Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
DK: Æg i bakke. Foto: Colourbox.dk | UK: Eggs in carton. Photo: Colourbox.dk
11 NOV

Salmonellaudbrud fra danske æg stoppet

Den samme type salmonella er fundet i både prøver fra en dansk æggeproducent og prøver fra patienter i et aktuelt salmonellaudbrud. Æggene, som er solgt gennem flere...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner. Colourbox.dk
09 NOV

Pejlemærker viser vejen mod sunde og klimavenlige måltider

Forskere fra DTU har udarbejdet det faglige grundlag for at indfri en ambition om at reducere klimaaftrykket fra Københavns Kommunes madtilbud.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
03 NOV

Pesticidrester i kosten første halvår 2021

I alt 805 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol i første halvår 2021. For 16 prøver har DTU Fødevareinstituttet vurderet, at prøvernes indhold...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
DK: Drikkevand i glas. Foto: Colourbox.dk | UK: Drinking water in glass. Colourbox.dk
02 NOV

Ny viden på vej om kemikalieblandingers skadelige effekter

Et nyt EU projekt koordineret af DTU vil skabe bedre viden om, hvilke stoffer i kemikalieblandinger er sundhedsskadelige - uden brug af dyreforsøg.

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
DK: Lucernemark. Foto: Colourbox.dk | UK: Alfalfa field. Photo: Colourbox.dk
01 NOV

Deltag i Uni Food Day om udvikling af sunde fødevarer

Deltag i årets Uni Food Day den 9. november, hvor forskere og forretningsfolk går sammen for at finde måder at udvikle sunde, sikre og bæredygtige fødevarer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
DK: Bifidobacterium longum subspecies infantis. Foto: DTU Fødevareinstituttet | UK: Bifidobacterium longum subspecies infantis. Photo: National Food Institute
23 OKT

Ny forståelse af ammede børns styrkede immunforsvar

Danske forskere viser, hvordan tarmbakterier, der fremmes af amning, kan gavne børns immunforsvar.

Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk
20 OKT

Bliv master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion

Tilmeld dig og kom på det første hold af Københavns Universitet og DTU’s fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Photo: Colourbox.com
12 OKT

Deltag i seminar om antibiotikaforbrug og –resistens

Se hvad dagen byder på, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2021 holder seminar om antibiotikaforbrug og -resistens i Danmark i anledning...

Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.dk
07 OKT

Kritisk vigtige antibiotika bruges ikke mere i produktionsdyr

Brugen af 3. og 4 generation cephalosporiner i den danske kvægbranche er ophørt. Dermed bliver stofferne ikke længere brugt i opdræt af danske produktionsdyr. Det viser...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Blandet slik. Foto: Colourbox.dk
29 SEP

Langt mere skærm, slik og kage under første nedlukning

Coronanedlukningen i foråret 2020 gav mindre sunde vaner i form af betydelig mere skærmtid og mere sødt, viser ny DTU undersøgelse.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug

Abonnér