Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2022
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
10 JUN

Efterforskning i gang af sygdomsudbrud med listeria

Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet leder på højtryk efter kilden til et sygdomsudbrud med bakterien listeria.

Fødevaresikkerhed
Analytisk væskekromatograf. Foto: DTU Fødevareinstituttet | Analytical Liquid Chromatography. Photo: DTU National Food Institute
09 JUN

FOODHAY-samarbejde om biomarkører og screening

DTU Fødevareinstituttet samarbejder med flere fødevarevirksomheder i det højteknologiske laboratoriecenter FOODHAY, hvor avanceret biomarkør- og screeningsudstyr bl.a...

Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Blandet slik. Foto: Colourbox.dk
08 JUN

Ikke så meget skal til at nedsætte forbruget af det søde hos børnefamilier

DTU Fødevareinstituttet har med støtte fra Nordea-fonden udviklet materialer, strategier og budskaber, der kan hjælpe børnefamilier med at nedsætte forbruget af det søde...

Ernæring og kostvaner
Grøn plante. Foto: Colourbox | Green plant. Photo: Colourbox
07 JUN

Møde i forskningsfællesskabet START

Udvikling af fremtidens løsninger til grøn omstilling indenfor landbrugs- og fødevaresystemer er på dagsordenen på et møde i det tværfaglige forskningsfællesskab START...

Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug
Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk
02 JUN

Kostråd kan reducere klimaaftryk fra kosten med cirka en tredjedel

Hvis vi spiser efter de officielle kostråd, kan vi reducere kostens klimaaftryk med i størrelsesorden 31 til 44%. Det viser beregninger foretaget af DTU Fødevareinstituttet...

Ernæring og kostvaner
Fermentor / Foto: Mikal Schlosser
01 JUN

Fremtidens bæredygtige fødevarer skal give kulinariske oplevelser

Claus Meyer tiltræder som adjungeret professor ved DTU for at bistå igangværende forskning i bæredygtig mad, så den både er sund og velsmagende.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Image supplied
17 MAJ

EFSA byder velkommen til åbne møder i 2022

Igen i år slår EFSA dørene op til 11 møder for interesserede observatører, som enten kan overvære møderne i Parma eller via videostream.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk
11 MAJ

Se webinar og præsentationer om sund og klimavenlig kost

Den 2. maj deltog mere end 100 i et webinar om sund og klimavenlig kost, hvor de fik viden om kostråd, bæredygtige fødevaresystemer og meget andet. Se webinaret og præsentationerne...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
09 MAJ

Fagligt grundlag for bæredygtige offentlige fødevareindkøb

Forskere fra DTU har udarbejdet et fagligt grundlag, der kan bruges til at fastsætte minimumskriterier for bæredygtige offentlige fødevareindkøb.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
DK: Fiskeolieemulsion. Foto: DTU Fødevareinstituttet | UK: Fish oil emulsion. Photo: National Food Institute.
02 MAJ

Pris til DTU-forsker for at bremse harskning af fødevarer

DTU-professor Charlotte Jacobsen har modtaget AOCS Fellow Award for hendes forskning, der bidrager til at bremse harskning af omega-3 fedtsyrer i fødevarer.

Abonnér