Pressemeddelelser

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Forskellige råderumsfødevarer. Foto: Jesper Scheel
26 MAR

Nye beregninger af råderummet til ’tomme kalorier’

DTU Fødevareinstituttet har regnet på, hvilke mad- og drikkevarer der indgår i råderummet til ’tomme kalorier’, og hvor mange af dem...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2020
Pandestegt kylling. Foto: Colourbox.dk
30 NOV

Kortlægning af danskernes kost- og aktivitetsvaner er i gang

DTU Fødevareinstituttet har skudt den næste nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet i gang. Forskere og myndigheder vil bruge...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Planter der vokser i et robotiseret GrowBot mini-drivhus. Foto: Daniel Vorting
25 NOV

Flere skoleelever skal dyrke grønt via computeren

Skoleelever overalt i Danmark vil få mulighed for at dyrke afgrøder som basilikum og salat i en såkaldt GrowBot ved hjælp af en computer i et nyt...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevareteknologi
Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk
25 FEB

Tre spor mod en mere bæredygtig sund kost

Forbrugere kan gennem deres indkøbsvalg bidrage til at gøre kosten mere bæredygtig. De kan ændre kostens sammensætning i en grønnere...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner. Colourbox.dk
25 FEB

En sund og bæredygtig kost er mere plantebaseret

Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder og frø skal fylde mere i de officielle kostråd, hvis de skal sikre, at kosten...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2019
Tarmbakterier og sundhed
24 OKT

Ny viden på vej om tarmbakteriers rolle i kost og sundhed

Et forskningsprojekt ledet af DTU skal med en bevilling på knap 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden skaffe viden om tarmbakteriernes rolle, når mennesker...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Image: Erduforsoed.dk
16 SEP

Efterlysning: Gode idéer til at skrue ned for de søde sager

Danskerne er verdensmestre i at spise slik – og det går bl.a. ud over børns sundhed. I et nyt projekt skal DTU Fødevareinstituttet derfor hjæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
15 MAJ

Stor sundhedsgevinst ved at skifte bøffen ud med fisk

Gennemsnitsdanskeren vil opnå en sundhedsmæssig gevinst ved at erstatte en del af det røde og forarbejdede kød i kosten med fisk, viser beregninger...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.dk
03 APR

Mange børn og unge spiser fisk, men ikke nok

Otte ud af ti danske børn og unge spiser fisk mindst én gang om ugen, men færre end hver tiende spiser så meget, som kostrådene anbefaler...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Jordklode på en gaffel. Foto: Colourbox.dk
26 MAR

Bevidste valg kan gøre kosten mere bæredygtig og sundere

Mange danskere kan reducere kostens klimaaftryk betydeligt ved at følge de officielle kostråd, købe klimabevidst ind og mindske madspild, viser tal...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner