Publikationer fra DTU Fødevareinstituttet

DK: Publikationer. Foto: DTU Fødevareinstituttet | EN: Publications. Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark

2024

Rapport: Public health impact and greenhouse gas emissions (GHG) of current and alternative scenarios of consumption and scenarios of reformulation of various bread types in the Danish population (pdf)

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 3. kvartal 2023 (pdf)

2023

Rapport: Næringsstofindhold i drikkevarer (pdf)

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2022, Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf)

Rapport: Proficiency Test on pesticide residue wheat kernels (pdf)

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 2. kvartal 2023 (pdf)

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 1. kvartal 2023 (pdf)

Appendix: Trends and sources in human salmonellosis 2021 smittekilderegnskab (pdf)

Rapport: Næringsstofindhold i bælgfrugter (pdf)

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2022 (pdf) Den elektroniske version af rapporten er ændret 18. juli 2023, da der er fundet et par få mindre fejl i den trykte udgave, der blev publiceret 21. juni 2023. 

Rapport: Næringsstofindhold i frosne frugter og grøntsager (pdf)

Rapport: Næringsstofindhold i frugter (pdf)

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 4. kvartal 2022 (pdf)

Fokusanalyse: Plantebaseret Seafood Tang og mikroalger som kilde til omega-3 fedtsyrer, protein og vitaminer i fremtidens fødevarer (pdf)

Notat: Fagligt grundlag for definition og gruppering af grøntsager og bælgfrugter (pdf)

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 3. kvartal 2022 (pdf)

Notat: Indhold af PFAS i fiskemel og via indhold i økologisk foder i økologiske æg (pdf)

Rapport: Næringsstofindhold i plantedrikke (pdf)

E-artikel: Mere bæredygtighed i hverdagen? Det går langsomt med at købe mere grønt og mindre kød og mælk (pdf)

2022

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2021, Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf)

Rapport: Proficiency test on pesticide residues in barley kernels(pdf)

Notat: Fagligt grundlag for udvikling af en visuel helkostmodel til kommunikation af De officielle Kostråd (pdf)

Rapport: Pesticider i kosten. Pesticidkontrol af fødevarer, 2. kvartal 2022 (pdf)

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 1. kvartal 2022 (pdf)

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2021 (pdf) Den elektroniske version af rapporten er ændret, da der er fundet et par få mindre fejl i den trykte udgave, der blev publiceret 29. juni 2022. Den elektroniske version er opdateret den 1. august 2022. Fejlen eksisterer stadig i den trykte udgave. 

Notat: Scientific background for updating the recommendation for whole-grain intake (pdf)

Rapport: Carbon footprint of different dietary patterns in Denmark (pdf)

Rapport: Bæredygtige offentlige fødevareindkøb – status og perspektiver (pdf)

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 4. kvartal 2021 (pdf)

Rapport: Næringsstofindhold i kødudskæringer af okse- og kalvekød på det danske marked (pdf)

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2020 - Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf)

Notat: Fagligt grundlag for kostråd til måltider – i daginstitutioner, skoler, uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser (pdf)

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 3. kvartal 2021 (pdf)

2021

Notat: Fagligt grundlag for at rådgive vegetarer om et sundere fødevareindtag (pdf)

 

Rapport: Projekt ’Er du for sød?’ De kreative processer bag udviklingen af indsatskomponenter til en familieintervention (pdf)

Appendiks: Projekt ’Er du for sød?’ De kreative processer bag udviklingen af indsatskomponenter til en familieintervention - Bilagspublikation (pdf)

Appendiks: Trends and sources in human salmonellosis 2020 (pdf)

Rapport: Næringsstofindholdet i fedtstoffer (pdf)

Rapport: Næringsstofindholdet i mejeriprodukter 2010-2012 (pdf)

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 1. og 2. kvartal 2021 (pdf)

E-artikel: Voksne danskeres kost- og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2020 (pdf)

Faktaark: Fakta om danskernes kost- og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19-nedlukning i foråret 2020 (pdf)

Appendiks: Til e-artiklen ”Voksne danskeres kost-og aktivitetsvaner under den første nationale COVID-19 nedlukning i foråret 2020” (pdf)

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2020 (pdf)

E-artikel: Risikovurderinger i DTU Fødevareinstituttet (pdf) 

Rapport: Råderummet til tomme kalorier - og en ernæringsprofileringsmodel til at klassificere næringsfattige og energitætte fødevarer (pdf)

E-artikel: Nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke (pdf)

Faktaark: Fakta om nye maksimumgrænser for søde sager, snacks, søde drikke og alkoholiske drikke (pdf)

E-artikel: Danskerne er verdensmestre i slikindkøb (pdf) 

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2019 – Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf)

Rapport: Indtag af mejeriprodukter og udvikling af hjerte-kar-sygdomme, type 2 diabetes og metabolisk syndrom (pdf)

Rapport: Proficiency Test on pesticide residues in rapeseed cake (pdf)

 

2020

Notat: Bæredygtig og sund kost til raske voksne i alderen 65+ (pdf)

Notat: Bæredygtig kost til 2-5-årige samt gravide, ammende og kvinder i den fertile alder (pdf)

 

Rapport: Næringsstofindhold i grøntsager indsamlet i perioden 2013-2019 (pdf)

E-artikel: Bag om danskernes kost og fysiske aktivitet i 2020-2021 (pdf) 

E-artikel: Danskere spiser mest usundt lørdag og er mindst fysisk aktive søndag (pdf)

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2019 (pdf) 

E-artikel: De videnskabelige grunde til at anbefale børn at indtage færre søde sager og søde drikke (pdf)

Notat: Ernæringsfaglig vurdering af Nutri-Score (pdf)

Rapport: Råd om bæredygtig sund kost. Fagligt grundlag for et supplement til De officielle Kostråd (pdf)

E-artikel: Danes have most unhealthy eating habits on Saturdays and are least active on Sundays (pdf)

E-artikel: Udviklingen i danskernes indtag af saltholdige fødevarer (pdf)

Rapport: MIraculiX - Strengthened risk assessment of chemicals (pdf)

Rapport: Asterix - Analytical methodology for chemical screening and analyses in food surveillance (pdf)

Rapport: Metrix - Risk-assessment of foods (pdf)

Rapport: Proficiency Test on pesticide residues in rice kernels (pdf)

2019

Hæfte: 60 års jubilæumsskrift (pdf)

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2018 – Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf)

Rapport: Dietary patterns, meat intake and health (pdf) og Erratum (pdf)

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark in 2018 (pdf). Et par mindre fejl er fundet i den version af rapporten, som blev publiceret den 7. oktober 2019. Denne version er opdateret den 10. august 2020.

Rapport: DANMAP 2018 Use of antimicrobial agents and occurrence of antimicrobial resistance in bacteria from food animals, food and humans in Denmark (pdf) og Web Annex (pdf) og Erratum 2018 (pdf)

Notat: Saltindhold i færdigpakkede pålægssalater der sælges i danske dagligvarebutikker (pdf)

Notat: Saltindhold i færdigpakkede kartoffelprodukter der sælges i danske dagligvarebutikker (pdf)

Notat: Saltindhold i færdigpakkede charcuteriprodukter, der sælges i danske dagligvarebutikker (pdf)

Notat: Saltindhold i færdigpakkede saltede hele kødstykker (skinke, hamburgerryg, pulled kød) og middagspølser, der sælges i danske dagligvarebutikker (pdf)

Rapport: Næringsstofindhold i fisk og fiskeprodukter – med ekstra fokus på opdrætslaks (pdf)

Rapport: Mad på plejecentre – sammenhæng mellem brug af økologiske produkter og den ernæringsmæssige kvalitet af maden samt forarbejdningsgrad ved indkøb (pdf)

Rapport: Madudbud i dagsinstitutioner 2018 (pdf)

Rapport: Potentiel ernæringsmæssig effekt af at spise Nøglehulsmærkede produkter – baseret på Nøglehulskriterier fra 2015 og produkter på markedet i 2017 (pdf)

Rapport: Pesticide Residues in Food on the Danish Market – Results from the period 2012-2017 (pdf). En mindre fejl er fundet i den version af rapporten, som blev publiceret den 2. maj 2019. Denne version er opdateret den 10. maj.

Notat: Sikkerheden for gravide ved indtag af ingefærshots fremstillet af roden fra ægte ingefær (Zingiber officinale Roscoe) (pdf)

Rapport: Danske børns fiskeindtag (pdf)

Rapport: One Health Integration in Surveillance – Inspiration and ideas (pdf)

E-artikel: På vej mod en sundere og mere bæredygtig kost (pdf)

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 4. kvartal 2018 (pdf)

Rapport: The External Quality Assurance System of the WHO Global Foodborne Infections Network, 2017 (pdf)

Rapport: Report on Collaborative Trial: Animal Feedingstuffs – Determination of inorganic arsenic in animal feed by anion-exchange HPLC-ICPMS (pdf)

Notat: Fareprofil for substrater til insektopdræt (hazard identification) (pdf)

Rapport: Proficiency Test on pesticide residues in rye kernels (pdf)

2018

Rapport: The External Quality Assurance System of the WHO Global Foodborne Infections Network, 2016 (pdf)

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 3. kvartal 2018 (pdf)

E-artikel: Hvor meget kød spiser danskerne? – data fra statistikker og kostundersøgelser (pdf)

Rapport: Madudbud på arbejdspladser, ungdomsuddannelser, skoler og fritidsordninger 2017 (pdf)

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2017 – Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf)

Rapport: Indtag af sportsernæringsprodukter blandt 15-55-årige danskere (pdf)

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 2. kvartal 2018 (pdf)

Rapport: DANMAP 2017 - Use of antimicrobial agents and occurrence of antimicrobial resistance in bacteria from food animals, food and humans in Denmark (pdf) 

Notat: Saltindhold i frosne pizzaer der sælges i danske dagligvarebutikker (pdf)

Notat: Saltindhold i færdigpakkede supper der sælges i danske dagligvarebutikker (pdf)

Notat: Saltindhold i færdigpakket ost der sælges i danske dagligvarebutikker (pdf)

Notat: Saltindhold i fiskekonserves, skaldyrkonserves og sildekonserves der sælges i danske dagligvarebutikker (pdf)

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2017 (pdf)

E-artikel: Ernæringsfaglig baggrund for guide til sundere mad i daginstitutionen (pdf)

Rapport: Pesticider i kosten, Pesticidkontrol af fødevarer, 1. kvartal 2018 (pdf)

E-artikel: Hvad er på menuen i børnehaver med økologisk mad? (pdf)

E-artikel: Risikovurdering af rabarberblade som menneskeføde (pdf) 

Rapport: PFAs in paper and board for food contact. Options for risk management in poly- and perfluorinated substances (pdf)

Rapport: Vurdering af metode til bestemmelse af total organisk fluor (TOF) i fødevarekontaktmaterialer og bestemmelse af baggrundsniveau for TOF i pap og papir (pdf)

Rapport: Overvægt blandt 55-75-årige danskere – potentialer for at fremme sund kost og sundhedsadfærd (pdf)

Faktaark: Fakta om overvægt blandt 55-75-årige danskere – potentialer for at fremme sund kost og sundhedsadfærd (pdf)

Håndbog: Håndbog i opklaring af fødevare- eller vandbårne sygdomsudbrud (pdf)

Rapport: Proficiency Test on pesticide residues in hay flour (pdf)

2017

Rapport:  Source attribution of Campylobacter infections in Denmark (pdf)

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2016 – Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf)

E-artikel: Risikovurdering af bog (frugten fra bøgetræet) som fødevare (pdf)

Rapport: DANMAP 2016 - Use of antimicrobial agents and occurrence of antimicrobial resistance in bacteria from food animals, food and humans in Denmark (pdf) 

Rapport: The 2nd EURL-AR proficiency test on selective isolation of E. coli with presumptive ESBL or AMPC phenotypes from meat or caecal samples 2016 (pdf)

Rapport: The 20th EURL-AR proficiency test - Enterococci, Staphylococci and E. coli 2016 (pdf)

Rapport: The 21st EURL-AR Proficiency Test Salmonella, Campylobacter and genotypic characterisation 2016 (pdf)

E-artikel: Bag om Måltidsmærket: Udvikling og afprøvning af mærkets principper for sund kantinemad (pdf)

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2016 (pdf)

Rapport: Kostvaner, sundhedsadfærd og vægtstatus blandt 55-64-årige og 65-75-årige danskere (pdf)

E-artikel: Kostens betydning for børn og unges sundhed og overvægt: 2000-2013 (pdf)

Faktaark: Børn og unges kost fra 2000-2013 (pdf)

Rapport:  Næringsindhold i kødudskæringer - danske grise (pdf)

Rapport: Report on collaborative trial. Animal feedingstuffs - Determination of iodine in animal feed by ICPMS (pdf)

Notat: Modelberegninger bag kostråd til ældre over 65 år (pdf)

Faktaark: Public health country profile Nordic region (pdf)

Faktaark: Public health country profile Denmark (pdf)

Faktaark: Public health country profile Finland (pdf)

Faktaark: Public health country profile Iceland (pdf)

Faktaark: Public health country profile Norway (pdf)

Faktaark: Public health country profile Sweden (pdf)

Rapport: The Nordic Monitoring System 2011-2014 (pdf)

Rapport: Food at Work around the Clock – The Nordic Model (pdf)

E-artikel: Flere grøntsager og fuldkornsprodukter i skolemad (pdf)

Rapport: Proficiency Test on pesticide residues in oat flour (pdf)

2016

Rapport: Kantinemåltider 2014 – Ernæringsmæssig kvalitet (pdf)

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2015 (pdf)

E-artikel: Saltindhold i brød og morgenmadscerealier (pdf)

Rapport: DANMAP 2015 - Use of antimicrobial agents and occurrence of antimicrobial resistance in bacteria from food animals, food and humans in Denmark (pdf) og Web Annex (pdf) og DDAD Description (pdf) og Erratum (pdf)

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2015 – Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf)

Rapport: Pesticidrester i frugt og grøntsager 2010-2014  - Kostens pesticidbelastning fra frugt og grøntsager (pdf)

Supplement til rapporten Pesticider i frugt og grøntsager 2010-2014. Rangordning af frugt og grøntsager (pdf)

Ph.d.-afhandling: Authenticity of aroma components - Enantiomeric separation and compound specific stable isotope analysis (pdf) 

Ph.d.-afhandling: Extraction, characterization and application of antioxidants from the Nordic brown alga Fucus vesiculosus (pdf) 

Rapport: Plantebaserede kosttilskud – et kvalitativt studie af årsager, motiver og viden (pdf) 

Rapport: The External Quality Assurance System of the WHO Global Foodborne Infections Network, 2015 (pdf)

Rapport: The External Quality Assurance System of the WHO Global Foodborne Infections Network, 2014 (pdf)

Rapport: Mechanisms behind cancer risks associated with consumption of red and processed meat (pdf)

Rapport: The 1st EURL-AR Proficiency Test on selective isolation of E. coli with presumptive ESBL or AmpC phenotypes from meat or caecal samples, 2015 (pdf)

Rapport: The 18th Proficiency Testing – Enterococci, staphylococci and E. coli, 2015 (pdf)

Rapport: The 19th Proficiency Testing – Salmonella, Campylobacter and genotypic characterisation, 2015 (pdf) 

Ph.d.-afhandling: Developmental toxicity effects in rats after mixed exposure to environmentally relevant endocrine disrupting chemicals, with focus on effects in females (pdf). 

E-artikel: Vitaminer i 100 år (pdf) 

Ph.d.-afhandling: Recipient Determinants Affecting Conjugational Promiscuity in Enterobacteriaceae (pdf)

Rapport: Madlavning, måltider og sammenhæng med kostens ernæringsmæssige kvalitet (pdf) 

Pjece: Cøliaki og mad uden gluten (pdf)

Rapport: Effekten af stegetid og -temperatur på kvaliteten af spiseolier (pdf) 

Rapport: The procifiency test (pilot) report of the Global Microbial Identifier (GMI) initiative, year 2014 (pdf) 

E-artikel: De fleste får nok vitaminer og mineraler fra kosten alene (pdf)

Rapport: Køds rolle i kosten (pdf)

Rapport: Omlægning til økologi - hvad koster det? (pdf)

E-artikel: Danske kvinder er blevet mindre fysisk aktive (pdf)

Rapport: Human risiko ved spredning af svine-MRSA fra staldmiljøet (pdf)

Rapport: Human risiko for infektioner med E. coli ESBL og CPE fra fødevarer (pdf)

Rapport: Clostridium difficile – A possible zoonotic link (pdf)

2015

Rapport: Report Proficiency Test on pesticide residues in maize flour (pdf) 

Ph.d.-afhandling: Gene-gene and gene-environment interactions in prostate, breast and colorectal cancer (pdf)

Ph.d.-afhandling: Chemical identification of contaminants in paper and board food contact materials (pdf)

Ph.d.-afhandling: Common genetic variations in the CYP2R1 and GC genes are determinants of vitamin D status in Danes (pdf) 

Rapport: Næringsdeklarationer og tolerancer - undersøgelse af udvalgte færdigpakkede fødevarer (pdf)

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2014 – Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf) 

Rapport:  Nøglehulsmærkets betydning for produktudvikling (pdf). 

Rapport: Chemical contaminants 2012-2013 (pdf) 

Rapport: DANMAP 2014 - Use of antimicrobial agents and occurrence of antimicrobial resistance in bacteria from food animals, food and humans in Denmark (pdf) og Web Annex (pdf) og DDAD Description (pdf)

E-artikel: Flere overvægtige danske kvinder (pdf)

Rapport: Pesticidkontrol af fødevarer, 1.-4. kvartal 2014: Pesticider i kosten (pdf) 

Ph.d.-afhandling: Molecular Diagnostics of Foodborne Pathogens (pdf)

Rapport: Report on Collaborative Trial: FoodStuffs - Determination of Inorganic Arsenic in Food of Marine and Plant Origin (pdf)

Notat: Forslag til grænseværdi for indhold af totalt organisk fluor i papir og pap fødevareemballage (pdf)

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2014 (pdf)

E-artikel: Populære retter til danskernes aftensmad (pdf)

Rapport: Pilotprojekt for udvikling af fiskeri af strandkrabber til foderproduktion (pdf)

Ph.d.-afhandling: Integrative Systems Biology Applied to Toxicology (pdf) 

Ph.d.-afhandling: Early life microbiota, neonatal immune maturation and hematopoiesis (pdf)

Notat: Mænds måltidsvaner, viden om og holdninger til at spise sundt i forhold til uddannelse 2011-2013 (pdf). 

Rapport: The 16th EURL-AR Proficiency Test - Enterococci, Staphylococci and E. coli 2014 (pdf)

Rapport: The 17th EURL-AR Proficiency Test Salmonella, Campylobacter and genotypic characterisation 2014 (pdf) 

Rapport: Analysis of primary aromatic amines (PAA) in black nylon kitchenware 2014 (pdf)

Rapport: Helhedssyn på nødder – en risk-benefit vurdering (pdf). 

Rapport: Ernæringsmæssig kvalitet af mad i skolefritidsordninger (pdf)

Rapport: Salt og sundhed (pdf) 

Pjece: Cocktail: Danmarks største forskningsprojekt om cocktaileffekter i fødevarer (pdf).

Rapport: Danskernes kostvaner 2011-2013 (pdf). 

Rapport: Potentiel effekt af at spise Nøglehulsmærkede produkter – fokus på indtag af næringsstoffer og fuldkorn (pdf).

Rapport: Evaluation of EFSA’s new Scientific Opinion on Bisphenol A (pdf)

Rapport: The External Quality Assurance System of the WHO Global Foodborne Infections Network, 2013 (pdf). 

Rapport: Ringtest for identifikation og resistensbestemmelse af mastitispatogener 2014 (pdf) 

Rapport: Risikorangering af sygdomsfremkaldende mikroorganismer i frisk frugt og grønt (pdf)

2014

Ph.d.-afhandling: Effect of gut microbiota on intestinal integrity (pdf) 

Ph.d.-afhandling: Whole Genome Epidemiological Typing of Salmonella (pdf)

Ph.d.-afhandling: Elucidating Flux Regulation of the Fermentation Modes of Lactococcus lactis: A Multilevel Study (pdf) 

Ph.d.-afhandling: Formulation and validation of applied engineering equations for heat transfer processes in the food industry (pdf) 

E-artiklen: Mange børn og unge får for meget koffein fra energidrikke (pdf)

Rapport: Proficiency Test on incurred and spiked pesticides in wheat (pdf)

Rapport: Energidrikke i Danmark. Undersøgelse af indtaget blandt 10-35-årige (pdf)

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2013 – Resultater fra den danske pesticidkontrol (pdf)

Rapport: DANMAP 2013 - Use of antimicrobial agents and occurrence of antimicrobial resistance in bacteria from food animals, food and humans in Denmark (pdf)

Ph.d.-afhandling: Discovery and characterization of novel bioactive peptides from manrine secondary products(pdf)

Ph.d.-afhandling: N-nitrosamines in processed meat products – analysis, occurrence, formation, mitigation and exposure(pdf)

E-artikel: Nøglehullet på spisesteder – erfaringer fra certificerede spisesteder (pdf)

Ph.d.-afhandling: Characterization of methicillin-resistant Staphylococcus aureus Sequence Type 398(pdf)

Ph.d.-afhandling: A multi-country approach for attributing human salmonellosis to animal reservoirs: Global perspectives and application of surveillance data from the European Union(pdf)

Rapport: Pesticider i frugt og grøntsager 2008-2012. Rangordning af frugt og grøntsager (pdf)

Rapport: Supplement til rapporten Pesticider i frugt og grøntsager 2008-2012. Rangordning af frugt og grøntsager (pdf)

Rapport: Report of the 5th External Quality Assurance System on Identification and Typing of Methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA), 2013 (pdf)

Rapport: The 14th EURL-AR Proficiency Test – enterococci, staphylococci and E. coli 2013 (pdf)

Rapport: The 15th EURL-AR Proficiency Test - SalmonellaCampylobacter and genotypic characterization 2013 (pdf)

Lovgivning: Commission implementing decision of November 2013, on the monitoring and reporting of antimicrobial resistance in zoonotic and commensal bacteria (pdf)

Rapport: Madspild i forbindelse med økologiomlægning i offentlige køkkener (pdf)

Rapport: Practical Use of Nitrate and Basis for Dosage in the Manufacture of Meat Products (pdf)

E-artikel: Danskernes kost- og aktivitetsvaner under lup (pdf)

Rapport: Annual Report on Zoonoses in Denmark 2013 (pdf)

Rapport: Report on Proficiency Test on incurred and spiked pesticides in feed (pdf)

E-artikel: Danskernes fuldkornsindtag 2011-2013 (pdf)

Ph.d.-afhandling: Impact of food environmental factors related to fermented sausages on Salmonella stress and virulence response (pdf)

E-artikel: Danskernes forbrug af kosttilskud (pdf).

E-artikel: Social ulighed i overvægt blandt børn (pdf)

Rapport: Pesticidrester i fødevarer 2012 (pdf)

2013

Ph.d.-afhandling: Accuracy of 11-year-olds selfreported school lunch consumption (pdf)

Rapport: Pesticide Residues - Results from the period 2004-2011 (pdf)

Rapport: Danskernes kostvaner. Spæd- og småbørn 2006-2007 (pdf)

Rapport: Måltidsvaner for voksne med kort uddannelse 2005-2008 (pdf)

E-artikel: Kundernes adfærd og indtag på en fastfoodrestaurant – resultater fra et eksperimentelt forsøg (pdf)

Rapport: Per and polyfluorinated substances in the Nordic Countries (pdf)

Rapport: Chemical contaminants 2004-2011 (pdf)

Rapport: Fødevareemballager af trykt papir og pap. Udvikling og validering af analysekoncept (pdf)

Artikel: Spar energi med ambient køling inden frysning (pdf)

Rapport: Epichlorhydrin og Bisphenol A i matkontaktmaterialer af epoxylakeret metal og/eller af plast (pdf)

Replik: Tang med omtanke (pdf)

Rapport: Evidensgrundlaget for danske råd om kost og fysisk aktivitet (pdf)

Rapport: Report of the 4th External Quality Assurance System on Isolation, Identification and Typing of Methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA) from Swab Samples, year 2012 (pdf)

Rapport: The 13th EURL-AR Proficiency Test – Salmonella, Campylobacter and genotypic characterization 2012 (pdf)

Rapport: The 12th EURL-AR Proficiency Test – enterococci, staphylococci and E. coli 2012 (pdf)

Rapport: Danmap 2012 (pdf) og webannex (pdf)

E-artikel: Mad på farten - hvad ønsker kunderne? (pdf)

E-artikel: Er det naturlige sundt (pdf)

Ph.d.-afhandling: Physico-chemical properties, oxidative stability and non-enzymatic browning in marine phospholipid emulsions and their use in food applications (pdf)

Rapport: Assessment of the human-health impact of Salmonella in animal feed (pdf)

Rapport: Nutritional evaluation of lowering consumption of meat and meat products in the Nordic context (pdf)

Rapport: Chemical Contaminants 2004-2011 (pdf)

Rapport: Annual report on Zoonoses in Denmark 2012 (pdf) 

E-artikel: Danskernes fuldkornsindtag 2011-2012 (pdf)

Rapport: Sociale forskelle. Børns kostvaner, fysisk aktivitet og overvægt & voksnes kostvaner (pdf)

Ph.d.-afhandling: Bacterial Impact on the Gut Metabolome (pdf)

Ph.d.-afhandling: A study of traceability and quality assurance in fish supply chains (pdf)

Rapport: Mål, vægt og portionsstørrelser på fødevarer (pdf)

Ph.d.-afhandling: Aquaculture application and ecophysiology of marine bacteria from the Roseobacter clade (pdf) 

Rapport: Danskernes faktiske kost og oplevelsen af sunde kostvaner (pdf)

Rapport: Børn og unges måltidsvaner 2005-2008 (pdf)

Notat: Harske fiskeolier – om produktion, kvalitet og anvendelse af fiskeolie (pdf)

E-artikel: Kostens betydning for børns sundhed og overvægt (pdf)

Ph.d.-afhandling: Sensitising Capacity of Peptides from Food Allergens (pdf)