Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Professor Tine Rask Licht med det Ridderkors, hun modtog i efteråret 2020. Foto: Jesper Scheel
02 DEC

Ridderkors for professors tarmbakterieforskning

Professor Tine Rask Licht er blevet belønnet med Ridderkorset af H.M. Dronningen for sin årelange forskning i samspillet mellem kost, tarmbakterier og sundhed...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Kim Birnie-Gauvin med en 83 cm stor havørred – klar til at blive genudsat i Villestrup Å efter at være blevet mærket. Foto Jessica Desforges.
30 NOV

Årets ph.d. har vist værdien af at fjerne spærringer i vandløb

Ved den årlige ph.d.-reception modtog Kim Birnie-Gauvin fra DTU Aqua prisen for årets ph.d.-afhandling. Samtidig blev seks andre ph.d.-kandidater og å...

Pandestegt kylling. Foto: Colourbox.dk
30 NOV

Kortlægning af danskernes kost- og aktivitetsvaner er i gang

DTU Fødevareinstituttet har skudt den næste nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet i gang. Forskere og myndigheder vil bruge...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Planter der vokser i et robotiseret GrowBot mini-drivhus. Foto: Daniel Vorting
25 NOV

Flere skoleelever skal dyrke grønt via computeren

Skoleelever overalt i Danmark vil få mulighed for at dyrke afgrøder som basilikum og salat i en såkaldt GrowBot ved hjælp af en computer i et nyt...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Fødevareteknologi
Sojabønner. Foto: Colourbox.dk
19 NOV

Højt sojaindtag en mulig sundhedsmæssig risiko for børn

En sundhedsmæssig risiko kan ikke udelukkes, hvis kød- og mælkeprodukter i 4-10-årige børns kost udskiftes med sojabaserede alternativer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Grønt proteinpulver fra lucerne. Foto: DTU Fødevareinstituttet
10 NOV

Grønt protein kan nu produceres uden bismag af kostald

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fundet teknikken og indkøbt udstyr til i pilotskala at kunne producere bæredygtigt grønt protein uden...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Coronavirus. Image: Colourbox.dk
05 NOV

Ny metode til at beregne sygdomsbyrden for COVID-19

Et europæisk forskningsnetværk, som DTU Fødevareinstituttet indgår i, har udarbejdet en metode til at beregne sygdomsbyrden for COVID-19.

Sundhed og sygdomme Bakterier og mikroorganismer
Foto: iStock
04 NOV

Ny podcastserie fra DTU åbner døren til forskernes verden

Nogle af landets bedste forskere fortæller om deres faglige fascination og arbejde i podcastserien ’TECHfolk’, der netop har udgivet de første...

Photo: Mikkel Adsbøl
02 NOV

Webinar om antibiotikaforbrug og -resistens

Vær med og hør om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2020 holder...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer
Gryde i kog. Foto: Colourbox.dk
26 OKT

Værktøj sikrer korrekt varmebehandling og nedkøling af mad

Danske fødevarevirksomheder kan benytte et nyt gratis værktøj fra Fødevarestyrelsen til at beregne den rette kombination af tid og temperatur...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
Plantebaserede pølser uden skind. Image: DTU Fødevareinstituttet
22 OKT

Forskning skal give skindfri veganske pølser et knæk

Forskere ved DTU har været med til at udvikle opskriften på plantebaserede pølser uden skind. Arbejdet fortsætter nu i laboratoriet, hvor de fors...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Image: DANMAP.org
08 OKT

Øget overvågning af multiresistente CPO-bakterier i Danmark

I 2019 blev der indført en ny overvågning af antibiotikaresistente carbapenemase-producerende organismer (bakterier af typen CPO) i mennesker. Mens antallet...

Fødevarer, fisk og landbrug Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer
Photo: Colourbox.com
07 OKT

Pesticidrester i kosten 2. kvartal 2020

Blandt de undersøgte fødevareprøver i den danske pesticidkontrol for 2. kvartal 2020 er der ikke fundet indhold af pesticidrester, som DTU Fø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image: DANMAP.org
06 OKT

Over ti år har danske svin fået mindre antibiotika, kalve mere

Danske svineproducenter har i 2019 nået MRSA-handlingsplanens mål for et mindsket forbrug af antibiotika. Derimod er forbruget til kalve steget betragteligt...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Mælk
22 SEP

”Nye” mælkesyrebakterier gør afrikansk kamelmælk sikker

Et DTU-ledet forskningsprojekt har fundet formlen for en frysetørret starterkultur, som afrikanske kamelmælksbønder kan bruge til at lave sikre, syrnede...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Foto: Joachim Rode
18 SEP

Spildevand giver vigtig viden om resistens

Analyser af spildevand kan afsløre udbredelsen af resistente bakterier og kan bruges til global overvågning af problemet

Bioteknologi og biokemi Medicin og medicoteknik
18 SEP

International frontløber i kampen mod resistens

DTU Fødevareinstituttets faglige ekspertise inden for antibiotikaresistens er internationalt anerkendt. Senest er instituttet udnævnt som nyt referencecenter...

Fødevaresikkerhed
Image supplied
18 SEP

Ny grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer

Mange europæere overskrider den grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer med kendte sundhedsskadelige virkninger, som den Europæiske...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Sorte peberkorn. Colourbox.dk
17 SEP

Analysemetoder fra DTU kan afsløre fødevaresnyd

Fødevaresvindel er et udbredt globalt problem og derfor er der behov for gode metoder til at bestemme, at fødevarer er, som der står på varedeklarationen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image supplied
10 SEP

Søges: EU borgeres hjælp i kampen mod afrikansk svinepest

Den Europæiske Sikkerhedsautoritet, EFSA, blæser til kamp mod afrikansk svinepest ved at udruste EU’s befolkninger med viden om tegn på sygdommen...

Fødevarer, fisk og landbrug Husdyrsygdomme

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet