Referencelaboratorier
DTU Fødevareinstituttet indgår i det nationale beredskab vedrørende fødevaresikkerhed og er nationalt og internationalt referencelaboratorium på en række centrale områder.
Ernæring
DTU Fødevareinstituttet varetager opgaver svarende til et nationalt referencelaboratorium. Opgaverne består blandt andet af:
- Udvikling, validering og vedligeholdelse af metoder
- Metoderådgivning indenfor vitaminer og næringsstoffer
- Løbende opsamling af moniteringsdata indenfor ernæring.
Kemisk fødevaresikkerhed
DTU Fødevareinstituttet er nationalt referencelaboratorium for kemisk fødevaresikkerhed, hvilket indebærer deltagelse i aktiviteter, udvikling, validering og vedligeholdelse af metoder, opretholdelse af akkreditering, løbende opsamling af moniteringsdata samt relevant metoderådgivning inden for fødevarekontaktmaterialer, metaller og mineraler, organiske miljøforureninger og pesticider.
DTU Fødevareinstituttet er desuden EU referencelaboratorium for pesticider i korn og foderstoffer (EURL-CF), procesforureninger i fødevarer (EURL-PC) og for metaller og nitrogenholdige stoffer i foder og fødevarer (EURL-MN).
Find mere information på referencelaboratoriernes websites:
Mikrobiologisk fødevaresikkerhed
Instituttet varetager den nationale referencelaboratoriefunktion indenfor mikrobiologisk fødevaresikkerhed, hvilket for eksempel indebærer koordinering af mikrobiologiske prøver.
Internationalt fungerer DTU Fødevareinstituttet som EU referencelaboratorium for antibiotikaresistens (EURL-AR) og WHO samarbejdscenter for antibiotikaresistens i fødevarebårne patogener.
DTU Fødevareinstituttets rolle som referencelaboratorium er nærmere beskrevet på EURL-AR’s website.
Læs også om instituttets rolle som WHO samarbejdscenter og FAO referencecenter.
DTU Fødevareinstituttet er desuden en del af et konsortium (med SSI og EUCAST), som varetager rollen som EU referencelaboratorium for folkesundhed i forhold til antibiotikaresistens (EURL-PH-AMR).
Kontakt
Dorte Lau Baggesen Chefkonsulent, Leder af myndighedsbetjeningen Telefon: 35886207 Mobil: 25477848 dlba@food.dtu.dk