Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2020
Image supplied
18 SEP

Ny grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer

Mange europæere overskrider den grænse for det tolerable indtag af fire fluorerede stoffer med kendte sundhedsskadelige virkninger, som den Europæiske...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Sorte peberkorn. Colourbox.dk
17 SEP

Analysemetoder fra DTU kan afsløre fødevaresnyd

Fødevaresvindel er et udbredt globalt problem og derfor er der behov for gode metoder til at bestemme, at fødevarer er, som der står på varedeklarationen...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image supplied
10 SEP

Søges: EU borgeres hjælp i kampen mod afrikansk svinepest

Den Europæiske Sikkerhedsautoritet, EFSA, blæser til kamp mod afrikansk svinepest ved at udruste EU’s befolkninger med viden om tegn på sygdommen...

Fødevarer, fisk og landbrug Husdyrsygdomme
Foto: Bax Lindhardt
09 SEP

DTU nummer to i verden på rangliste for forskning

På den nye rangliste World University Research Rankings 2020, der fokuserer på tre kerneområder af universiteternes forskning, kommer DTU ind som nummer...

Photo: Colourbox.com
08 SEP

Flere kemikalier kan vurderes for hormonforstyrrende effekter

En europæisk vejledning, som er udviklet til at identificere hormonforstyrrende pesticider, kan ifølge forskere fra DTU Fødevareinstituttet og Rigshospitalet...

Sundhed og sygdomme
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
02 SEP

Væsentlig flere danskere smittet med campylobacter i 2019

Antallet af registrerede campylobacterinfektioner er steget næsten en femtedel i 2019 og undersøgelser viser, at mange af årets campylobacterudbrud skyldes...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer
Photo: Mikkel Adsbøl
18 AUG

Programmet er klar til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Programmet er på plads til seminaret om fødevareoverførte sygdomme den 2. september 2020, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
12 AUG

Pesticidrester i kosten 1. kvartal 2020

I alt 332 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 1. kvartal 2020. DTU Fødevareinstituttet har vurderet, at tre prøver...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Coronavirus stamtræ
06 AUG

Bedre overvågning skal opdage sygdomsudbrud i opløbet

Et nyt europæisk forskningssamarbejde sigter mod at øge chancerne for, at udbrud med smitsomme sygdomme bliver identificeret, mens de er under opsejling. Forskere...

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Sundhed og sygdomme
Dyrefoder. Billede: Colourbox.dk
07 JUL

Ny metode til at bestemme uorganisk arsen i dyrefoder

En ny europæisk metode til at analysere indholdet af uorganisk arsen i dyrefoder er udviklet på DTU Fødevareinstituttet. Uorganisk arsen er et kræ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
01 JUL

Dansk farvel til tilsatte fluorerede stoffer i fødevareemballage

I Danmark er pap, mad- og bagepapir med tilsatte fluorerede stoffer blevet forbudt fra 1. juli 2020. Forbuddet er blevet til bl.a. på baggrund af DTU Fødevareinstituttets...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Beerchos chips.
24 JUN

Restprodukt fra ølbrygning bliver til chips og dip

Drømmen for et hold ølentusiaster på DTU er at brygge verdens mest cirkulære øl. En del af svaret er at omdanne restprodukter fra ø...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Photo: Mikkel Adsbøl
23 JUN

Reservér dagen: Seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 2. september 2020, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Image: Colourbox.dk
17 JUN

Fødevaresektorens appetit for blockchainløsninger vokser

Blockchainløsninger, der bl.a. kan dokumentere varers tilblivelse, sikkerhed og distribution, vil have stor værdi for den danske fødevaresektor, viser...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed It-systemer
Sutteflaske
10 JUN

Ny viden kan føre til bedre allergiforebyggende modermælkserstatninger

Varmebehandling af mælkeproteiner til brug i modermælkserstatning reducerer proteinernes evne til at fremkalde en allergisk reaktion, uden at det ændrer...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhed og sygdomme Ernæring og kostvaner
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
04 JUN

DTU er med til at efterforske sygdomsudbrud på Bornholm

Fødevarestyrelsen, DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut arbejder på højtryk for at finde kilden til et større, igangvæ...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Foto Bax Lindhardt
02 JUN

Covid-19-test 14 timer i døgnet 7 dage om ugen

Siden starten af april er der blevet arbejdet intenst med at sætte en testlinje op på DTU, som skal øge kapaciteten for covid-19-test i Region Hovedstaden...

Image: Colourbox.dk
02 JUN

DTU bidrager til ny masterliste over hormonforstyrrende stoffer i EU

Myndigheder i fem europæiske lande har sammen publiceret en slags masterliste over kemikalier, der har hormonforstyrrende effekter. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Plastindpakkede pølser
29 MAJ

Mere brugt mademballage skal kunne genanvendes

Fødevareemballage ender ofte med at blive brændt, fordi det er blandingsprodukter, som ikke kan adskilles og genanvendes. Sammen med en lang række akt...

Fødevareproduktion Fødevarer, fisk og landbrug
Mælk
28 MAJ

Hullet mælkesyrebakterie nedbryder naturligt laktosen i mælk

Forskere på DTU har udviklet en metode til at producere hullede mælkesyrebakterier, der naturligt, billigt og bæredygtigt kan bruges til at lave laktosefri...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet