Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Hakkede grøntsager. Foto: Colourbox.dk / P. Qvist
08 APR

Seminar: Giver lejrskole med fokus på mad bedre madvaner?

På et online seminar den 22. april kan du blive klogere på, om elev-inddragende madundervisning kan være med til at udvikle bl.a. madkompetence og madlavningsgl...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
06 APR

Pesticidrester i kosten 4. kvartal 2020

I alt 549 fødevarer er udtaget i forbindelse med den danske pesticidkontrol for 4. kvartal 2020. For syv af prøverne har DTU Fødevareinstituttet vurderet...

Fødevarer, fisk og landbrug
Forskellige råderumsfødevarer. Foto: Jesper Scheel
26 MAR

Nye beregninger af råderummet til ’tomme kalorier’

DTU Fødevareinstituttet har regnet på, hvilke mad- og drikkevarer der indgår i råderummet til ’tomme kalorier’, og hvor mange af dem...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Blandet slik. Foto: Colourbox.dk
22 MAR

Danskerne er verdensmestre i slikindkøb

Danskere køber i snit 6,6 kilo slik om året. Dermed indtager Danmark den globale førsteplads for slikindkøb. Vi indtager desuden en andenplads...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
17 MAR

Dansk fingeraftryk på WHO protokol til resistensovervågning

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har udgivet en protokol til en global One Health overvågning af antibiotikaresistens baseret på fund af antibiotikaresistente...

Fødevarer, fisk og landbrug Sundhed og sygdomme
Campylobacter. Foto: CDC/ Dr. Patricia Fields, Dr. Collette Fitzgerald
09 MAR

Stabilt niveau af campylobacter- og salmonellainfektioner i Europa

I de seneste fem år er et stabilt antal campylobacter- og salmonellainfektioner registreret i Europa. Campylobacter er stadig årsag til suverænt flest...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Photo: Colourbox.com
25 FEB

EFSA: Melorme er sikre at spise for mennesker

Melorme er sikre at bruge som ingrediens i fødevarer, konkluderer den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. Det er første gang EFSA har...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
Fiskeolieemulsion. Billede: DTU Fødevareinstituttet
24 FEB

Online prisoverrækkelse for forskning i fedtstoffers harskning

Vær med, når professor Charlotte Jacobsen den 4. marts fortæller om og modtager en pris for sin forskning i måder at forhindre, at fedtstoffer i...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevarekvalitet Fødevareteknologi
Blæretang. Foto: Colourbox.dk
16 FEB

Temasite om bæredygtig udvikling af fødevarer

Se nyt temasite om de mange måder DTU Fødevareinstituttet arbejder på at skabe bæredygtige teknologiske løsninger indenfor fødevareomr...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Mælk. Colourbox.com
11 FEB

Det kan gavne dit hjerte at holde igen med sødmælk

Data peger på, at indtag af sødmælk er forbundet med en højere risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme, mens indtag af ost er forbundet med...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme

Abonnér


Nyt fra DTU Fødevareinstituttet

https://www.food.dtu.dk/Nyheder?fr=11
13 MAJ 2021