Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
29 JUN

Varmere klima kan føre til nye sygdomme, der smitter mennesker via myg

Ny forskning har kortlagt risikoen fra fem myggebårne sygdomme, der potentielt kan føre til epidemier. Det er ét af de emner, du kan læse om i årets zoonoserapport, der...

Fødevaresikkerhed
27 JUN

Hormonforstyrrende stoffer bør ikke kun vurderes enkeltvis

Seks kemiske stoffer har hormonforstyrrende effekter – og særligt kombinationseffekter, når de bliver vurderet samlet. Det viser en risikovurdering, som Force Technology...

Fødevaresikkerhed
23 JUN

Deltag i Digital Uni Food Day 2022

Food & Bio Cluster Denmark inviterer til Digital Uni Food Day 30. august 2022. Fokus vil være på aktuelle udfordringer i fødevareindustrien, ny viden og teknologi.

Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Havregryn. Foto: Colourbox
16 JUN

Fuldkorn spiller en vigtig rolle i en sund og planterig kost

Fuldkornsprodukter er en vigtig del af en sund, bæredygtig og planterig kost, viser en faglig vurdering udarbejdet af DTU Fødevareinstituttet til Fødevarestyrelsen. Derudover...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Mikkel Adsbøl
13 JUN

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme i Danmark

Kom til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 29. juni 2022, hvor DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af zoonoser – sygdomme, der...

Fødevaresikkerhed
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
10 JUN

Efterforskning i gang af sygdomsudbrud med listeria

Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet leder på højtryk efter kilden til et sygdomsudbrud med bakterien listeria.

Fødevaresikkerhed
Analytisk væskekromatograf. Foto: DTU Fødevareinstituttet | Analytical Liquid Chromatography. Photo: DTU National Food Institute
09 JUN

FOODHAY-samarbejde om biomarkører og screening

DTU Fødevareinstituttet samarbejder med flere fødevarevirksomheder i det højteknologiske laboratoriecenter FOODHAY, hvor avanceret biomarkør- og screeningsudstyr bl.a...

Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Blandet slik. Foto: Colourbox.dk
08 JUN

Ikke så meget skal til at nedsætte forbruget af det søde hos børnefamilier

DTU Fødevareinstituttet har med støtte fra Nordea-fonden udviklet materialer, strategier og budskaber, der kan hjælpe børnefamilier med at nedsætte forbruget af det søde...

Ernæring og kostvaner
Grøn plante. Foto: Colourbox | Green plant. Photo: Colourbox
07 JUN

Møde i forskningsfællesskabet START

Udvikling af fremtidens løsninger til grøn omstilling indenfor landbrugs- og fødevaresystemer er på dagsordenen på et møde i det tværfaglige forskningsfællesskab START...

Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk
02 JUN

Kostråd kan reducere klimaaftryk fra kosten med cirka en tredjedel

Hvis vi spiser efter de officielle kostråd, kan vi reducere kostens klimaaftryk med i størrelsesorden 31 til 44%. Det viser beregninger foretaget af DTU Fødevareinstituttet...

Ernæring og kostvaner

Abonnér