Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
Photo: Colourbox.com
12 OKT

Deltag i seminar om antibiotikaforbrug og –resistens

Se hvad dagen byder på, når Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet den 18. november 2021 holder seminar om antibiotikaforbrug og -resistens...

Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.dk
07 OKT

Kritisk vigtige antibiotika bruges ikke mere i produktionsdyr

Brugen af 3. og 4 generation cephalosporiner i den danske kvægbranche er ophørt. Dermed bliver stofferne ikke længere brugt i opdræt af danske...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
Blandet slik. Foto: Colourbox.dk
29 SEP

Langt mere skærm, slik og kage under første nedlukning

Coronanedlukningen i foråret 2020 gav mindre sunde vaner i form af betydelig mere skærmtid og mere sødt, viser ny DTU undersøgelse.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Tallerken og bestik
23 SEP

Nordisk undersøgelse vil se på kost, sundhed og bæredygtighed

Den næste nordiske undersøgelse af kost, fysisk aktivitet og overvægt vil blive gennemført med et større fokus på at afdække...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Miriam Meister
21 SEP

Grønt protein uden bismag af kostald

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har fundet teknikken til at kunne udvinde protein fra grøn biomasse uden uønsket bismag.

Fødevarer, fisk og landbrug
Erik Fog
21 SEP

Bioraffinering bag klimavenlige proteiner

Med bioraffinering kan vi udvinde proteiner fra grøn biomasse og dermed mindske den klimabelastning, der er forbundet med landbrugsdyr.

Fødevarer, fisk og landbrug
DK: Svampebaseret kødalternativ. Foto: Tempty Foods | EN: Fungi-based meat alternative. Photo: Tempty Foods
15 SEP

DTU-startup introducerer innovativt kødalternativ

Tre DTU-studerende er klar til at bringe deres innovative kødalternativ på markedet og søger danskernes hjælp til det. Produktet er baseret p...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Next Generation East African Innovators. From left: Harriet Anyango from the project Tripple P, Regional Director, WFP East Africa, and Marianne Thellersen, Senior Vice President for Innovation and Entrepreneurship at DTU.
14 SEP

Dansk-afrikansk partnerskab styrker fødevare-innovation

Østafrikanske iværksættere skal udvikle projekter og prototyper i samarbejde med DTU-studerende, forskere og startups.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Entreprenørskab
10 SEP

Podcast med fokus på bæredygtighed

Ny sæson af podcasten TECHfolk sætter fokus på bæredygtighed i samtaler med forskere om flydende vindmøller, mikroalger og grønnere...

Fiskeolieemulsion. Billede: DTU Fødevareinstituttet
31 AUG

Håndbog med nyeste viden om omega-3 fedtsyrer

En håndbog er udkommet, som indeholder den nyeste viden om måder at udvinde, fremstille og beskytte sundhedsfremmende omega-3 fedtsyrer. Bogen er redigeret...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer

Abonnér