Startdato
Slutdato
Melorme er sikre at bruge som ingrediens i fødevarer, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. Det er første gang EFSA har...
Vær med, når professor Charlotte Jacobsen den 4. marts fortæller om og modtager en pris for sin forskning i måder at forhindre, at fedtstoffer i...
Se nyt temasite om de mange måder DTU Fødevareinstituttet arbejder på at skabe bæredygtige teknologiske løsninger indenfor fødevareomr...
Data peger på, at indtag af sødmælk er forbundet med en højere risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme, mens indtag af ost er forbundet med...
Forskere ved DTU har for første gang udregnet sygdomsbyrden ved peanutallergi. Data om sygdomsbyrde kan bl.a. bruges til at prioritere sundhedsvæsenets indsatser...
Bliv klogere på innovation og entreprenørskab i den europæiske fødevaresektor ved at tage et gratis e-læringskursus, som DTU og fem andre...
I alt 488 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 3. kvartal 2020. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at pesticidresterne...
Et værktøj fra EFSA skal hjælpe producenter med at datomærke deres fødevareprodukter korrekt og på den måde hjælpe med...
En ny alternativ tilgang, der – uden brug af dyreforsøg – kan identificere kemikalier, som påvirker reproduktiv sundhed i mænd, er udviklet...
Af de 2.055 fødevareprøver, som er undersøgt i den danske pesticidkontrol 2019, er ti overskridelser af de gældende grænseværdier...
Danmark har fået nye officielle kostråd, som danskerne kan bruge til at spise sundt og klimavenligt. DTU Fødevareinstituttet har udarbejdet kostrå...
Analyser af spildevand kan afsløre udbredelsen af resistente bakterier, og de kan derfor bruges til global overvågning af problemet.
Professor Tine Rask Licht er blevet belønnet med Ridderkorset af H.M. Dronningen for sin årelange forskning i samspillet mellem kost, tarmbakterier og sundhed...
Ved den årlige ph.d.-reception modtog Kim Birnie-Gauvin fra DTU Aqua prisen for årets ph.d.-afhandling. Samtidig blev seks andre ph.d.-kandidater og å...
DTU Fødevareinstituttet har skudt den næste nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet i gang. Forskere og myndigheder vil bruge...
Skoleelever overalt i Danmark vil få mulighed for at dyrke afgrøder som basilikum og salat i en såkaldt GrowBot ved hjælp af en computer i et nyt...
En sundhedsmæssig risiko kan ikke udelukkes, hvis kød- og mælkeprodukter i 4-10-årige børns kost udskiftes med sojabaserede alternativer...
Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fundet teknikken og indkøbt udstyr til i pilotskala at kunne producere bæredygtigt grønt protein uden...
Et europæisk forskningsnetværk, som DTU Fødevareinstituttet indgår i, har udarbejdet en metode til at beregne sygdomsbyrden for COVID-19.
Nogle af landets bedste forskere fortæller om deres faglige fascination og arbejde i podcastserien ’TECHfolk’, der netop har udgivet de første...