Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Foto: Sukkertang. DTU Fødevareinstituttet.
06 MAJ

Tang i fiskefoderet kan øge jodindhold i opdrætsfisk

DTU-forskere har i et stort EU-projekt været med til at skabe viden, der kan styrke den europæiske produktion og forarbejdning af fisk og skaldyr. De har bl...

Fødevarer, fisk og landbrug Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Hav- og dambrug
Kombucha. Foto: Colourbox.dk
04 MAJ

Lær at lave fermenterede fødevarer på sommerkursus

Et nyt 3-ugers sommerkursus skal gøre studerende i stand til at fremstille innovative, fermenterede fødevarer med høj fødevaresikkerhed. Kurset...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.dk
29 APR

Langt de fleste fødevarer i EU overholder pesticidreglerne

Ingen sporbare pesticidrester er fundet i over halvdelen af de mere end 96.000 fødevarer, som er testet i pesticidkontrollen indenfor EU i 2019. Det viser EFSA&rsquo...

Fødevarer, fisk og landbrug
Hullet ost. Colourbox.dk / Ron Sumners
27 APR

Mælkesyrebakterie kan forlænge fødevarers holdbarhed

DTU-forskere har genereret en mælkesyrebakterie, der kan danne et konserveringsmiddel til brug i fødevareproduktionen, når bakterien bliver dyrket i...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk
22 APR

Ny master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion

DTU og KU lancerer i starten af 2022 en fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Uddannelsen giver indsigt i det komplekse...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image supplied
21 APR

EFSA byder velkommen til 11 åbne panelmøder i 2021

Igen i år slår EFSA dørene op til 11 panelmøder for interesserede observatører, som enten kan overvære møderne i Parma eller...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image: DTU Fødevareinstituttet
20 APR

Opdateret deklarationsberegner hjælper til varemærkning

Nye regler betyder, at flere fødevarer kan mærkes med det fællesnordiske Nøglehulsmærke. DTU Fødevareinstituttet har derfor udgivet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
The UN World Food Programme (WFP) Innovation Hub for Eastern Africa has partnered with DTU among others to launch the Next Generation East African Innovators Program
19 APR

Spirende samarbejde med World Food Programme

DTU samarbejder med FN’s World Food Programme om at udvikle bæredygtige fødevaresystemer.

Fødevarer, fisk og landbrug
Rejerestprodukter. Foto: Launis
12 APR

Restprodukter fra rejeindustrien skal give større værdi

Forskere og industrifolk vil sammen finde en rentabel og miljøvenlig måde at trække værdifulde stoffer som smagsstoffer, calcium og collagen ud...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Hakkede grøntsager. Foto: Colourbox.dk / P. Qvist
08 APR

Seminar: Giver lejrskole med fokus på mad bedre madvaner?

På et online seminar den 22. april kan du blive klogere på, om elev-inddragende madundervisning kan være med til at udvikle bl.a. madkompetence og madlavningsgl...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/nyheder?fr=1
10 MAJ 2021