Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2019
Photo: Colourbox.com
15 MAJ

Stor sundhedsgevinst ved at skifte bøffen ud med fisk

Gennemsnitsdanskeren vil opnå en sundhedsmæssig gevinst ved at erstatte en del af det røde og forarbejdede kød i kosten med fisk, viser beregninger...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Grøn grød
13 MAJ

Høring: Vurdering af den rette alder at indføre skemad

Modermælk eller modermælkserstatning kan dække langt de fleste spædbørns næringsbehov i de første seks måneder, konkluderer...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image supplied
10 MAJ

EU and My Food

En ny informationskampagne fra EFSA sætter fokus på EU’s rolle inden for fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og plantesundhed: #EUandMyFood.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.dk
03 APR

Mange børn og unge spiser fisk, men ikke nok

Otte ud af ti danske børn og unge spiser fisk mindst én gang om ugen, men færre end hver tiende spiser så meget, som kostrådene anbefaler...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Jordklode på en gaffel. Foto: Colourbox.dk
26 MAR

Bevidste valg kan gøre kosten mere bæredygtig og sundere

Mange danskere kan reducere kostens klimaaftryk betydeligt ved at følge de officielle kostråd, købe klimabevidst ind og mindske madspild, viser tal...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
05 FEB

Korn og kerner er godt for helbredet

Stort, årelangt forskningssamarbejde har dokumenteret, at fuldkorn i kosten er med til at holde type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme fra døren.

Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
24 JAN

Nye data for næringsstofindholdet i mel, gryn, kerner og frø

Fødevaredatabankens data for en række næringsstoffer i forskellige typer mel, gryn, kerner og frø på det danske marked bliver opdateret...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2018
Photo: Colourbox.com
12 DEC

Gennemsnitsdanskere spiser 52 kilo kød om året

Tal fra DTU Fødevareinstituttet viser, at gennemsnitsdanskere spiser 52 kg kød om året. Rødt kød udgør to-tredjedele af indtaget...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.dk
11 DEC

Beregn kostreferenceværdier med nyt online værktøj

Et nyt interaktivt værktøj fra EFSA giver adgang til information om, hvor store mængder af forskellige næringsstoffer folk har brug for i kosten...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
26 NOV

Gode takter i menuen på skoler og arbejdspladser

Maden på danske arbejdspladser, ungdomsuddannelser, skoler og fritidsordninger lever op til halvdelen af Fødevarestyrelsens principper for sundere mad, viser...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image: DTU
22 NOV

Elever kan snart programmere og dyrke grønt i skolen

Danske skoleelever får mulighed for at lege med maden i et nyt projekt, hvor de med en computer kan dyrke grønt i biologitimerne.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Image: Colourbox.dk
14 NOV

Ingen grund til at anbefale glutenfattig kost til alle

Stort studie af effekten af at spise en glutenfattig kost får ikke forskerne bag til at anbefale folk at undgå gluten, med mindre de har cøliaki eller...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
30 OKT

Pris for ekstraordinær indsats i studie af tarmbakterier

Postdoc Martin Laursen fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget en Young Researcher Award fra DTU for sit arbejde med at studere tarmens mangfoldige bakteriesammens...

Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer Ernæring og kostvaner
Image: Colourbox.dk
25 OKT

Hver sjette 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter

Cirka 16 procent af danske 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter, og hver tredje bruger har oplevet bivirkninger efter indtag, viser en undersø...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image: Colourbox.com
15 OKT

Saltindholdet i en række fødevarer kortlagt

For at følge udviklingen mod at gøre danskernes kost mindre salt, har DTU Fødevareinstituttet kortlagt saltindholdet i frosne pizzaer, færdigpakkede...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image: Colourbox.dk
12 SEP

Hjælp til sund mad i daginstitutioner

En ny guide fra Fødevarestyrelsen skal hjælpe danske daginstitutioner med at tilberede sundere mad til børnene. DTU har udarbejdet guidens ernæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Eksempel på menuplan i en børnehave
12 JUN

Sunde tendenser i børnehaver uanset brugen af økologi

Andelen af økologiske råvarer har ikke signifikant betydning for sammensætningen af børnehavebørns generelt sunde frokost, viser en unders...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image supplied
15 MAJ

Vurdering af det højeste D-vitaminindtag spædbørn kan tåle

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har sendt en videnskabelig vurdering af den øvre tolerable grænse for spædbørns...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
23 APR

55-75-årige mænd lever mindre sundt end kvinder

Blandt 55-75-årige danskere lever mænd mindre sundt end jævnaldrende kvinder på stort set alle områder, viser en analyse fra DTU Fø...

Ernæring og kostvaner
Image: Colourbox.dk
12 APR

Overvægtige 55-75-årige danskere bør bevæge sig mere og spise sundere

For lidt bevægelse og for mange kalorier er nogle af de centrale faktorer af betydning for høj forekomst af højrisiko overvægt blandt de 55-75...

Ernæring og kostvaner

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/Nyheder?approved=09f526da-2c45-4853-b3a2-44d47d96d87c&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B701BF22C-CFF9-4451-B056-F542398575B2%7D.%7B6306F3DE-B7A3-4D31-BAE5-FB8B9DB8C6C7%7D&descending=True&fr=21&mr=10&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=26-01-2020
11 AUGUST 2020