Pressemeddelelser

VÆLG INTERVAL
RSS
2014
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
02 OKT

Stigning i forbruget af antibiotika til mennesker

Efter et lille fald i forbruget i 2012, blev der igen i 2013 brugt mere antibiotika til behandling af mennesker i Danmark, viser årets DANMAP rapport fra Statens...

Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
27 AUG

Forskere opfordrer til stop for unødig brug af fluorerede stoffer

En række fremtrædende internationale forskere blandt andet fra DTU Fødevareinstituttet opfordrer til kun at bruge fluorerede stoffer, hvor de er absolut...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.com
13 JUN

Flere ESBL-bakterier på gårde med højt antibiotikaforbrug

Der er sammenhæng mellem tidligere forbrug af antibiotika af typen cefalosporiner og mængden af ESBL-bakterier hos svin. Samtidig er der øget forekomst...

Bakterier og mikroorganismer Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
25 APR

Samarbejde om fødevaresikkerhed med Kina

DTU og Kinas nationale center for risikovurdering af fødevarer har indgået en samarbejdsaftale, som vil styrke Danmark og Kinas videnskabelige samarbejde om...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
08 APR

Fem bisphenol A lignende stoffer er undersøgt

Bisphenol A, der anvendes i plastemballager og papir, er under stærk mistanke for at have sundhedsskadelige effekter i mennesker. DTU Fødevareinstituttet har...

Fødevarekvalitet Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
2013
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
09 DEC

Hjælp til analyse af kemiske stoffers skadelige virkninger i mennesket

Den nye biotekvirksomhed Saxocon tilbyder virksomheder at få direkte adgang til DTU Fødevareinstituttets forskeres højt kvalificerede viden om organiske...

Fødevarekvalitet Fødevaresikkerhed Fødevareteknologi Bioteknologi og biokemi Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug Computerberegning
Photo: Colourbox.com
06 DEC

Hurtigere diagnostik og behandling er mulig

Danske forskere fra DTU Fødevareinstituttet, DTU Systembiologi og Hvidovre Hospital har vist, hvordan man på under et døgn kan identificere og beskrive...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
23 OKT

Omfattende brug af potentielt sundhedsskadelige fluorerede stoffer

Flere og flere videnskabelige studier peger på, at perfluorerede stoffer er kræftfremkaldende eller på anden vis sundhedsskadelige. I de nordiske lande...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
18 SEP

Stadig flere danskere smittes med MRSA-bakterier

Stigningen i antallet af danskere smittet med MRSA-bakterier fortsatte i 2012, og det totale antal smittede er næsten fordoblet siden 2009. Langt de fleste bliver...

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
11 SEP

Mindre antibiotika til mennesker – mere til dyr

Der blev brugt lidt mindre antibiotika til mennesker i 2012 end året før. Det er især de praktiserende læger, der udskriver mindre antibiotika...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
20 JUN

Flest pesticider i udenlandsk frugt

Udenlandsk frugt har generelt et højere indhold af pesticider end dansk frugt, og frugt har et højere indhold af pesticider end grønt. Danskernes indtag...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Salmonella typhimurium
13 JUN

Danskerne får salmonellainfektioner i udlandet

I 2012 steg antallet af salmonellatilfælde svagt efter den rekordlave forekomst i 2011. Knapt halvdelen af de danskere, der bliver syge med salmonella, bliver smittet...

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
2012
28 MAR

Computermodeller forudsiger kemikaliers effekter på mennesker

I fremtiden skal matematiske computermodeller hjælpe forskerne til at vurdere risikoen ved kombinationseffekter af kemiske stoffer i fødevarer. Modellerne vil bidrage til...

Sundhed og sygdomme
2011
16 NOV

Polyflourerede stoffer i emballage kan smitte af på fødevarer

Polyfluorerede stoffer bruges i fødevareemballage og kan med stor sandsynlighed smitte af på de indpakkede fødevarer, viser et ph.d.-studie fra KU-Life og DTU Fødevareinstituttet...

Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
24 AUG

Koleraudbrud på Haiti i 2010 stammer fra Nepal

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har i samarbejde med amerikanske og nepalesiske forskere vist, at koleraudbruddet efter jordskælvet i Haiti i 2010 stammer fra Nepal...

Bioteknologi og biokemi Sundhed og sygdomme
2010
08 NOV

Hovedpinepiller øger risiko for misdannelser

Gravide kvinder, der spiser hovedpinepiller, har en øget risiko for at få drenge med testikelmisdannelser. Det viser en ny undersøgelse fra Rigshospitalet og DTU Fødevareinstituttet...

Sundhed og sygdomme
2005
30 DEC

380.000 syge af fødevarebårne infektioner i EU - ny rapport om fødevarebårne infektioner

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) har netop offentliggjort den årlige rapport om forekomsten af zoonoser i EU. Rapporten er blevet til i tæt samarbejde...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
https://www.food.dtu.dk/Nyheder/Pressemeddelelser?approved=%7B835C973E-8285-444D-B9BE-3D1984B8CBE1%7D&at=%7B559A7F23-40D3-470C-8825-436C20C291CF%7D.%7B6C15ECF8-88D8-4817-8AE1-5FDE8B1B8EEA%7D.%7B6A620FC9-3A86-4342-B6CC-0934B474F18D%7D&descending=True&fr=21&lid=%7B835C973E-8285-444D-B9BE-3D1984B8CBE1%7D&mr=10&qt=TaggedItemSearch&sorton=DisplayDate&td=26-08-2019
9 APRIL 2020