sundhedsfremmende stoffer
03 JUL

Undersøgelse af jod – og saltindholdet i brød

DTU Fødevareinstituttet har i samarbejde med Fødevarestyrelsen undersøgt indholdet af jod- og salt i brød på det danske marked i 2009...

Ernæring og kostvaner Sundhedsfremmende stoffer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
04 JUN

Danskerne spiser for meget salt!

Det er en kendsgerning, at danskerne spiser for meget salt. Alligevel har der de seneste dage været udtalelser i pressen, der sår tvivl om, hvorvidt det er...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
07 MAJ

Ikke alle grønne planter er ufarlige at spise

Foråret er over os, og alle de grønne planter i naturen begynder at spire. Trenden er, at danskerne skal ud i naturen og plukke planter og bær, fordi de er sunde. Men det...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
25 APR

Invitation til seminar: Det naturlige er ikke nødvendigvis sundt

Inden for de seneste år er det blandt mange danskere blevet populært at indsamle og spise planter og bær. Men at noget stammer fra naturen er ikke en garanti for, at det...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
22 APR

Invitation til Forskningens døgn om dig og din mad

Torsdag den 2. maj 2013 inviterer DTU på besøg på DTU Lyngby Campus. Kom og hør nogle af DTU Fødevareinstituttets fødevarefortæ...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
08 MAR

Stort forbrug af energidrikke blandt europæiske unge

Unge storforbrugere af energidrikke drikker omkring 50% mere end voksne storforbrugere. Det viser en undersøgelse af indtaget af energidrikke i 16 EU-lande fra Den Europæiske...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2012
17 DEC

Derfor er langtidsstegning godt

Lav temperatur, lang tid i ovnen og den helt rigtige kernetemperatur er nøglen til velsmagende og saftigt kød. Samtidig undgår du sygdomsbakterier og kræftfremkaldende...

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed
Foto: Thorkild Amdi Christensen
03 MAR

Velsmag og fødevaresikkerhed går hånd i hånd

Et nyt it-værktøj sikrer, at stor køkkener og kantiner kan fremstille mere velsmagende mad ved skånsom tilberedning – uden at der bliver...

Ernæring og kostvaner Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi
Foto: Mikkel Adsbøl
03 MAR

Danmark går forrest i kampen mod resistens

Vækstfremmere og antibiotikaresistens er varme emner på den internationale fødevaredagsorden. Danmark var det første land, hvor vækstfremmere...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
08 FEB

Præsentationer fra seminar om helhedssyn på fødevarer

DTU Fødevareinstituttet var den 24. november 2011 vært for et åbent seminar om helhedssyn på fødevarer.

Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
2011
11 DEC

Tarmbakteriers betydning for livsstilssygdomme

I fremtiden bliver det muligt ud fra kosten og viden om det enkelte menneskes genetik at påvirke bakteriesammensætningen i menneskets tarm og derved mere målrettet forebygge...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
30 NOV

Invitation: Professor Charlotte Jacobsens tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Charlotte Jacobsens tiltrædelsesforelæsning den 16. december 2011. Charlotte Jacobsen vil fortælle om baggrund, status og...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
08 NOV

Invitation til seminar: Helhedssyn på fødevarer

DTU Fødevareinstituttet inviterer til åbent seminar om helhedssyn på fødevarer den 24. november. Mange fødevarer består af værdifulde næringsstoffer og mulige sundhedsskadelige...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner Fødevarekvalitet
13 MAJ

Få har behov for D-vitamin i kombination med kalcium

Forskere fra New Zealand og Skotland har netop offentliggjort en ny undersøgelse om risikoen for hjertekarsygdomme ved at tage et kombineret tilskud med kalcium og D-vitamin...

Fødevarekvalitet Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
09 MAJ

Pris for forskningsbaseret rådgivning

Chefkonsulent Arne Büchert fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget DTU’s pris for forskningsbaseret rådgivning til myndighederne inden for fødevaresikkerhed og ernæring...

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
11 MAR

EU fastholder reglerne for brugen af kunstige sødestoffer

EFSA, Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet har vurderet to nye videnskabelige undersøgelser af kunstige sødemidler. De to undersø...

Fødevaresikkerhed Ernæring og kostvaner

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/Nyheder?at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B6306F3DE-B7A3-4D31-BAE5-FB8B9DB8C6C7%7D%7C%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B9B46D53E-9DD2-485C-A46B-C561E95777D3%7D&fr=21&lid=09f526da-2c45-4853-b3a2-44d47d96d87c&mr=10&qt=NewsQuery
7 APRIL 2020